Frettihuoneen siivous

maanantai 25. tammikuuta 2021

Frettihuonetta tulee toki siivoiltua jonkin verran päivittäin: vaihdettua pissa-alustat, pestyä vesikuppi, siivottua ehkä pahimpia ruokaroiskeita ja sotkuja, sekä etenkin kesäaikaan ratsattua jemmoja. Ruokakupit tulee myös kerättyä pesuun päivittäin. Kuitenkin noin kerran kuussa on vuorossa suursiivous, jolloin huoneesta kerätään pesuun ihan kaikki tekstiilit, kiipeilypuut imuroidaan, häkki pestään, lattiat imuroidaan ja pestään. Osa virikkeistä viedään pesun kautta varastoon ja sieltä tuodaan jotain muuta tilalle tuomaan vaihtelua. Joskus suursiivouksen innostuu tekemään useammin, kuten parin viikon välein. Joskus väli saattaa venähtää 5-6 viikkoonkin. Tähän toki vaikuttaa paljon myös se, kuinka aikaansaavia neidit ovat olleet oman huoneensa sisustamisen suhteen. Kesällä myös kaikki alkaa haista selvästi nopeampaan kuin talviaikaan ja houkutella kärpäsiä, miksi etenkin jemmojen ja roiskeiden kanssa saa olla normaalia tarkempi.

Suursiivouksen yhteydessä kaikki siirretään pois paikoiltaan ja raaputetaan irti myös kaikki hutikakat ja muut huomaamatta jääneet sattumat

Siivouksen yhteydessä on myös hyvä tuulettaa, sillä pelkällä hyttysverkolla varustettu ikkuna ei ole auki kuin valvonnan alla

Tänään oli taas ohjelmassa koulua etänä, ja luentoa kuunnellessa minulla on ollut tapana valita luennon oheen jokin kotiprojekti, jota voi touhuta siinä samalla. Tänään projektiksi valikoitus frettihuoneen siivous. Etenkin joissain ruoka ja pissatahroissa riittää jynssättävää, niin luennon ohessa ei ole kiire karata mihinkään niitä hinkkaamasta. Huoneen imuroinnin ajoitin lounastaukoon, ettei se blokannut luennon kuulemista. Frettihuoneen yhteydessä oleva vaatehuone tuli siivottua jo lauantaina, ja käytyä samalla läpi, mitä kaikkea tavaraa sinne on kertynyt. 

Tälläkertaa varastosta palautettiin pallomeri

Äiti ja tytär heti tutkimassa

Pyykkikone tulee laulamaan todennäköisesti koko loppupäivän

Vanhemmat ei-niin hyvin käytössä toimineet kestopissa-alustat tuli leikeltyä tasosuojiksi häkkiin. Tyttöjen häkki toimii huoneessa aina auki olevana riipparitelineenä.

Nyt huone on taas hetken aikaa hieman raikkaampi. Tälläkertaa iso mattokin päätyi pesujonoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 
BLOG TEMPLATE BY MAIJA SUNI