keskiviikko 1. tammikuuta 2020

Kiitokset

Vuoden vaihtumista on tullut käsiteltyä jo parissa postauksessa, mutta yksi tärkeimmistä asioista niistä on kuitenkin ehkä unohtunut, joten laitetaan ne nyt omanaan: kiitokset. Vuosi 2019 antoi taas paljon aihetta kiitollisuuteen, ja pahoittelen jo etukäteen, jos jonkun unohdan tässä erikseen mainita.

Haluan kiittää kaikkia meidän rakkaiden perheenjäsenien kasvattajia siitä, että olemme saaneet nämä tyypit meidän elämäämme, sekä kaikkien kodinvaihtajina tulleiden entisiä omistajia siitä, että olette tyypit tänne seuraksemme luottaneet. Olen kiitollinen siitä, kuinka paljon aikaa ja vaivaa moni on nähnyt tutkiessaan meidän tyyppien sukutauluja ja selvitellyt niiden sukutaustaa ja panostanut pentuaikaan, jotta me saisimme pitää tyypit mahdollisimman pitkään terveinä täällä. Ja olen yhtälailla kiitollinen siitä, että Maunon ei tarvinnut syntyä ulos, vaikka sen emo sinne dumpattiin, vaan sillä oli rinnallaan ihmiset jotka tekivät kaikkensa luotsatakseen pentueen vaikean alun läpi aina luovutukseen asti.

Nutsku <3
Haluan kiittää kaikkia niitä ruokaeläinkasvattajia, joiden kanssa olen vuoden mittaan asioinut ja kaikkia muita meidän lihatoimituksia hoitaneita. Teidän ansiostanne lauma on saanut syödä koko vuoden lähes pelkästään kotimaista ja koko ajan enemmässä määrin myös muuta kuin tehotuotettua lihaa. Meillä on kotona tällähetkellä todella iso lauma lihansyöjiä, ja meidän lihankulutus on sen myötä suurta. Sen myötä se ei ole mielestäni mitenkään pieni asia, mistä lauman lihat tulevat. Vuoden lopulla tulin myös liittyneeksi Tuotantokani-ryhmään, ja on ollut ilo päästä näkemään vielä aiempaa enemmän sitä, millaisista oloista moni meidänkin ruokakaneista on tullut - ja kuinka paljon niiden kasvattajat ovat niihin panostaneet.

Haluan kiittää kaikkia, jotka ovat käyneet meidän laumaa hoitamassa. Moni aina ihmettelee, miten en tule hulluksi tämän lauman kanssa, ja eikö näin iso eläinmäärä rajoita elämää kauheasti. Mutta kiitos kaikkien ihanien hoitajien ja hoitajaksi tarjoutuneiden en ole ikinä joutunut skippaamaan yhtäkään suunniteltua lomamatkaa tai tärkeää reissua eläinten takia, vaan joku on aina tarvittaessa ottanut kopin tästä härdellistä. Se ei ole oikeasti mikään ihan pieni juttu, etenkin kun meidän lauma ei ole ihan pieni eikä lajikattaukseltaan perinteisin.

Huisku <3
Haluan kiittää perhettäni, joka on aina hyväksynyt laumani sellaisena kuin se kulloinkin on, vaikka ei ole sitä aina ymmärtänytkään. Ja joka on aina sallinut lauman tulla mukanani, vaikka etenkin siskonmiehen kohdalla se on vaatinut turvautumista lääkkeisiin.

Haluan kiittää kaikkia kanssaharrastajia ja muita eläinbloggaajia joiden kanssa olen päässyt vuoden mittaan vaihtamaan ajatuksia niin virikkeistä, ruokinnasta, sairauksista kuin eläimellisestä elämästä ylipäätään. Eläinten kanssa kukaan ei tule koskaan olemaan valmis ja täysin oppinut, mutta muiden kanssa vuorovaikuttamalla voi oppia koko ajan lisää ja kehittyä paremmaksi. Myös muiden blogeja seuraamalla saa aina paljon ideoita myös omaan eläimenpitoonsa.

Justiina <3
Haluan kiittää myös kaikkia niitä eläinlääkäreitä, jotka ovat meidän laumaamme hoitaneet, ja ottaneet vastaan myös ne tyypit laumasta, mitä osa klinikoista ei suostu hoitamaan. Eksolääkäreistä erityiskiitokset antsaitsevat Raulio ja Gisle. Turun seudulla oman erityismainintansa on ansainnut Marjo Rikkilä, joka kävi taas rokottamassa kaikki Turun fretit joukkiksessa, ja hoisi siinä samalla kuntoon koko muunkin lauman rokotukset.

Haluan kiittää isosti myös kumppaniani Jussia, joka on paitsi ollut henkisenä tukena niin parhaissa kuin huonoimmissa hetkissä eläinten kanssa, kuin myös tarjonnut konkreettista tukeaan vuoden jokaisena päivänä osallistumalle eläinten hoitoon, kuskaamalla niitä eläinlääkärille, pilkkoen ruokaeläimiä ja ollen muutenkin mukana kaikessa, mikä niiden elämään liittyy. Ja Sariannaa ja Mellua, joiden tuki ja kannustus on aina ollut vain yhden mesepainalluksen päässä, ja joiden kanssa on sumplittu niin monet lihakuormat kuin muutkin arkiset asiat.

Itsy <3
Haluan kiittää myös kaikkia blogin lukijoita ja blogia kommentoineita siitä, että olette tätä kautta jakamassa meidän eläimellistä arkea. 

Ja kiitos siitä, että olette mukana menossa myös nyt alkaneena vuonna.

8 kommenttia:

 1. Kiitos sinulle ihanasta blogista. Näitä juttuja on aina mukava lukea, vaikka välillä on tullut kuraakin niskaan, mutta kerrot niistä rehellisesti mitään säästelemättä. Ja mä en kestä tota Justiinan kuvaa. Ihana <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Justiina on juuri tuollainen sylilötkö <3 Itse koen tärkeäksi koittaa nostaa esille vähän kaikkia eläimelliseen elämään liittyviä juttuja. Niin kivoja kuin söpöt eläinkuvat ovatkin, on aina parempi jos eläintä harkitseva saa tietää myös niistä huonoista puolista - ja toisten lemmikinomistajien on helpompi samaistua, kun kaikki ei mene aina kuin Strömsössä. Tai kuten Satu sen käydessään hyvin muotoili "Kiva nähdä kun joku muukin siivoaa välillä oksennusta" :D ...se muistutti taas hyvin, miksi eläinihmiset ovat myös ihan parhaita vieraita.

   Poista
 2. Kiitos ihanasta blogista. Kiitos kun olen aina saanut apuja teiltä kun on ollut jokin nääppää askarruttanut kysymys. Iso kiitos Jussille kun nuorimmaiselleni on herppejä ja sen harrastamista esitellyt. Iso kiitos että saan tuntea teidät. Kaikkea hyvää uudelle vuosikymmenelle ❤ !! Ps. Nyt kun ei omaa nääppää ole, niin olen ajatellut teiltä audienssia nääpän paijaus pulaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ollut ilo olla avuksi <3 Ja tervetuloa käymään! Laittele vaikka viestiä kun tiedät miten sinulle sopisi niin sovitaan joku päivä :)

   Poista
 3. Hyvää uutta vuotta teidän koko laumalle, ihmisillekin :)

  VastaaPoista
 4. Hyvää uutta vuotta koko teidän laumalle ja sulle hurrrrjasti tsemppiä uusiin tuuliin :) ;)
  Iso kiitos sulle tästä blogista :) <3. Tämä Oli (ja on usein vieläkin) sellainen aarreaitta kaikkine tietoineen varsinkin ennen kuin Viima meille kotiutui, että ei voi kun kiittää. Kuten tässä jo mainittiin, on kivaa että blogi on elämänmakuinen ja tuot esiin myös ne huonot puolet.
  Ja erityiskiios, kun jaksat aina välillä vastailla mun hassuihin nääppäkysymyksiin :D <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja hyvää uutta vuotta myös teidän perheelle! Ja on ollut ilo saada tutustua sinunlaiseen uuteen frettiharrastajaan, joka ei kysellessäänkään tyydy kysymään vain että mitä, vaan niitä mitä kymyksiä seuraa usein myös että miksi. Se yhdessä sen kanssa ettet rajoita tiedonhakua vain yhteen lähteeseen on tehnyt sen että sinun kanssasi on alusta asti voinut myös keskustella frettijutuista pelkän kysymyksiin vastailun sijaan :)

   Poista