sunnuntai 5. tammikuuta 2020

Luovutusvoitto

Rakastan viherkasveja. Minun viherpeukalollani yhdentoista karvaisen assistentin kanssa niillä ei vain ole ollut kauheasti toivoa meidän asunnossamme terraarioittein ulkopuolella. Pari vuotta jaksoin taas yrittää, ja onnistuinkin lopulta pitämään kaksi kasvia hengissä yli kaksi vuotta löydettyäni niille lopulta keittiöstä paikan johon valo pääsi, mutta fretit eivät. Niiden kasvien voittokulku päättyi kuitenkin siihen, kun Aino ja Mauno oppivat hyppäämään keittiön tasolle, ja alkoivat maistella kasvien lehtiä ja ilmajuuria. Koska peikonlehdenkin haitallisuudesta kissoille on saatavilla ristiriitaista tietoa, pelattiin mieluummin täysin varman päälle, ja viimeisetkin kasveista muuttivat herppihuoneeseen.


Asiaa harkittuani päätin, että kasveista tullaan silti nauttimaan tänä vuonna muuallakin kuin herppihuoneessa. Mutta jos en saa pidettyä niitä hengissä täällä, on niiden parempi olla jossain muualla. Niinpä hankin minulle ja Jussille kausikortit Ruissalon kasvitieteelliseen puutarhaan. Nyt meillä on sitten paitsi kunnon kasvihuoneet, myös koulutettu henkilökunta huolehtimassa etäpuutarhastamme. Kirsikkana kakussa Ruissalon kasvitieteellisestä puutarhasta löytyy myös lintuja ja kaloja, joista ensimmäisiä en myöskään näätien takia uskalla kotiin edes harkita. Kasvitieteellisessä linnut myös saavat lentää vapaasti yhdessä kasvihuoneista, joten niitä on huomattavasti mukavampi katsella sielä kuin pienissä häkeissä.


Nyt kausikorttien myötä kynnys lähteä kasvihuoneille on toivottavasti aiempaa pienempi, ja pääsee paremmin bongailemaan myös miten puutarha kasvihuoneiden sisällä ja ympärillä muuttuu vuoden mittaan. Tänään puutarhalla vallitsi vielä joulu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti