keskiviikko 28. helmikuuta 2018

Kuluseuranta 2018: Helmikuu

Helmikuussa ei ollut taas toivoakaan selvitä alle satasella, kun jo eläinlääkäriin meni yli viisisataa. Kun sitten sen lisäksi täydettiin pissa-alustavarastoa ja hankittiin kanisterillinen siivoussuihketta, täydennettiin pakastimeen lisää kokonaisia ruokaeläimiä sekä hoidettiin taas yhden näyttelyn ilmot, pienimuotoinen taloudellinen katastrofi oli valmis. Sikäli ennakoitu katastrofi kyllä, että eläinlääkärillekään ei jouduttu mistään yllättävästä jutusta, vaan kaikki sielä tehtävät jutut olivat sellaisia, joihin oli tiedetty varautua. Snurren lopetuksen osalta oltiin tietysti toivottu, että se olisi lykkääntynyt hamaan tulevaisuuteen.

Nyt on taas näädillä mihin pissiä
Tällä hetkellä en voi lohduttautua edes sillä, että kun nyt meni yli kahdeksansataa, ensikuu olisi halpa, sillä se ei ole. Silloin ei toivottavasti mennä ihan samoihin lukemiin, mutta kun kolmelle näädälle on varattu perjantaiksi hammastarkistus, ja loppukuusta tulee taas Vauhti-Raksulta pakastimen täydennystä joitain kymmeniä kiloja, niin kyllä sieläkin taas sataset paukkuu.

Tämä kuu oli kuitenkin taas loistoesimerkki siitä, kuinka isomman lauman pito maksaa enemmän kuin pienen. Välillä paljonkin enemmän. Helmikuun ostoksistakin vain yksi peti oli koko lauman yhteiseksi, ja olisi ollut samanhintainen nukkujien määrästä riippumatta. Kaikissa muissa luvuissa näkyy hyvin se kerroin mikä tulee kun yhden-kahden sijaan seitsemän näätää syö ja sotkee. Ja tarvitsee perusterveydenhuoltoa, kuten lantitusta, rokotusta, tarkistusta - ja yksi sen viimeisen matkan. Silti minusta meillä ei ole yhtään näätää liikaa. Mutta kieltämättä nämä pakottavat joskus tekemään valintoja esimerkiksi sen suhteen, paljonko muihin harrastuksiin on panostaa niin rahallisesti kuin ajallisesti. Onneksi nukkekodin voi aina jättää odottamaan parempia aikoja ja puutikut eivät paljoa maksa.

Tonttu-ukko elää vähän näätien varjossa, mutta sai silti vihdoin uudet lauteet.

Helmikuu

Näädille:

Ruuat & namit:
TubiCAT -lohitahna 9*75g 14,97€
100kpl hiiri 16-22g yht. 50€
30 kpl tipu yht. 19,50€
5kpl kaninpinkki 30-50g yht. 7,50€
pakasteiden toimitus Matkahuollolla 20€

Eläinlääkäri & lääkintä:
Huiskun & Lystin lantit, Justiinan penikkatautirokotus, Mihailin silmäkontrolli & Snurren lopetus yht. 509€
Snurren tuhkaus + uurna 44€

Tarpeelliset tarvikkeet:
Simple Solution -entsyymipuhdistusaine 4l 29,90€
Trixie Nappy pissa-alustat 5*42kpl yht. 49,95€

Lelut, pedit & muu ekstra:
Justiinan nimilaatta 6,90€
pinkit hämähäkkivaljaat 15,00€
peti näyttelystä 15,00€

Näyttely- ja yhdistyskulut:
TammerFerret -näyttelyn ilmoittautumiset (4 näätää) 69,00€

Lemmikkien hankinta:

YHT. 850,70€

8 kommenttia:

 1. Mistäs mahdat ostaa tuota Tubi cat tahnaa? Saako Suomesta?
  Tämä on muuten ihan mahtava blogi, postauksiasi on todella hauska lukea!
  Ja tuota tahnaa ajattelin kissoille, jos siitä tykkäisivät :)
  Hyvää keväänodotusta sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me tilaamme TubiCAT -tahnaa Zooplussalta, eli Saksasta tulee. Suomesta en ole onnistunut löytämään muuta kuin Trixie-merkkistä koirien lohitahnaa, mutta meillä se ei ole maistunut läheskään niin hyvin kuin TubiCAT ja Tubifrett -lohitahnat.

   Ja kiitos kehuista ja aurinkoista kevään odotusta teillekin!

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Eikö se vähän niin mene lajista riippumatta, että eläimiin menee kaikki se raha mitä on käytettävissä, ja pahimmillaan vähän päälle :D

   Mie oon joskus erehtynyt hankkimaan jonkun halvan hiiren ajatuksella, että siinähän se menee lauman jatkona, eikä semmoinen nyt syökään mitään. Ja sit innostunut uusimaan terran ja virikkeet, ja se siitä halpuudesta sit. Sillä nykyään koetan pysyä näädissä, josko se edes vähän rajaisi kustannuksia. Ei sillä että sekään olisi kauhean hyvin toiminut...

   Poista
 3. Huhhuh, samaistun kyllä! Mä en ole laskenut meidän lauman rahamenoja (on ollut kyllä jo pitkään tarkoitus, mutta en oikeasti muista ikinä!) mutta kyllä niihin aika iso osa tuloista menee. Välillä sitä miettii, että olispa helppoa ja kivaa ku ois se yks tai kaks lemmikkiä.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhden tai kahden kanssa pääsisi kyllä varmasti paljon halvemmalla 😄

   Itseä kuluseuranta välillä hirvittää, mutta on se ollut myös informatiivista. Ennenkuin aloin oikeasti kirjata kaiken ylös, arvioin eläimiin käyttämäni rahasummat todella pahasti alakanttiin. Töissä käydessä sillä ei ole niin isoa merkitystä, mutta jos haluaisi lähteä vaikka opiskelemaan, on hyvä tiedostaa kuinka paljon lauman ylläpito maksaa.

   Poista
 4. On kyllä summa... Laskeskelin, että meillä meni viime kuussa n.350e (toki tähän kuului myös ei niin pakollisia menoja). Ja tämän vuoden menot kahden kuukauden jälkeen on n.680e, mikä tuntuu jo itsestä suhteellisen suurelta summalta.
  Sitä vaan pistää aina miettimään, kun ostelee näädille jotain niin että pankkikortti vinkuu, mutta kun kyse on omista jutuista mitä mahdollisesti haluaisi, pitää tehdä suuria pohdintoja "tarvitsenko tätä oikeesti, entä jos seuraavasta palkasta, no ehkä pärjään ilmankin" :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itekin saa monesti aikaiseksi ostaa itselleen esimerkiksi uudet farkut suunnilleen siinä kohtaa kun edellistä alkaa mennä saumat. Ja silloinkin vielä harmittelee, kun taas pitää hankkia, ja rahaa menee.

   Ja sit taas kun näkee söpöt valjaat... 😅 Tosin nekin on aika halpoja, kun vertaa vaikka pissa-alustoihin ja kokonaisiin ruokaeläimiin tälle laumalle. Esimerkiksi puupeletti tulisi monta kertaa halvemmaksi, jos sitä haluaisi käyttää.

   Poista