sunnuntai 11. helmikuuta 2018

Herppihuoneen perusteellisempi siivous

Jussi valitteli eilen pientä motivaatiopulaa harrastustensa suhteen. Menimme sitten yhdessä istumaan herppihuoneeseen ja miettimään, mikä sielä voisi tällä hetkellä syödä motivaatiota. Asioita pyöriteltyämme löysimme heti muutaman jutun, jotka olivat jääneet rempalleen ja sellaisina nostivat aloittamisen kynnystä muidenkin juttujen suhteen. Isoimpina harmituksena olivat kuolleiden otusten vielä sisustuksissaan olevat purkit (etenkin hämähäkkislingien hämähäkkien poikaskuolleisuuden ollessa joillain lajeilla hyvin suuri), sekä isot pinot pesua odottavia pikku purkkeja ja terraarioita, jotka pitäisi puunata ennenkuin osia eläimistä pääsisi siirtämään poikasbokseistaan isompiin. Kiireen keskellä myös työpöytä oli päässyt täyttymään kaikista hoitotarvikkeista, ja toi huoneeseen varastomaista tuntua. Totesimme että kaikki nämä pystyy fiksaamaan kuntoon ilman uusia hankintoja, joten sovimme että tämä päivä aloitetaan laittamalla herppihuone kuntoon.

Silmäskinkki Pätkiksen uusi terraario
Niinpä aamulla herättyä kävimme vielä eiliset suunnitelmat läpi, ja aloimme hommiin. Minä tyhjentelin asukkinsa menettäneitä purkkeja ja sisustelin uusia niille, joiden oli aika muuttaa isompaan terraarioon. Jussi vastasi terraarioiden pesusta, ja minä sitten lisäilin pinoa sitä mukaan, kun sain purkkeja tyhjättyä. Välissä Jussi kävi siirtämässä eläimiä uusiin asumuksiinsa, sillä päivän siirrettävissä oli useampi, joiden siirtohommaan en olisi itse ollut ensimmäisenä vapaaehtoinen, kuten Jussin scolopendra-juoksujalkainen Pikku-Tino jr. Ihana pieni peto, jolla on pistimet molemmissa päissä vartaloa. Samaan aikaan kun terraariot siistiytyivät, muutimme myös hieman niiden järjestystä, että keskenään samanlaiset ryhmiteltiin aiempaa tiukemmin yhteen. Uusien terraarioiden valmistuttua niitä myös kostuteltiin ja kannettin samalla kannukaupalla vettä muihin kosteisiin terraarioihin, joista pari oli päässyt vähän kuivahtamaan. Siinä vesikannuja kannellessa Jussi lisäsikin ostoslistalle vesihanaan kytkettävän liipasimellisen kasteluletkun. Akvaarion takia kylppärin hanassa kun on sellaiselle valmiiksi sopivat kierteet.

Tähän muutti tarantula nimeltään Marsu. Tieteelliseltä nimeltää joku marshall.
Tämä kaikki oli myös kovasti frettien mieleen, miksi herppihuoneen oviaukkoon viritettiinkin taittopöytä hieman blokkaamaan näätien vapaata kulkua. Sen myötä saimme hieman jaettua näitä ahkeria assistentteja niin, ettei kummallakaan ollut kerralla enempää kuin mitä pystyi valvomaan. Esteri, Mitella, Justiina ja Lysti kävivät vuorollaan auttamassa minua muun muassa möyhimällä ämpärissä olevaa turvetta ja nuolemalla pestyjä bokseja kuiviksi. Jussilla riitti kylppärissä apureita välillä enemmänkin, ja etenkin Huisku ja Mitella kunnostautuivat märkien boksien kuivaamisessa menemällä niihin pyörimään. Sen myötä meillä olikin sitten liuta likomärkiä frettejä, mutta mitäpä ne eivät tekisi saadessaan olla näin avuksi ja mukana touhuamassa.

Justiina kuivaa faunabokseja
Kolmeen mennessä kaikki päivän siirrot olikin tehty ja kaikki käyttöä odottavat purkit pesty ja kuivattu odottaamaan seuraavien slingien kasvua. Myös tyhjillään olevalle 45*45*60cm Exo-terraariolle oli saatu järjestettyä paikkansa, niin että Jussi pääsee nyt rakentamaan sinne kunnon taustaa. Siitä rakentuu sen myötä Nacho Cheddarin tuleva aikuisterraario. Tavaroita puunatessa tuli samalla tehtyä myös pientä karsintaa niin ylimääräisissä hamsteri- kuin matelijatarvikkeissa, ja tarpeettomaksi jääneet kasattiin omaksi pinokseen odottamaan, että Jussi ehtii illemmalla laatia niistä myynti-ilmoitukset. Kaapeista kun löytyi vielä muun muassa Bugin vanha häkki, vaikka Jusilla ei ole suunnitelmissa ottaa toista syyrialaista ainakaan sillä aikaa kun Böffö vielä elää.

Pikku-Tino jr. vanhassa terraariossaan
Pikku-Tino jr.:n uusi asumus
Herppihuoneurakan jälkeen siirryimme parvekkeen puolelle pitämään pientä valokuvaussessiota. Minä kun onnistuin bongaamaan yhdestä englanninkielisestä frettiryhmästä frettien virtuaalinäyttelyn, ja pitihän siihen toki tytöt heti ilmoittaa. Saimme eilen tyttöjen kuvakoodit, joten päätimme napata kuvat tänään luonnonvalossa. Sikäli niillä ei kyllä olisi ollut kiire, sillä Jussi huomasi, että kuville oli annettu palautusaikaa toukokuulle asti. Mutta ovatpahan nyt ainakin ajoissa. Blogin puolelle ne kuvat tulevat taas vasta sitten, kun kisa on ratkennut, vaikka en usko kauhean monen ei-suomalaisen blogiani seuraavan.

Bonsainäätä Mitella
Huisku tutkii pestävien pinoa
Feeniksin uusi kämppä, sitten kun se palaa talvehtimasta jääkaapista.
Lopputulos siivoilujen ja järkkäilyjen jälkeen


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti