keskiviikko 1. marraskuuta 2017

Photobucket ärsytys

Harvemmin sitä ihminen ärsyyntyy ohjelmiin, mitä ei ole käyttänyt vuosiin. Tänään niin kuitenkin kävi, ja pahasti. Olen pitänyt vanhan blogini Rakasta, Rotakasta netissä näkyvillä, koska sinne tuli aikoinaan kirjoitettua paljon elämästä rottien kanssa. Niin jutut ovat saaneet pysyä näkyvissä uusille rottakuumeisille valottamassa rottailun ylä- ja alamäkiä. Jutuissa on ollut myös paljon kuvia, joita olen itsekin välillä jakanut, kun joku on kysellyt vinkkejä pohjalaatikoiden metallivahvistusten tekemiseen tai häkin sisustamiseen. Olisin jakanut niitä taas tänään, mutta kuvien, kaikkien niiden, tilalla oli vikateksti, joka kehoitti päivittämään Photobucketin. Aikoinaan Bloggerissa kun oli paljon vähemmän kuvatilaa, tuli kaikki kuvat laitettua blogiin Photobucketin kautta mikä toimikin hyvin vuosia. Kunnes nyt loppukesän tai syksyn aikana Photobucket päätti neljäntoistavuoden ilmaiselon jälkeen muuttaa kuvien jakamisen maksulliseksi. Jotta kuvat saisi taas näkymään, siitä ilosta pitäisi maksaa 400 dollaria per vuosi.

Piti sitten tarkistaa heti tämänkin blogin varhaisimmat kuvat, ja jep: Photobucketissa nekin. Jos joku siis päättää tämänkin blogin joskus alusta asti koluta läpi, joutuu alkupään tuijottelemaan eläinten nassujen sijaan Photobucketin herjoja. Hiertää ja pahasti, mutta ei niin pahasti, että ongelman korjaamiseksi löytyisi jostain ylimääräinen neljäsataalappuinen.

Ainoa onni ja helpotus on se, että Photobucketin käytöstä tuli tosiaan luovuttua jo vuosia sitten, kun kuvia alkoi saada taas Bloggeriin ilman kikkailuja. Sillä sitten olisi päässyt jo itku, jos kaikki kuvat olisivat hävinneet moisen lunnasvaateen taakse. Mutta kai tämä on otettava taas muistutuksena siitä, että yhtä varmasti kuin mitään nettiin laitettua ei saa sieltä välttämättä ikinä pois, netissä käytettävien ohjelmien elinkaari nykymuodossaan ei ole ikuinen. Mitä ikinä nettiin jonkun palvelun alle laittaakaan, se voi hävitä sieltä sopimuksen yksipuolisesti muututtua. Ei miullakaan nämä blogijutut ole missään fyysisesti tallennettuna, vaan yhtälailla nämä haihtuisivat savuna ilmaan, jos Bloggeria ei joku päivä olisi, tai se muuttuisi sellaiseksi, johon minulla ei ole varaa tai maksuhalukkuutta. Mutta ehkä nämä saavat sellaisia ollakin. Kirjoituksia modernissa hiekassa.

4 kommenttia:

 1. Jep, mulle kävi kanssa noin. Nyt sitten meidän blogin kuvista aika iso osa on näkymättömissä. En varmaan ala maksaa 400 taalaa vuodessa, se nyt on jo ihan silkkaa kiristystä! Tarvii keksiä jotain muuta nyt kun blogin oma kuvatila alkaa olla täynnä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä perseestä. Olisivat edes lähteneet liikkeelle jostain kohtuuhinnasta, kuten muutamasta kympistä vuodesta, niin varmasti moni olisi maksanut sen. Jos ei nyt mielellään, niin ainakin saadakseen hommat jatkumaan helposti ennallaan. Mutta neljäsataa on jo ihan törkeän paljon, etenkin kun käyttäjistä varmasti iso osa ei käytä tuota mihinkään ammattimaiseen toimintaan, vaan puhtaasti vapaa-ajan harrasteluihin.

   Poista
 2. Kiva. Ihmettelin et Miks tuo puketti ei toimi, *tana.. Jäätävä hinta,hyvästi kuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itekin jaksoin hetken toivoa, että homma hoituisi jollain pikaisella pikku päivityksellä, kun huomasin vikailmon. Sitten selvisi, että hoituisi juu - ja tukolla seteleitä päälle.

   Poista