maanantai 15. helmikuuta 2016

Seuraava projekti: Jussin parvekkeesta kesäfrettihuone

Minun ja Jussin yhteenmuuttosuunnitelmat eivät ole vielä edenneet, eikä viime aikoina ole ehtinyt edes katsella vapautuvia vuokra-asuntoja. Niinpä sitä alkoi miettiä vaihtoehtoista suunnitelmaa sen varalle, että frettilauma kesällä kasvaa, eikä laumaa voi luonnollisesti alkuun jättää valvomatta keskenään. Tällähetkellä nääpät kun ovat välillä öitäkin keskenään, jos itse olen Jussin asunnolla yötä. Koska Jussin lauman takia emme voi viettää koko aikaa minunkaan asunnolla, aloin katsella Jussin asuntoa sillä silmällä, miten nääpät saisi sinne helpoiten mukaan, ilman että ne pääsevät aiheuttamaan vaaraa Jussin lemmikeille tai muuta tuhoa frettivarmistamattomassa asunnossa. Nykyisellään tytöt ja Miikkis kun ovat olleet Jussin asunnolla lähinnä satunnaisesti päiväkseltään, ja silloinkin koko ajan valvottuina. Ratkaisu löytyikin Jussin kämpän lähes unohdetusta tilasta: varaston virkaa toimittavasta isosta varjoisasta lasitetusta parvekkeesta.

Jussi ei ole ollut koskaan oikein parvekeihmisiä, ja Jussin nykyisen asunnon parvekkeelta on kauniit
Parveke ennen raivauksen alkua
näkymät viereisen asunnon tiiliseinään ja Turun yliopistolliseen sairaalaan. Niinpä parvekkeen ei voi sanoa olleen liiemmin käytössä. Parveke on kuitenkin täysin lasitettu, eikä sieltä kontaamisen ja kurkottelun jälkeenkään ole löytynyt mitään fretin mentäviä koloja. niinpä ehdotin Jussille, saisinko tehdä siitä itselleni nääppähuoneen. Jussi mietti asiaa hetken, mutta ei nähnyt sitten syytä kieltääkään, jos keksin paikat parvekkeella oleville tavaroille muualta. Niinpä seuraavana projektina lähtee käyntiin parvekkeen raivaus, joskin myös ideat sen sisustamiseksi jo sinkoilevat päässä. Tietenkin parveke ei ole ihan täydellinen frettihuone sen suhteen, että se on muuta asuntoa herkempi säätilan vaihteluille, mutta onneksi nääpät eivät ole sieltä herkimmästä päästä niin kylmän kuin kuumankaan suhteen, kun niille tarjoaa sopivassa suhteessa vilttejä ja viilentymismahdollisuuksia sitten kun kesä koittaa. Pystyyhän frettejä pitämään ulkoaitauksissakin vuoden ympäri, silloin kun ne ovat siihen tottuneet. Toki lämpötilat otetaan ilmojen lämmettyä heti seurantaan. Miikkis on näille toki herkempi, mutta se on toisaalta rauhallisempana ja kömpelömpänä viettänyt muutenkin enemmän aikaa Jussin asunnolla ihan sisällä, kun sen kohdalla ei tarvitse huolehtia siitä, että se tiputtelisi hämähäkkipurkkeja tai pääsisi skorpionien tai juoksujalkaisen terraarioille.

Projektista on varmasti tiedossa lisää kuvia, sitä myötä kun se etenee. Alkuun suunnitelmaan pitää toki sisällyttää mahdollisuus jakaa tila playpenillä kahtia, sen varalta että Snurrella tai jollain muulla laumasta menee aikaa pennun hyväksymiseen. Onneksi parveke on kuitenkin iso, niin se tulee tuskin olemaan ongelma. Silti olen nyt jo innoissani ajatuksesta, että Jussin asunnolla olevan nääppävarmistetun tilan myötä minulla tulee jatkossa olemaan mahdollisuus viettää entistä enemmän aikaa omien nääppäien kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti