maanantai 1. helmikuuta 2016

Kuluseuranta 2016: tammikuun yhteenveto

Tammikuussa mentiin ruokien suhteen pitkälti vanhoilla varastoilla pakastinta tyhjentäen. Myöskään tarvikehankintoja ei ole ollut tarvetta tehdä, eli niiden suhteen on päästy nollalinjalla. Näiden kulujen osalta tammikuu ei siis edusta kaikkein tyypillisintä kuukautta meillä, ja pakastimeen onkin jo tilattu lihatäydennystä, joka tulee maksuun tämän kuun puolella. Sielä on sitten taas niitä sisäelimiäkin useampaa sorttia, mitä on nyt ollut vain huonommin maistuvina Mushin lihapullina

Stockmannilla jatkui eläinosaston loppuunmyynti ja sieltä tuli haettua vielä pieniä täydennyksiä tammikuun puolellakin. Tammikuun ostoksiin päätyi iso kissanhiekkasäkki sekä neljä purkkia kalanruokia. Näitä ei olisi tarvinnut hankkia välttämättä juuri nyt, mutta kun puoleen hintaan sai ja pitkällä päiväyksellä. Uudet kalat kun ovat osoittauneet sen verran ahneiksi ja hyväruokaisiksi tapauksiksi, että ei ole pelkoa, että nuo purkit ainakaan vanhenemaan jäisivät.

Tammikuussa isoin yksittäinen summa eläimiin liittyen meni uusiin kaloihin. Ennen joulua kotiutunut uusi allas kun toi mukanaan täydennyksiä parviin ja muutamia uusia mukavia tuttavuuksia. Tulokkaista etenkin haarniskamonnit ovat onnistuneet todella valloittamaan sydämeni. Eli sen summan voi sanoa tulleen käytetyksi hyvin.

Näyttelykuluja tammikuulle tuli Fantasticin bensojen verran, ja kimppakyydillä meno laski mukavasti summaa. Arpojakaan kun en ehtinyt näyttelypäivänä ostaa, kun ne myytiin loppuun niin nopeaan.

Kokonaisuudessaan tammikuussa eläimiin meni rahaa 101,94€ Sain kuitenkin tammikuussa myös myytyä eläintavaraa, ja uuteen kotiin lähti vanha akvaario jalustoineen (60€), vanhan altaan suodatin (20€), sekä frettitavaroita (yht. 18,50€), mitkä tasasivat menoja hyvin. Erityisen ylpeä olen siitä, että onnistuin olemaan ostamatta otuksille lisää nameja. Niitä kun oli päässyt taas viime vuoden puolella kertymään hyvät varastot.  

Tammikuu

 Ruokakustannukset
-ötökät: 5,00€
-lihat: -
-kasvikset: 3,00€
-namit: - 
-fisuille: 13,50€

Hygieniakulut
-kissanhiekka: 19,95€
-talouspaperi 1,99€

Eläinlääkäri/lääkintäkulut:

Tarvikkeet
-nääpille: -
-kaloille: -

Näyttelyt
-bensakulut: 15,00€

Eläimet: 43,50€ (kaloja)Yht. 101,94€

2 kommenttia:

 1. Hups.. Meillä on menny taas ihan kamalasti rahaa.. En malttanut olla shoppailematta.. Tosin Kodan implatointi oli tässä kuussa, ja ostin näädille reilu 100e ruokaa :D Nutriplussaakin oli pakko muutama tuubi ostaa, kun sain Faunattaren esittely päivänä tuotteita tukku hinnoilla. Maanantaina ostettu nutri kun säilyi jopa kahden herkuttelu kerran. Oskari oli jostain löytänyt tuubin ja tuhonnut koko putilon, onneksi ei saannut syötyä kuitenkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuotahan se on, että yksittäinen kuukausi ei kerro oikeasti kuluista vielä mitään :-) Siihen vaikuttaa niin paljon se, mihin ne isommat menot osuvat, etenkin kun hankkii ruuatkin isommissa satseissa. Iso pakastesatsi ja implantti vievät luvut heti omille sataluvuille.

   Meillä voi olla, että implanttikulut menevät vasta ensivuodelle tai pidemmällekin, kun kumpikin tytöistä on implantoitu vuosi sitten.

   Poista