lauantai 11. huhtikuuta 2015

Ooops... Eli vahinko lemmikkimessuilla

Pet Expo -lemmikkimessut meinasivat jäädä meiltä tänä vuonna väliin, sillä kummankin rahatilanne on aika huono. Jussi jo päättikin ettei lähdetä, mutta oli sitten niin pettyneen oloinen päätökseensä, kun kaikki hehkuttivat messuja, että puhuin hänet ympäri. Minähän olin lupautunut enempi seuraksi, kun omia intressejä messuille lähtöön ei tälläkertaa niin ollut, kun ei ole enää rottiakaan joita näyttelyttää.

Unohdin olevani riskiryhmää. Minulla on messuilla paljon tuttuja ja jyrsijäkuume on viime aikoina nostanut taas päätään. Pari viikkoa sitten näin jopa unta jossa minulla oli Lumi niminen valkoinen hiiri. Sen jälkeen sitä onkin taas eksynyt lukemaan hiirijuttuja. Vilkuillut ohimennen myynti-ilmoituksiakin, vaikka enhän minä mitään hankkimassa ollut. Eli ei sen olisi pitänyt olla yllätys, sen mitä kävi...

Herppiständin yhteydessä oli myös hiiriä ja tuttu harrastaja. Anitalla oli kädessään oikein sievä harmaa hiiri ja ilmeeni nähtyään antoi sen miulle käteen ja kysyi vienkö sen kotiin heti vai hetkenpäästä. Kerroin hänelle kaikki syyt miksi en voi. Pienen keskustelun jälkeen hän pakkasi hiiren rei'itettyyn karkkirasiaan ja miulla oli taas hiiri. Syyni eivät menneet läpi. Ei edes se ettei eläintä voi hankkia heräteostoksena. Se ei kuulemma päde kun on yli parinkymmenen vuoden harrastustausta ja kokemusta useammasta sadasta yksilöstä. Kyllä silloin kuulemma aina yhdestä hiirestä selviää.
Matokompostorista saan Savulle terraarion ja sisustukseksi käyvät pahvilaatikot, kananmunakennot, oksat ja pahviputket. Juomapullon saan Tapsalta. Kattoverkko pitää enää kehittää jostain. Eli sikäli paluu jyrsijäharrastukseen käy helposti. Matokompostin tyhjentäminen kun on ollut mielessä muutenkin, kun jotkin pienet lentoötökät ovat innostuneet lisääntymään sen pinnalla.
Eli ei kai siinä sitten muu auta kuin toivottaa Savu tervetulleeksi. Siitä kun taisi tulla pojan nimi. Jotenkin miusta kuitenkin tuntuu, että tämä oli taas itselleni isoin yllätys. Muut ovat varmaan jo odotelleet, koska näin käy.

3 kommenttia:

  1. Ja niistä vahingoista puheenollen... Jussillekin tuli sitten kaksi sininuolimyrkkysammakkoa messuilta. Voin kyllä tunnustaa yllyttäneeni (hieman :P). Ovat siis samanlaisia mitä miulla aikoinaan ollut samppi Setä Sininen oli. Tällä sedällä on tosin ikioma rouva samppi :)

    VastaaPoista
  2. Mulla on Lumi niminen valkoinen hiiri..

    VastaaPoista