Kun teknologia pettää ja kaikki menee päin p

sunnuntai 18. elokuuta 2024

Tiedän että jo lain mukaan jokaisen ihmisen hoidossa olevan eläimen vointi tulee tarkistaa päivittäin. Tiedän, ettei teknologiaan voi ikinä luottaa 100 prosenttisesti. En voi silti rehellisesti sanoa, tulinko katsoneeksi akvaarioon eilen, vai luotinko vain, että ajastimet ja ruokinta-automaatti pitävät homman pyörimässä kuten aina ennenkin. Nyt on ollut niin paljon kaikkea, että väkisinkään kaikkeen ei ole jaksanut eikä pystynyt panostamaan täysillä. 

Yhtä kaikki lopputulos oli täysi katastrofi. Makeavesialtaassa oli pamahtanut sekä lämmittimen termostaatti, että ruokinta-automaatti. Äkillinen lämpösokki oli saanut osan kasveista tiputtamaan lehtensä, jotka olivat sitten tukkineet molemmat suodattimet. Lopputuloksena hapeton ja ylikuuma allas, jonka pohjalla velloi massana pilaantuvaa ruokaa. Kaloista kaksi isointa, eli Behemoth-pleko ja toinen viimeisistä haarniskamonneista olivat kuolleet, ja loput kaloista haukkoivat paniikissa ilmaa.

Lepää rauhassa Behemoth <3

Tehtiin se mikä oli vielä tehtävissä. Välitön 80 prosentin vedenvaihto ja suodattimien puhdistus. Viereisestä sammakkoaltaasta nopeasti uudet kasvit kuolleiden tilalle tuottamaan lisää happea. Vedenparannusaine isommalla annoksella suojaamaan limakalvoja. Nyt voimme silti vain odottaa, moniko kaloista jää henkiin, ja moniko ei kykene toipumaan happivajeesta ja myrkytyksestä. 

Laitettiin myös heti tilaukseen uusi lämppäri ja uusi wifi-yhteydellä varustettu suodatin, joka pystyy hälyttämään kännykkään, jos menee tukkoon. Jussi alkaa myös perehtyä merivesialtaan mukana tulleeseen vanhaan allastietokoneeseen, että saisimme jatkossa hälytykset myös lämpötilan nousuista ja ph:n heittelyistä. Behemothia ja haarniskaa ne eivät kuitenkaan enää tuo takaisin, eivätkä välttämättä pysty pelastamaan muitakaan nykyisiä asukkeja.

Ahdistaa. Vituttaa. Näemmä meillä voi yhä mennä pieleen asioita, joita en kaiken ahdistuksen keskellä ole osannut edes pelätä. Onneksi Heidi on tulossa ensiviikon viikonloppuna katsomaan läpi meidän lauman hoitorutiineja, ja sen viikon jälkeisenä viikonloppuna hoitamaan meidän jengiä, kun tällä hetkellä alkaa olla jo semivainoharhainen sen suhteen, onko täällä menossa nyt muutakin mitä en vain näe.  

Tänään meidän piti tehdä Mustin aikuisterraa. Voin sanoa suoraan, että se ei ole edennyt. 

6 kommenttia:

  1. Voih. Muutaman kerran aikoinaan akvaarioon pikaisen 80% vedenvaihdon tehtyäni (pitkien sähkökatkosten takia) tiedän ettei kovin ruusuista hommaa ja siihen päälle vielä nuo muut harmit ♥️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaikka toi yli 500 litran vesimäärä puskuroi vesiarvojen heilahteluja jonkin verran pienempiin altaisiin verrattuna, niin tällaisina hetkinä huomaa, kuinka pieni ja helposti pilaantuva lätäkkö sekin oikeasti vain on :(

      Poista
  2. Lepää rauhassa Behemoth ❤️, terveisin edellinen koti 💔. Hänelle paras ratkaisu silloin oli kuitenkin muutto isompaan altaaseen , varmasti eli hyvän loppuelämän . Teidän eläinmäärässä on vaan pakko myös luottaa laitteisiin , eikä kaikkeen pysty varautumaan . Vahvasti epäilen , että salama on tuon aiheuttanut , meillä kerran hajosi samaan aikaan akvaarion suodatin ja lämmitin , kun ukkonen pyyhkäisi yli . Jättiläisvallisneriaa voisin toimittaa teille happea tuottamaan , jos vielä tarvis .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisin silti toivonut sen loppuelämän olleen vielä paljon pidempi :( Nyt pitää koittaa olla onnellinen siitä, että saimme pelastettua edes suurimman osan porukasta. Mutta se tuntuu kovin laihalta lohdulta, koska emme edes olleet missään reissussa tms., vaan olisimme pystyneet tarttumaan toimeen nopeammin, jos olisimme vain huomanneet. Tosin itekin olin humputtelemassa niin villissä paikkaa kuin sängyn pohjalla potemassa äkisti pahentunutta flunssaa Jussin hoitaessa koko lauman lääkityksineen, että ehkä pitäisi olla itselleen vähän armollisempi viikonlopun suhteen.

      Poista

 
BLOG TEMPLATE BY MAIJA SUNI