Lepää rauhassa Jester

maanantai 6. marraskuuta 2023

Viime viikot täällä on eletty aika painavissa tunnelmissa, kun lääkitysten edetessä kävi koko ajan selvemmäksi, että ainoa joka meillä vastasi toivotulla tavalla lääkkeisiin oli ja on Mitella. Reilu kuukausi sitten mietin, että Mitellalla on todennäköisesti parhaassakin tapauksessa vain kuukausia elämää jäljellä, mutta että jos lääkitys toimii, se kannattaa, sillä lääkitys voi tuoda niin paljon lisää elämänlaatua niihin kuukausiin. Mintun ja Jesterin kohdalla taas toivottiin parhaassa tapauksessa vielä useita yhteisiä vuosia. Sitten Mitellan oireet katosivat käytännössä kokonaan parissa päivässä lääkityksen aloittamisen jälkeen, mutta Mintun ja Jesterin tilat vain huononivat lääkkeistä huolimatta, kunnes alkoi käydä koko ajan selvemmäksi, että meidän 7,5-vuotiaalla sydänvikaisella mummolla taitaa sittenkin olla se paras tilanne ja ennuste.

Jesterin edellisellä kontrollikäynnillä sovittiin jo valmiiksi eutanasia tälle päivälle, mikäli nivelten turvotus ei laske ennen tätä päivää selvästi. Se ei laskenut, jonka lisäksi Jester alkoi vaikuttaa vaisummalta, ruoka maistui huonommin ja ulosteiden koostumus muuttui. Kun tänään sitten vastaanotossa kysyttiin, olemmeko jo miettineet onko tämä nyt sitten kontrolli vai eutanasiakäynti, ei minun tarvinnut kysyä enää eläinlääkärin mielipidettä vastatessani että eutanasia. 

Niin meidät ohjattiin sitten suoraan eutanasioille varattuun huoneeseen, joka on Koira-ja Kissaklinikalla sivussa muista. Sielä on vähän kivemmat sohvat ja oma uloskäynti, ettei tarvitse sitten poistua itkuisena aulan kautta. Jester lähti minun sylissäni. Meidän ensimmäinen ja maailman mahtavin äkämä ja kiukkulimppu. 

Lepää rauhassa Jester
2016 - 6.11.2023

Sattuu. Itkettää. 

Silti olen ihan tyytyväinen siihen, että huomenna on työpäivä. Ollaan nyt eletty sen verran monta viikkoa sairaskuplassa, että nyt kun lääkittäviä jää enää yksi, asia alkaa pikku hiljaa konkretisoitua. Eletään kyllä edelleen 12 tunnin lääkityssyklissä, mutta nyt ei toivottavasti tarvitsisi tehdä hetkeen päätöksiä kenenkään suhteen. 

1 kommentti:

 
BLOG TEMPLATE BY MAIJA SUNI