Harkinnassa paluu kuluseurantaan

keskiviikko 8. marraskuuta 2023

Tälle syksylle on tullut ja tulossa sen verran monia eläinlääkärilaskuja, että päässä on väkisin pyörinyt myös se, miten saataisiin talous takaisin hallintaan. Yhtenä työkaluna tähän on miettinyt että alkaisi taas kirjata kuluja tarkemmin ylös, että ne olisivat helpommin seurattavissa. Pääosin frettien osalta kuluseurantaa tuli pidettyä julkisesti blogissa tammikuusta 2016 toukokuulle 2019. Silloin päädyin lopettamaan kuluseurannan Ainon muutettua meille. Ainon tulon myötä pelkkien frettikulujen erottaminen kaikista eläinkuluista olisi käynyt turhan haastavaksi. Nykyään meidän eläinkulut ovat vielä aiempaakin enemmän limittäin ja lomittain keskenään, kun kotona on useita tyyppejä jotka käyttävät osittain samoja ruokia, virikkeitä ja tarvikkeita. Eli käytännössä kuluseuranta tulisi olemaan mallia kaikki tai ei mitään. Eli sitä kirjaisi joko kaikkien eläinten kulut tai ei minkään. Samasta syystä sitä arpoo, olisiko kuluseurannan paikka yksityisesti ruutuvihossa, vai aiempaan tyyliin julkisesti blogissa. Yksittäisten lajien osalta kun etenkin moni lajia harkitseva kokee kiinnostavaksi, mitä eläimen pitoon oikeasti menee rahaa. Mutta en tiedä olisiko se mitä tälläisen eläintarhan pyörittäminen vaatii oikeasti kiinnostavaa muille kuin itselleni. Koska kukaan ei spontaanisti mieti, että olisihan tummoinen kuudenkymmen lajin eläintarha kiva juuri tuollaisella lajikombolla, mutta mitähän sen ylläpito maksaa.


Ja toki nyt loppuvuodenkin eläinlääkärikulut ovat sellaisia pakollisia kuluja, että ne eivät kirjaamalla muuksi muuttuisi, eikä niistä voisi lähteä säästämään lukuja kaunistellakseen. Viime Zooplus-tilauksissakin ainoat "hömpät" ovat olleet piipperin sisältäviä vinkuhiiriä, joiden repimistä fretit suorastaan rakastavat. Joten niitä tulee usein klikattua kaikkiin kissanhiekka ja lohitahnatilauksiin yksi kolmen setti. Lohitahnan menekkiä taas ylläpitää se, että Mitella saa kaikki aamu- ja iltalääkkeensä sen seassa. 

Joten en tässä vaiheessa vielä lupaa mitään, mutta ehkä vähän kartoitan, että jos lähden tähän, kiinnostaako se lukijoita.   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 
BLOG TEMPLATE BY MAIJA SUNI