Simmut auki ja menoksi

perjantai 14. heinäkuuta 2023

Eilen tuli se päivä mitä oli jo odotettu: ensimmäiset Opuntian poikasista avasivat silmänsä. Tänään oli sitten loppujen vuoro, ja nyt kaikilla Opuntian mineillä on oikein hienot pienet maailmanavartajat. Rottien kanssa tuntuu, että mineistä tulee kauhean pikkuvanhoja samalla hetkellä kun silmät aukeavat. Eilenkin osa poikasista koitti jo niin pätevänoloisesti pestä itseään keikahdellen välillä pepuilleen, ja yksi mineistä testaili jo vähän hampaitaan oman päänsä kokoiseen kuorelliseen hasselpähkinään, pystymättä kuitenkaan vielä rikkomaan kuorta. Minien omatoimimatkoja pesän ulkopuolelle en ole kuitenkaan vielä nähnyt, vaikka kuvatessa juostaan jo pitkin häkkiä nopeampaa kuin kännykän kamera ehtii tarkentaa. Tänään uskaltauduin ottamaan Opuntian minit ensimmäistä kertaa sohvalle kuvattavaksi, ja siinä saikin vahtia aika tarkkaan, kun minit kiipesivät jo suvasti selkänojaakin pitkin.

Muksuvyöry

Tuo kameralle hymyilevä raitanaamuli etsii muuten vielä kotia kahden veljensä kanssa. Saija kertoo asiasta mielellään lisää.

Lupiinin minien silmiä saadaan puolestaan vielä odottaa, mutta niiden värit tarkentuvat kovaa vauhtia. Nyt on jo selvää, että kaikki kolme tummaa ovat kuviollisia. Mustalla tytöllä on samantyylinen salamalaukki kuin Opuntian Harry Potterilla. Pojilla, jotka saattavat olla ehkä agouteja, toisella on hieno laukki ja toisella on pieni tähti. Vaaleiden kohdalla kuviot voivat tulla näkyviin vähän myöhemmin, tai sitten kaikki ovat kuviottomia. 

Lupiinin tytöt

 
Lupiinin pojat

Tällähetkellä eksolassa Opuntialla ja Lupiinilla on kummallakin omat mammailuyksiönsä, joiden sisustus on hyvin pelkistetty. Tällä pyritään siihen, ettei poikasille satu mitään, kun emo ei pääse esimerkiksi kiipeämään riippumattoon niin, että tississä saattaisi olla pieni matkustaja. Opuntialla päästään onneksi jo pian lisäämään häkkiin enemmän virikettä, kun minit alkavat liikkua itsenäisemmin. Kahden ja puolen viikon päästä Torviksen olisi kuitenkin tarkoitus jo pystyä hyödyntämään koko likkojen linnaa yhdessä emonsa kanssa. 

Opuntian mammailukämppä

Lupiinin mammailukämppä

Tyttöjen asuinlinna

Torvis kiipustaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 
BLOG TEMPLATE BY MAIJA SUNI