sunnuntai 29. heinäkuuta 2018

Terraariotetristä ja dominoefekti

Viimeisen viikon herppihuonetta on kuvannut parhaiten museoista ja Ikeasta tuttu lausepari: "Rakennamme uutta näyttelyä. Pahoittelemme remontin aiheuttamaa häiriötä." Huone on ollut kaikkea muuta kuin esittelykunnossa, mutta pommin jäljiltä olevaan ulkoasuun on ollut onneksi mitä mukavin syy: viljisten uudet terraariot saapuivat vihdoin, ja pääsimme sen myötä käynnistämään kodinvaihtoviikot - kun saksalaiset 3D-palapelit oli ensin saatu kasaan. Huonemylläyksen myötä sieltä on kannettu taas sylikaupalla pahveja, styroksia ja likaisia kuivikkeita roskiin ja kierrätykseen, ja sinne on kannettu säkkitolkulla uutta turvetta, jonka lisäksi kaapeista on kaivettu esiin laatikkokaupalla niihin odottamaan jemmattuja isompia luolia, muovikasveja, korkkitunneleita ja muita sisustuskamppeita.

Viljisten saksalainen kerrostalo ja hämppyterroja päällä
Jussi oli viikonlopun Ropeconissa, joten olen saanut perjantaista lähtien toimia homman pääarkkitehtina. Sitä ennen kyllä kasasimme uudet terraariot yhdessä ja laitoimme ne paikoilleen. Toki minulla on ollut täällä viikonloppunakin hommissa karva-assareita, mutta pitkään jatkuneiden helteiden myötä asissistenttien osallistushalukkuudellakin oli rajansa. Kun kaikkea ei vain jaksa kuten normaalitilanteessa. Lysti kävi silti reippaana tyttönä levittelemässä viljisterraarioiden turpeet ja sekoittamassa turpeen joukkoon vähän hiekkaa. Jussi kun oli saanut jostain vinkin, että turve-hiekka -seos ei kuivana pölisisi yhtä pahasti kuin pelkkä turve. Sen jälkeen Lysti kyllä koitti sukeltaa pää edellä pakastimeen hakemaan sieltä palkkioksi pinkan omavalintaisia hiiriä. Claudia kun kävi perjantaina hakemassa meiltä meille tarpeettomat kaninnahat, jotka olin pakastanut odottamaan käsittelyyn pääsyä silloin kun pilkoimme tytöille niille tulleet viisi kania.

Alman terraario
Muutaman asukkaan vaihto isompiin asumuksiin aiheuttaa matelijahuoneessa aina kunnon dominoefektin: kun viljikset saivat 60*45*45cm junnuloidensa tilalle 100*60*60cm terraariot, viljisten junnulat jäivät tyhjiksi. Kun niihin muutettiin silmäskinkki Pätkis sekä bamburottakäärme Enzo, niiltä vapautui taas isommat terraariot muutamalle hämähäkille... Lopputuloksena viikonlopun aikana tuli siirrettyä kahdeksan asukkia astetta isompiin terraarioihin, ja siinä samalla sisustettua terraario cranwelli-sammakolle, jonka Jussi ajatteli kotiuttaa ensiviikolla. Jussilla oli viimeaikaisten menetysten jälkeen hetkellisesti sellainen olo, ettei hän hanki enää ikinä uusia eläimiä. Sitten sammakkokuume äityi kuitenkin niin pahaksi, että hän kotiutti ensin tunnelisammakon joka sai nimekseen Hypno ja Fantasy Frog -hybridin, joka ristittiin Fantosiksi. Ja nyt hänellä on niiden lisäksi varauksessa kolme nuolimyrkkysammakon poikasta ja katsottuna yksi koristesarvisammakko. Jossain kohtaa huoneessa saatetaan siis päästä nauttimaan taas sammakoiden kurnutuksesta.


Sammakkolinna
Tähän Cranwelli on tulossa

Hypnon asumus.

Koska minä sain tälläkertaa homman päävastuun, terraariot on sisustettu suurinpiirtein kaikella sillä mitä kaapeista löysin. Tätähän moni jemmatavaroista kun on ollut odottamassa. Ensimmäisten muuttajen jälkeen pyysin kyllä jo Jussilta anteeksi, että en tajunnut kuvata otuksia ennen siirtoa, kun nyt niillä on taas sen verran enempi ja isompia piiloja, että itse eläinten bongaaminen terraarioista on paikoin mahdotonta. Tämä onneksi kuitenkin varmasti tasoittuu sitten, kun eläimet tottuvat uusiin asumuksiinsa ja alkavat taas liikkua enemmän. Putti, Mini ja Pätkis kun ovat ainakin käyneet jo kuikuilemassa etulasien tuntumassa ehdotellen ruokajuttuja. Jussin toivomuksesta Pätkis ei kuitenkaan saanut vielä täyspaksua hiekkapatjaa, vaan Jussi haluaa seurailla tyypin kasvua ja syömisiä vielä jonkin aikaa paremmin ennenkuin otus päästetään taas täysillä kaivautumaan.

Pätkiksen ja Enzon kodit
Pätkiksen kämppä
Isäntä itse

Kiukkupylly Enzon koti

Ralliraidalla varustettu vauhtimato Enzo

Kaikesta mylläämisestä huolimatta aika loppui viikonloppuna taas kesken, ja osa hommista jäi odottamaan ensiviikkoa. Silloin käydään ainakin hakemassa yksi 90 senttinen Exoterra lisää, joka tulee joko Luigille uudeksi junnulaksi, tai siirtyy Pamelalle niin että Luigi saa Pamelan nykyisen terraarion. Sillä vaikka varastolaatikoissakin on poikasterraarioina puolensa, ei eläin kuitenkaan näy muoviboksista yhtä hyvin kuin lasiterraariosta, ja vaikka Samla-laatikoiden lukitus on hyvin pitävä, ei useiden erillisten lukkojen irroittaminen aina vesiä vaihtaessa ja siivotessa ole kaikkein mukavinta. Niinpä viimeinenkin Samla saa siirtyä kuljetuskäyttöön.

Tähän kompleksiin ei tullut uusia muutoksia.
Pytonien asumuksiin tulle muutoksia

Viikonlopun pyörityksiä tehdessä jopa minä aloin kallistua sen puoleen, että jos ensikesästä tulee läheskään näin lämmin, ainakin matelijahuone ja näätähuone tarvitsevat viilennyslaitteet. Terraarioiden nostelu kuuman kosteassa ilmassa kun oli omiaan johtamaan siihen, että suihkussa tuli käytyä se kolme kertaa päivässä ja vaihdettua vaatteet yhtä tiuhaan. Mutta mitä sitä suotta rannalle lähtemään, kun hiekalla voi leikkiä kotonakin - ja lauantaina jo puolen tunnin torivisiitti kostautui kivana pikku migree
nikohtauksena unohdettuani hatun kotiin. Nämä helteet eivät selvästi rakasta minua yhtä paljon kuin minä niitä. Kaikesta huolimatta tämä kun on juuri sellainen kesä mitä olen kaivannut. Vaikka näätien takia minua surettaa koko ajan enemmän se, kuinka viilennyslaitteet on myyty kaikkialla loppuun.

2 kommenttia:

  1. Hyvännäköiset noi uudet terrat! Mistä hankitte? Mun pitäis kohtapuoliin hankkia omille käärmeille isompia terroja ja noi näyttäis aika sopivilta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Terraariot tilattiin Saksan eBaystä. Hintaa tuli toimituskuluineen noin satanen per terraario. http://www.ebaystores.de/nottbeck Nämä meidän on tosiaan se 100*60*60cm, mutta ainakin isompia ja pystymallisia sieltä löytyi kanssa.

      Poista