sunnuntai 1. heinäkuuta 2018

Kuluseuranta 2018: kesäkuu

Kesäkuu on nyt paketissa ja kesäkuun kulut saatu laskettua. Tällä kertaa muutamien kulujen kirjaaminen seurantaan aiheutti hieman tavallista enemmän pohdintaa, esimerkiksi se, mitkä kuluista lasken Nutellan kohdalla eläimen hankintakuluiksi. Huiskun kohdallahan kuluseurantaan tuli kirjattua kaikki lennoista alkaen, mutta tällä kertaa minun ei olisi oikeasti tarvinnut maksaa Nutellan Suomeen saamisesta mitään. Nutella tulee meille sijoitukseen, ja Sarianna oli täysin valmis hakemaan tulevan jalostusnaaraansa itse, ja myös vastaamaan yksin kaikista tuontikuluista. Eli halutessani olisin selvinnyt Nutellan hankinnasta sijoitussoppariin merkityllä panttimaksulla. Mutta koska Jussi on jo pidempään halunnut käydä Englannissa, tarjouduin hakemaan pennun itse, ja lupasin että voin maksaa samalla myös sen rahdin. Asiaa pohdittuani päätin jättää lennot pois laskuista, ja katsoa ne enemmän minun ja Jussin viikonloppureissukustannuksiksi. Sen sijaan rahdin päätin kirjata eläinkuluihin, sillä vaikka se ei ole pakollinen sellainen, niin se kuitenkin liittyy suoraan eläimen hankintaan - eihän meillä moni muukaan kuluseurannan kulu ole mikään ehdoton välttämättömyys, vaan asioita joita olen itse päättänyt näädille hankkia. Ja kuluseurannan hömppäkategoriasta varmasti huomaa, että näätien kohdalla käytän suhteellisen herkästi rahaa muihinkin kuin kaikkein välttämättömimpiin hankintoihin.

Pikkuneidillekin on nyt lentolippu hankittuna. Kuva: Lucy Emma Rose
Juokseviin menoihin kesäkuussä meni useita kymppejä muun muassa pissa-alustoihin ja lohitahnaan. En saanut aikaiseksi tehdä tilausta Zooplussaan ennenkuin vasta ihan kuun lopulla, niin sitä ennen ehti hakea useamman tuubin lohitahnaa Mustista- ja Mirristä, että täydentämään pissa-alusta varastoa muutaman kerran Verkkokauppa.comista, minkä takia nämä tuotteet ovat ilmestyneet kuluseurantaan useammassa erässä. Etenkin kun Verkkokauppa.comista ensin hankitut pissa-alustat loppuivat muutamaa päivää ennenkuin Zooplussan paketti tuli, joten niitä piti tilata vielä Verkkokaupan kautta lisää, kun he lupaavat toimituksen Raision liikkeeseen seuraavaksi päiväksi. Kai se on pikkuhiljaa uskottava, ettei sata alustaa enää riitä meille edes kuukaudeksi.

Tytöille markkinoilta löytynyt ihana tunneli
Zooplus-sortuminen, joka on tytöistä oikein hyvä sekin.
Sorruin myös kesän kunniaksi pieneen ekstraan, ja Zooplus-tilaukseen eksyi Itsyn lempihiirileluja sekä uusi teltta tytöille. Koitan nykyään välttää sellaisten näätävirikkeiden ostoa, joita ei voi kunnolla pestä, ja jotka ovat sen myötä valitettavan kertakäyttöisiä, mutta joskus sorrun silti yhä. Niissä kun halpa hinta toimii hyvänä houkuttimena, vaikka kuinka koettaa ajatella, että teemme jos pissa-alustojen kanssa niin paljon ylimääräistä jätettä, että lelupuolella voisi koettaa kompensoida kestävillä valinnoilla. Jälkimmäisillä sitten pystyin hyvin perustelemaan itselleni Turun käsityöläismarkkinoilta tytöille tulleen 75 euroa maksaneen leikkitunnelin. Siinä kun on jo suunnittelussa huomiotu miten tunneli on purettavissa pesuun, ja tunneli on tehty matonkuteesta, joten sen pitäisi kestää hyvin useammatkin raisut leikit. Mihin niitä lomarahoja muuhunkaan käyttämään kuin noihin silmäteriin.

Nutellalle on nyt myös jo valjaat odottamassa
Kesäkuu

Näädille:

Ruuat & namit:
Miss Purfect lohipatee 75g 2,63€
Maukas broilerin sisäelinseos 1,99€
Miss Purfect lohipatee 75g 3,29€
Miss Purfect lohipatee 75g 3,29€
tiput 50kpl 25,00€
TubiCat -lohitahna 9*75g 13,47€
Atria broilerin sydän 10kg 39,00€

Eläinlääkäri & lääkintä: -

Tarpeelliset tarvikkeet:
Tirixie Nappy -pissa-alustat 2*50kpl 29,80€
Trixie Nappy -pissa-alustat 14,90€
Trixie Nappy pissa-alustat 4*42kpl yht. 39,96€

Lelut, pedit & muu ekstra:
Muffinssi-valjaat 13€
Isompi kevytaitaus 61,23€
Ääntelevä kissanminttuhiiri 3kpl 4,49€
Zoolove Birdie pop-up teltta 5,99€
Kudottu kissatunneli 75€
Magisso -vesikuppi 28,75€

Näyttely- ja yhdistyskulut:
arvat 3kpl 5€
Nutellan ilmot Color of the Fall -näyttelyyn 16,00€

Lemmikkien hankinta:
Nutellan rahtimaksu 75€

YHT.457,79€

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti