tiistai 17. marraskuuta 2015

Jussin laumaa

Jussi kuvaili nyt viikonloppuna omia terraarioitaan herppiryhmiä varten, joten ajattelin napata ne kuvat tänne omaankin blogiin, kun Jussin laumastakin oli tuon messupostauksen kommenteissa juttua. Näin arkiyön kunniaksi postaus saa pysyä kuvapainotteisena, vaikka kyllä sitä on vähän alkanut miettiä, pitäisikö Jussinkin eläintarha täällä joskus vähän perusteellisemmin esitellä. Onhan sitä esitellyt välillä tuttujen harrastajien tiloja ja eläimiäkin, niin miksei sitten myös oman rakkaan. Jussin otusten kanssa sitä kun toivottavasti päätyy vielä joskus saman katon alle :)

Käärmehylly: ylhäällä muoviboksissa asuu pytikka Sabor, ylähyllyllä toisessa terraariossa viljakäärmepojat Putti ja Mini, toisessa naarasviljis Hani. Isoimmassa terraariossa asuu aikuinen viljakäärmenaaras Saaga.

Etualan lasiterraariossa asuu sarvisammakko Jäte-Joonas, tietokonepöydän lasiterraariossa sininuolimyrkyt Ukko ja Akka. Pienemmissä terraarioissa ja tietokonepöydällä olevissa muovirasioissa asuu keskenkasvuisia tarantulia, skorpioneja, kukkakuoriaiset, scolopendra ja rukoilijasirkka (näistä moni muuttaa vielä isompaan asumukseen, jahka saa kokoa lisää).

Keittiön pöydällä olevassa lasiterraariossa asuu tarantula Rehveli, lipaston päällä olevassa isommassa terraariossa asuu madagaskarin päivägekko Ötökkä ja sen naapurina vietnamilainen nokkakäärme Sauron.

Kirjahyllyssä asuu kaksi erilajista tarantulaa: korkeammassa Ujo ja laakeammassa Tepa. Tepa on Jussin lauman seniori, ja todennäköisesti vähintään parikymppinen.
Fifi

Mini

Hani

Jäte-Joonas

Sauron

Sabor
Ukko ja Akka

Tepa

Akka
Skorpionivauvat

Rukoilijasirkkavauva

Ötökkä

6 kommenttia:

 1. Putti ja Mini ovat aivan mahtavat nimet! Marjatta Kurenniemen Onneli ja Anneli-sarja, ja juuri erityisesti Vaaksanheimoista kertovat kirjat ovat lapsuudensuosikkejani. Putti Puuhkajasaarella teki minuun pienenä lähtemättömän vaikutuksen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvaa kenen hyllystä löytyy yhä Onnelin ja Annelin kootut kertomukset, vaikka valtaosa kirjoista onkin saanut lähteä ;) Tuo vain tulee luettua aina uudelleen. Minustakin nuo nimet vain sopivat pojille: Putti on vielä väriltään butter ja Mini oli tullessaan hyvin pieni ja alkuun hyvin hidaskasvuinen, kun sillä oli syömisen kanssa ongelmia.

   Poista
 2. Mahtavaa! Kiva nähdä kuvia myös miehesi otuksista :) Tälleen matelijahörhönä on aina hauska nähdä muiden elukoita ja terraarioita :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näistä on nyt enemmänkin juttua suunnitteilla, josko kävisi Jussin lauman lajiryhmäkerrallaan läpi, ja jokaisen lajiryhmän kohdalla sitten yksilökohtaiset esittelyt asumuskuvineen. Siinä tarvitsen kyllä sitten hämähäkkipostaukseen Jussilta apua, että saan otuksien lajit kohdalleen :D Käärmeistä, sammakoista ja sekalaisista on sitten itsekin paremmin perillä :)

   Poista
 3. Mielenkiintoista. Onpa noita ensinnäkin paljon! Tiedän tosi vähän matelijoista yms lemmikkinä, joten olisi ihan mielenkiintoista kuulla lisää. Rukoilijasirkkakin!?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matelijaharrastajilla laumaa helposti kertyy, kun nuo ovat hoidoltaan varsin vähän vaativia kun vertaa vaikka fretteihin ja Miikkikseen - paitsi tilan viennin puolesta, nyt kun niitä alkaa olla enemmän :-P Jussin laumassakaan ei ole yhtäkään, joka esimerkiksi söisi päivittäin: ruokintavälit vaihtelevat otuksesta riippuen joka toisesta päivästä lähemmäs kuukauteen. Vasta kun laumaa on alkanut olla nykyisen verran, alkaa joka päivälle löytyä jotain puuhattavaa elukoiden parissa. Silloin kun käärmeitä oli vain yksi, Jussin oli kauhean vaikeaa antaa otuksen olla ruokintojen välissä rauhassa, kun noita ei sovi syömisen edes käsitellä (eikä moni nyt muutenkaan niin suosi matelijoiden jatkuvaa käsittelyä). Nyt on sitten lauman kanssa aina jotain puuhaa ja askarreltavaa isompien terraarioiden virittämisestä kärpäsviljelmiin ja kasvun seurantaan.

   Rukoilijasirkkoja on nyt tuo yksi juniori. Aiemmin on ollut kolme muutakin, mutta kaksi niistä tuli täysikasvuisina, niin jäivät sitten aika lyhytikäisiksi asukeiksi. Näillä elinkaari kun alkaa olla aika lopuillaan aikuiskoon saavuttamisen jälkeen, toisinkuin esimerkiksi tarantulanaarailla, jotka voivat elää helposti yli kolmekymmentävuotiaiksi.

   Poista