sunnuntai 22. marraskuuta 2015

Haisunäädätkin kiroilevat

Tänään asunnossa on kuulostanut iltapäivästä asti siltä, että meidän kesäsika Vihtori olisi haettu kotiin - elävänä. Ihan siitä ei ole kuitenkaan kyse, vaikka naapurin ihmetellessä asiaa voinkin tarvittaessa todistaa olevani rekisteröity sikatilallinen. Meille tuli kuitenkin hoitoon vähän pienempi otus, Mihailin siskonpoika Mörkö - eikä Mihail ole ollut asiasta kovin otettu. Niin kauan kuin Mörkö pitää enoonsa toivotun hajuraon, on täällä hiljaista. Mutta Mörkön loukattua Miikkiksen rajapyykkejä, alkaa Miikkis huutaa siskonpojalleen ohjeistuksia kuulostaen aivan sialta. Siis sellaiselta söpöltä sialta enemmin kuin rumia puhuvalta sovinistilta. Mutta ääntä tuosta pojasta lähtee yhtä kaikki, etenkin kun enon kultaa tuo komentelu tuntuu vain yllyttävän, kun onhan se niin hienoa saada aikuiselta urokselta ihan kunnon reaktio.

Miikkis on tavannut Mörköä sen verran aiemminkin, että tähän oli kyllä osattu varautua. Niinpä nytkin yöksi asunnon puoliväliin on viritetty frettiportti. Oma lauma saa näin ollen touhottaa olohuone/kylppärialueella ja Mörkö valloittaa keittiötä valvomatta ollessaan. Sillä vaikka pidänkin todennäköisenä, että tuo voisi pysyä vain komentelu ja uhittelulinjalla, en halua ottaa asiassa turhia riskejä. Haisunäätäurokset kun eivät ole luonnostaankaan kauhean sosiaalia toisiaan kohtaan. Niinpä pojat saavat mennä keskenään vain valvonnan alla. Saavatpahan samalla välillä lepotaukoa toisistaan, niin jaksaa sitten taas komentaa. Se tuntuu kyllä edelleen hyvin jännältä, että näissä kohtaamisissa pentu on ollut se hiljaisempi osapuoli, ja äänessä on Miikkis, joka ei ainoana haisunäätänä ollessaan ääntele yhtään.

Jussi koetti tänään jo saada tuota ääntä videolle, mutta se loppuu joka kerta kuin seinään Jussin kaivaessa puhelimen esille. Silloin Mihailille kun tulee tärkeämpääkin tekemistä kuin muksulle huutelu: mihin moisella olisi tarvetta, kun vieressä on oma ihminen ihan namikaapin vieressä. Ruoka kun on kuitenkin paljon mielenkiintoisempi ja tärkeämpi aihe kuin yksi sukukypsyytensä saavuttanut teinipoika.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti