sunnuntai 11. lokakuuta 2015

Näätäpäivä Ideaparkissa

Aitaus kasassa
Eilen vietettiin taas näätäpäivää, tälläkertaa Lempäälässä Ideaparkin Faunattaressa. Tästä olin ollut etukäteen hieman huolissani, kun meillä ei ole ollut koskaan kahta näätäpäivää näin lähekkäin. Mutta koska minusta oli kiva, että molemmissa oli myös toinen fretti-ihminen mukana, oli aikatauluja laatiessa pitänyt ottaa huomioon myös se mitkä päivät muilla olivat vapaana. Etenkin Lempäälän kohdalla olin todella iloinen, että Emeliina oli sielä: pääsin paitsi itse tutustumaan yhteen näätäilijään lisää, Ideapark oli varmasti vilkkain kauppakeskus jossa ollaan koskaan oltu. Sielä olisi kyllä kaksin Jussin kanssa saanut puhua äänensä käheäksi, jos olisi koittanut selvitä kaikista kysymyksistä omalla kokoonpanolla.

Miikkis saa rapsuja
Tälläkertaa ihmisiä kun oli oikeasti paikanpäällä jo odottamassakin yli kymmenkunta, kun saavuttiin paikanpäälle. Jo liikettä lähestyessä joku muksu huusi innostuneena, että nyt ne näädät saapuvat. Sama meno jatkui sitten koko nelituntisen: aitauksen ympärys oli suurimman osan aikaa ihan täynnä ihmisiä. Tälläkertaa mukana tuntui olevan tavallista enemmän myös niitä, jotka olivat vakavissaan harkinneet frettien tai haisunäädän hankintaa jo entuudestaan ja tulivat sitten kyselemään lisää ja katsomaan miltä lajit vaikuttavat livenä. Tässä tosin varmasti asiaa edisti myös se, että Emeliina on frettiliiton hyväksymä kasvattaja, joka kasvattaa Lempäälässä. Niin osa kävijöistä olikin ollut häneen netin kautta yhteydessä jo aiemmin. Mukava yllätys oli myös se, kun heppaleirituttuni oli bongannut tulevan näätäpäivän facebookissa ja kävi paikanpäällä tervehtimässä. Hänen kanssaankin vielä joskus toivottavasti osuutaan samalle leirille.

Rhea
Olin ollut turhaan huolissani siitä, miten oma lauma jaksaa. Huolimatta meidän viime viikon edustuksessa, ne olivat Emeliinan tytöt, jotka sippasivat ensimmäisinä ja pääsivät sitten välillä boksiin nukkumaan. Vaikka kyllä iltapäivää kohden Esterikin hakeutui enemmän aitauksessa olevaan putkeen päikkäreille ja Snurre alkoi taas testailla kävijöiden huppuja. Miikkis vietti taas isoimman osan ajasta syleissä käyden aitauksessa lähinnä tyhjentämässä namipelit pariin otteeseen. Jotenkin tuntuu, että tuosta ujopiimästä vieras sylikin tuntuu ympäristönä rauhallisemmalta mitä ihmisten ympäröimä aitaus. On ollut myös mukava huomata, että tuosta kolmikosta jokainen tuntuu saavan ne omat faninsa: osaan vetoaa Miikkiksen rauhallisuus ja muhkeus, toiset ihastelevat Snurren pienuutta ja akrobaattisit loikkia. Kolmannet taas ovat ehdottomasti sitä mieltä, että Esteri peittoaa kauneudellaan kaksi muuta mennen tullen. Aika monelta ihmiseltä pääsikin päivän aikana toteamus, että kyllä se seuraava lemmikki voisi ehkä olla fretti tai haisunäätä. Ja aika monet vanhemmat pääsivät toppuuttelemaan muksujaan, että niitä frettejä ei sitten hankita ainakaan nykyisten kanien ja hamsterien kanssa yhtä aikaa, mikä onkin ihan järkevää. 

 Neljän aikaan jatkettiin sitten Jussin kanssa matkaa veljeni luokse hakemaan veljeä ja veljentyttöä äitini luokse syömään. Sitä ennen sanottiin heipat Emeliinalle, ja toivottiin jälleennäkemiset. Seuraavassa näyttelyssä hänen kanssaa kun ei välttämättä ehdi kauheasti jutella, mutta onneksi on tulossa myös muita, samoin kuin liiton pikkujouluristeily :)

Aitaus hukkui välillä näkyvistä melko tehokkaasti ;-D

Jussi & Snurre
Emeliina ja Miikkis3 kommenttia:

 1. Moikka, bongasin jostain kommenteista, että saattaisitte olla tulossa Helsingin Lemmikkimessuille tänä vuonna? Onko osallistumisenne vielä varmistunut? Olisin kovasti kiinnostunut tietämään lisää skunkeista lemmikkeinä, mutta harmillisesti tietoa on vielä melko rajallisesti mistään saatavilla.

  Kyseistä lajia olisin myös kiinnostunut näkemään livenä niiden miljoonien kysymysten kera, jotta osaisin varmistua, että kannattaako minun harkita skunkkia lemmikiksi. Toivottavasti sitten, kun olette saaneet teidän yhdistyksenne kunnolla kasaan ja alkuun, saisimme tietoa ja apua hieman helpommin ja luotettavammin käsiimme. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, Osallistumisemme Helsingin lemmikkimessuille on varmistunut, eli meidät bongaa sitten sieltä. Itse olen paikalla Miikkiksen kanssa molempina päivinä, ja muitakin skunkkeja on tulossa paikalle omistajineen. Lopullinen kokoonpano selviää sitten, kun porukka saa selville työvuorojaan :)

   Tietoa pyritään saamaan enemmän suomenkielelle sitä mukaa kun saadaan toimintaa kunnolla käyntiin ja sivut pystyyn. Sitä ennen voi tulla kyselemään facebookiin https://www.facebook.com/groups/962340040474630/ ja tutustua englanninkielisiin hoito-ohjeisiin esimerkiksi osoitteessa http://www.petskunks.co.uk/ (samalla nimellä löytyy myös aktiivinen englanninkielinen skunkkiryhmä facebookista). Ja tietty täällä blogissakin saa aina kysellä :)

   Poista
 2. Kiitos todella paljon! Toivottavasti näemme siis messuilla :)

  VastaaPoista