lauantai 10. lokakuuta 2015

Mihailin ensiesiintyminen erilaiselle kameralle

Noin pari viikkoa sitten sain sähköpostia Pirkanmaalaisen paikallistelevision toimittajalta. Hän oli saanut yhteystietoni tutulta hämähäkkiharrastajalta, ja kyseli mahdollisuutta tehdä haisunäätäjaksoa heillä tekeillä olevaan eläinaiheiseen televisiosarjaan. Asiaa piti sumplia hetki, sillä touhuun tarvittiin kuvauspaikka ja molemmille sopiva ajankohta Pirkanmaalta. Nämä saatiin kuitenkin järjestymään, kun äiti lupasi, että heillä saa kuvata ja toimittajalle kävi tämä viikonloppu kun olimme jo muutenkin lupautuneet suunnille Lempäälän Ideaparkkiin sovitun näätäpäivän myötä. Paikallisteleviossa ohjelmaan kun haluttiin Tamperekytköstä, ja siihen sitten riitti, että omat juuret ovat täällä (samoin kuin suku), vaikka itse olenkin jo kerinnyt turkulaistumaan.

Toimittajan saapuessa ensimmäiseksi vastassa olivat fretit. Esteristä etenkin olisi ollut oikein hienoa vallata kameralaukku, siinä missä Miikkis vetäytyi mieluummin keittiön pöydän alle. Hetken toimittaja siinä sitten miettikin, olisiko illan aikana mahdollista kuvata kaksikin jaksoa, joista toinen olisi freteistä. Tytötkin kun herättivät hänen mielenkiintonsa uteliaisuudellaan ja touhottamisellaan. Lopulta päädyttiin kuitenkin siihen, että ilmiannoin hänelle Lempääläisen frettikasvattajan Emeliinan, jonka kanssa ollaan huomenna näätäpäivää pitämässä. Saa ohjelmaankin sitten useampia kasvoja. Snurre ja Esteri eivät kyllä allekirjoittaneet päätöstä tehdä jaksoa toisista freteistä täysin, vaan ne pomppivat muutamaan otteeseen kameran eteen ja pyrkivät ottamaan oman osansa showsta pyörimällä toimittajan ympärillä. Saa nähdä, näkyvätkö tytöt sitten lopullisessa jaksossa. Neidit olivat kyllä aika söpöjä sinkoiluissaan ;-)

Miikkis haettiin sitten keittiöstä sohvalle sylityksiin, ja poika lösähtäkin mielellään siihen kuvausten ajaksi. Monet kysymykset kuvattiin useampaan otteeseen eri kulmista ja kuvakoilla, joten tässä kohtaa voi itse vain arvailla mitkä pätkät päätyvät lopulta jaksoon asti. Mutta sitä on vain luotettava siihen, että he osaavat valita ne, joissa sekoilen sanoissani vähiten. Muutaman kerran kieli kun meni ihan solmuun, enkä saanut oikein itsekään tolkkua mitä olin selittämässä. Äitini mukaan miun jännittämiseni ei kuitenkaan näkynyt, kun hän seurasi kuvauksia keittiön puolelta. Mutta äidit nyt taitavat olla aina hiukan puolueellisia :-D

Haastatteluosuuden jälkeen kuvattiin enemmän Mihailia. Poika sai taas ratkaistavakseen älypelinsä, sillä namijemmalelut ovat varmin tapa kiinnittää pojan huomio pois siitä, että paikalla on vieraita. Vähän kyllä alkoi miettiä, voisiko sitä joskus keksiä muuta harhautusta, kun nyt samat pelit tahtovat näkyä joka lehtijutussa ja muussa missä poika on. Etenkin nyt se vähän vaivaa itseä, kun poika on päässyt taas lihomaan. Pulska skunkki syömässä nameja kun ei ole välttämättä se kuva mitä sitä haluaisi kaikkein eniten levittää, vaikka jenkkifoorumeilla se koettaisiinkin varmaan supersuloiseksi.

Toimittaja lupaili vielä lähtiessään laitella minulle viestiä sitten kun varmistuu koska jakso tulee ulos. Niille joilla ei näy Wave100 on silloin luvassa YouTube-linkkiä jaksoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti