torstai 9. huhtikuuta 2020

Huhtikuun kuulumisia

Aika on lentänyt taas ihan siivillä. Kevät etenee kohisten, eikä koneella ole juuri tullut vietettyä sen enempää aikaa, mitä pakolliset koulutehtävät ja etäopintoihin liittyvät verkkoluennot ovat vaatineet. Sen myötä insta onkin nyt päivittynyt huomattavasti blogia aktiivisemmin, sinne kuvat kun päivittyvät nopeasti puhelimelta.

Karitsatkin nauttivat selvästi kevätauringosta
Ensimmäistä työssäoppimista on nyt takana kolme viikkoa, ja pääsiäisen jälkeen starttaa neljäs ja viimeinen viikko. Työssäoppiminen on ollut erittäin mielenkiintoista aikaa, ja viime viikolla kun käynnissä olivat kerinnät lampolalla tuli vietettyä välillä yli kymmenentuntisiakin päiviä. Kun sen päälle on ollut vielä etäopinnot ja oman lauman hoito, on nyt ihanaa kun pääsiäisenä voi vain olla kotona - ja lukea tenttiin. Tenttiinlukukin on nyt muiden puuhien lomassa jäänyt vähän viime tinkaan, tentti kun on heti pääsiäisen jälkeen tiistaina. Onneksi yliopiston viiden tiiliskiven tenttimisiin tottuneena nyt isoimmat haasteet tenttiinluvussa ovat materiaalin pirstaleisuus ja se että se on kaikki Moodlessa, eli lukiessa joutuu tuijottelemaan näyttöön.

Parvekettakin on alettu laittaa kevätkuntoon
Arkikiireiden keskellä joku tuntuu räjäyttäneen pommin meidän keittiössä ja olkkarissa, mikä voi osaltaan vaikuttaa siihen (yhdessä kauniiden kevätkelien kanssa), että valtaosa viime viikkojen näätäkuvista on ulkoa. Viime viikkoisissa tiski- ja pyykkivuorissa olisi arkirealismia ehkä vähän liikaa jopa omaan makuuni. Pahimmat sain onneksi kesytettyä jo tänään aamulla, kun tehtyäni viime viikolla lampolassa myös sunnuntain, otin tälläviikolla varaslähdön pääsiäisen viettoon. Kummasti omat sotkut kun eivät saa ikinä samaa kiireellisyysluokkaa kuin eläintilojen sotkut.

Kaikki neidit ovat päässeet vuorollaan ihmettelemään kevättä

Lauman kanssa ulkoilu on lisääntynyt yhtä aikaa valonmäärän ja kelien lämpeämisen kanssa. Osan kanssa meillä ulkoillaan kyllä melkein läpi vuodenkin, mutta en voi silti kieltää, ettenkö nauttisi enemmän näistä keleistä kuin kylmästä viimasta ja loskasta. Tänään ulkona alkoi näyttää jo siltä, että mikäli nämä kelit jatkuvat koko pääsiäisen, ulkoilukausi saatetaan päästä starttaamaan jo Mihailinkin kanssa.

Mallun kanssa vietetään viimeisiä päiviä kotona hetkeen. Enää muutama päivä, niin käydään viemässä tyttö tutustumaan tulevaan pentulaansa ja rauhoittumaan ennen toivottua vauvahärdellin alkua. Sitten viimepäivityksen bongatut plussapallerot ovat kasvaneet selvästi kokoa, ja Mallun paino on noussut liki 70 grammaa. Tuntuu ihan oudolta, että tälläkertaa itsellä ei ole varattuna lomaa yhdeksän viikon päähän, ja tälläkertaa meille ei odoteta pentueesta muksua kotiin. Sen sijaan sitä pitäisi alkaa pikkuhiljaa katsoa, mihin pääsemme vajaan puolen vuoden päästä evakkoon kaikkien nykyisten tyyppien kanssa, kun putkiremontti alkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti