keskiviikko 25. maaliskuuta 2020

Maaliskissa-haaste: korona

Maaliskuu on mennyt taas niin vauhdilla, että minulta jäi pari maaliskissa-viikkohaastetta välistä. Neljänteen ja viimeisimpään päätin kuitenkin tarttua. Tälläkertaa kysymys oli, miten elämänne kissakodissa on muuttunut nyt maaliskuussa 2020. Vähän tätä onkin blogissa jo sivuttu, mutta koska tilanne elää tällähetkellä koko ajan viruksen levitessä ja tiedon lisääntyessä, on meilläkin tehty nyt pieniä lisävarautumisia.

Miksi lähteä etelään, kun aurinko paistaa parvekkeellekin
Siinä missä 14.3. en ollut nähnyt tarpeelliseksi varautua muuten, kuin hakemalla pari kissanruokapurkkia ekstraa, eilen käytiin hakemassa vähän isompi satsi kissanruokaa ja viisi laatikollista hiekkaa. Tähän mennessä kun jo yksi lähieläinkauppa on supistanut aukioloaikojaan, ja muutamassa muussa maassa on jo päädytty sulkemaan kaikki muut kaupat kuin ruokakaupat ja apteekit. Mikäli tilanne tästä etenee, on siis mahdollista, että eläinkaupat menevät jossain kohtaa kokonaan kiinni. Tästä uhkakuvasta huolimatta en nähnyt tarpeen haalia tässä kohtaa tämän isompia varastoja, sillä olen edelleen kohtuu luottavainen sen suhteen, että ainakin osa nettikapoista jatkaa toimituksia, vaikka kivijalkaliikkeet menisivät kiinni - ja jos nyt kävisikin niin hassusti, että sekä kivijalkaliikkeet että verkkokaupat molemmat sulkeutuisivat, isommista marketeista löytyy nykyisellään ihan kelvollisia hiekkoja ja ruokia poikkeustilanteessa käytettäviksi. En siis usko, että kissat ovat meillä ihan ensimmäisinä kuolemassa nälkään tai kärsimässä epähygieenisistä oloista.

Pientä varastoa kissoille
Aino, Mauno & kumppanit eivät ole vieläkään saaneet ihmisiään kokonaan kotiin. Kummallakin meistä osa töistä on siirtynyt kotiin Jussin pitäessä täällä etävastaanottoa chatin välityksellä, ja oman lähiopetuksen vaihduttua koneella tehtäviin etätehtäviin ja Teams-istuntoihin. Jussilla on edelleen kuitenkin myös livepotilaita, ja itselläni alkoi maanantaina työssäoppiminen lammastilalla. Päivät olemme siis poissa entiseen malliin, ja minä itseasiassa enemmän kuin kuluneen alkuvuoden aikana. Työ- ja opiskelukuvioiden ulkopuolinen sosiaalinen elämä on kyllä hiljentynyt, ja iltaisin saatetaan tehdä palapelejä yhdessä kissojen kanssa (fretit eivät sattuneista syistä ole päässeet osallistumaan tähän aktiviteettiin).

Jos ei puuttuva varvas hidasta, niin ei mikään
Ulkona käydään valjastelemassa entiseen malliin, ja tällähetkellä saan jo virallisten suositusten siunauksella pitää ulkoillessa reilua turvaväliä ihmisiin. Aika usein pyritään kyllä muutenkin valitsemaan rauhallisempia kellonaikoja ja kohtia, sillä vaikka tykkäänkin pitää frettipäiviä ja esitellä eläimiäni, valjastellessa on usein kivempi keskittyä ihan siihen yhdessä köpöttelyyn ja paparazzeilluun, kuin käyttää joka lenkki aikaa siihen, että vastailee ihmisten kysymyksiin.

Tämänhetkinen pyykinpesukoneemme
Pakollisten kauppakäyntien ohella elämään on tullut nyt maaliskuussa myös yksi uusi tuttavuus: Kupittaan Citymarketin yhteydessä oleva 24/7 pesula. Se meidän pyykinpesukone ei taaskaan käynnistynyt edes nukkasihdin puhdistuksen ja viemärin avaamisen jälkeen, joten sille on nyt taas tilattu huolto perjantaiksi, ja siihen asti mennään itsepalvelupesulalla. Jos tästä on etsittävä jotain positiivista, nuo isot ja tehokkaat ammattilaiskoneet tuntuvat irrottavan karvaa tekstiileistä vielä tehokkaammin kuin tuo meidän kuivaava pyykinpesukone.
Näitä tyyppejä katsellessa välillä niin tekisi mieli kellahtaa oljille kasan jatkoksi

Yhtäaikaa kaikki on siis aika tavallista ja uppo-outoa. Tietysti lampaita laskiessa olo on varmasti helpommin levollisempi kuin jos joutuisi työskentelemään terveydenhuollossa tai kaupanalalla. Eläimiä kun ei yksi korona hätkäytä: ne märehtivät, karitsoivat ja pomppivat pop cornina riippumatta siitä mitä uutisissa sanotaan. Ja sama pätee tietysti kotona: ei noita karvakavereita korona stressaa. Ne ovat paljon huolestuneempia arkisista asioista, kuten jos aamupala on myöhässä, tai kuppiin tulee pahaa ruokaa. Sellaisista isoista kriiseistä.

6 kommenttia:

 1. Minäkin olen ostanut ylimääräiset pakkaukset kissanruokaa. Pellettiä ehdin hommata juuri ennen kriisiä kaksi säkillistä kerralla kuten tapani on ostaa, joten sitä ei ole nyt tarvetta jemmata. Nuo karitsat on vaan jotain NIIIIIIIN ihania!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne kyllä ovat <3 Olen jo monesti todennut, että ehkä ihan hyväkin, ettei meillä ole vielä omaa pihaa, tai muuten saattaisin parhaillaan rakentaa sille lampolaa :D

   Poista
 2. Me olemme ostaneet varmuuden varalle kaappiin hieman enemmän kissanruokaa. Hiekkaa pitää ostaa seuraavaksi. Stä ostetaan yleensäkin aina enemmän kerralla, ja nyt ei ole jäljellä yhtään varasäkkiä.
  Mahtavaa, että tekin teette palapelejä. Itse olen nyt niin koukussa niihin, että jää kaikki muut hommat tekemättä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Palapelit ovat kyllä välillä vähän petollisia ajankäytön suhteen, kun sitä laittaa aina vain yhden palan vielä...

   Poista
 3. Onneksi pääset laskemaan lampaita ♥ Ja tietty ehdit olla myös omien seurassa. Täällä mietitään kokoajan, että tilaanko lisää ruokaa nyt vai vasta myöhemmin... Normaalisti tilaan 4-6 viikon satsin ja noin puolet vielä jäljellä. Ja kuten kirjoitit, niin onneksi ihmisten kaupasta saa ruokaa myös; sitte mennään lihatiskin ja raksujen voimalla kunnes pääsee taas shoppailemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi kissojen kanssa koronakriisi tosiaan tuskin aiheuttaa mitään isompaa ruokakriisiä. Meillä tosin Aino osaa olla välillä vähän nirso. ja pitää kyllä Jussia hyvin tiukasti tassun alla sen suhteen, ettei joudu liian huonoille varamuonille. Mauno söisi varmaan tyytyväisenä vaikka pieniä kiviä.

   Poista