torstai 8. syyskuuta 2016

Mihailista karvakaveri

Suomen Karva-Kaverit ry järjestää eläinavusteista toimintaa eri puolella Suomea. Pääsääntöisesti
toiminta koostuu erilaisista laitosvierailuista, kuten vierailuista vanhainkodeissa, kuntoutuskeskuksissa, lasten vastaanottokodeissa yms. Tämän lisäksi Karva-Kaverit voivat esimerkiksi osallistua erilaisiin tapahtumiin.

Itse päädyin ensimmäistä kertaa miettimään Miikkistä karvakaveriksi pari vuotta sitten, kun pari yhdistyksen aktiivia tuli juttelemaan meille eläinten joulurauhan julistuksessa. Asia kiinnosti jo silloin, mutta kalenteri tahtoi olla koko ajan täynnä, ja itseä vähän jännitti, miten Miikkis karvakaveriksi sopisi. Oma kiinnostukseni eläinavusteista toimintaa kohtaan on kuitenkin tasaisesti kasvanut, samoin kuin luotto Mihailin edustuskelpoisuuteen, kun nyt on parin vuoden aikana pyöritty vaikka missä. Kun sitten Turun syksyn testipäivä päivitettiin kesällä sivuille, päätin että lähdetään ainakin kokeilemaan. Alkuun ajattelin että olisin ottanut testiin mukaan Snurren ja Esterinkin, mutta viime metreillä päädyin aloittamaan vain Mihailin kanssa ja miettimään hommaa tyttöjen osalta sitten kun vähän näkee millaisia keikkatilanteet ovat.

Mihailin testitilaisuus oli tiistaina. Viime viikkoisessa infotilaisuudessa oli kerrottu testistä jonkin verran, mutta koska monet testin kohdan koskivat vain koiria, Miikkiksen kanssa päästiin sitten helpommalla mitä olin odottanut. Meidän ei tarvinnut edes epätoivoisesti koettaa saada Miikkistä olla ottamatta namia lattialta ilman lupaa. Pääsääntöisesti Miikkis kiersi sylistä toiseen eri ihmisten siliteltävänä ja pääsi tekemään tuttavuutta pyörätuoleihin ja keinutuoleihin - jotka eivät sylistä käsin olleet yhtään jänniä. Ainoa mikä poikaa vähän enempi jännitti oli se kun paikalla oli koiria, joista toinen alkoi haukkua.

Testi läpäistiin siis kunnialla, ja Miikkis sai todistuksensa ja oranssin nauhan valjaisiinsa keikoilla käytettäväksi. Ensimmäinen keikkapäiväkin jo sovittiin ensiviikoksi palvelutaloon. Sielä kun oli jo ehditty kertoa, että joukkoon on nyt ehkä liittymässä skunkkikin, niin pitäähän sielä käydä näyttäytymässä.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti