perjantai 1. heinäkuuta 2016

Kuluseuranta 2016: Kesäkuun yhteenveto

Laskin juuri kesäkuussa eläimiin menneen summan, ja se oli vähän auts. Lähes 250€, ja meillä ei kuitenkaan ollut tarvetta eläinlääkäriin tai muuhun sellaiseen kalliiseen välttämättömään. Isoimman yksittäisen siivun veivät näyttelykulut, seuraavaksi isoimman ruuat (etenkin nääppien nappulat, joita tilasin nyt ensimmäistä kertaa) ja kolmanneksi isoimman tarvikkeet, joita hankin nääpille käytettynä kahdelta harrastajalta ja akvaarioon Zooplussalta.

Näyttelyiden suhteen päätettiinkin nyt Jussin kanssa, että pidetään niistä nyt marras-joulukuun ajan taukoa. Eli mennään (tai ainakin minä menen, Jussi ei ole ihan vakuuttunut Siilinjärvestä...) niihin mihin nyt on ilmoittauduttu, eli Pet-näyttelyyn, KesäPiknikiin ja Finnish Ferret Festivaliin ja aloitetaan sit alkuvuodesta uusi kierros. Ilmo-, bensa, yms. kulut ovat tässä yhtenä tekijänä, mutta vähintään yhtä isona on se, että tiedän kokemuksesta olevani pimeimpään aikaan ihan kuollut, ja työrytmi sallii pitkät koomailu-unet (joita näyttelyaamut eivät oikein tue) vain viikonloppuisin. Sen verran pahasti näyttelykärpänen on kuitenkin päässyt puremaan, että sitä oli oikeasti todella vaikea olla ilmoittamatta tyttöjä PreWinteriin siinä kohtaa, kun viimeisiä paikkoja alettiin huhuilla. Etenkin kun sielä olisi ollut taas Mari ja Fasukin.

Tarvikepuolella sorruin hankkimaan lisää petejä, putken, metallisen nappularasian ja pallomeren. Näihin sortumisiin ei yhtään auta se, että ennen näyttelyitä tai kun nääpistä aika jättää, ihmiset alkavat käydä läpi kaappejaan ja vapauttavat myyntiin vaikka mitä kivaa. Yleensä niitä ei kyllä edes ehdi varailla, ennenkuin ne ovat kaikki menneet, mutta tälläkertaa satuin olemaan oikeaan(?) aikaan facebookissa. Näiden kohdalla sortumisia myös helposti lisää se, että nääpät rakastavat kaikkea uutta.

Akvaariotakin laitettiin taas vähän parempaan kuntoon, ja kuparimonnisten parventäydennyksen lisäksi sinne hankittiin lisää kasvilannoitteita ja vedenhoitoainetta, jolla kraanavettä pyritään saamaan taas vähän kalaystävällisemmäksi. 

Nyt alkaa sitten heinäkuu. Senkään osalta kuluja ei tulla saamaan ihan alas, kun tiedossa on muun muassa lauman rokotukset heti ensiviikolla.

Kesäkuu

 Ruokakustannukset
-ötökät: 4,75€
-lihat: 9,95€
-kuiva-/purkkiruuat: 38,99€
-kasvikset: 5,65€
-namit: 7,71€
-lisäravinteet:-
-fisuille: 6,75€

Hygieniakulut
-kissanhiekka: -
-talouspaperi:-

Eläinlääkäri/lääkintäkulut:

Tarvikkeet
-nääpille: 24,00€
-kaloille: 21,10€

Lelut: 8,80€

Näyttelyt
-bensakulut: 30,00€
-arvat: 10,00€
-ilmoittautumismaksut: 50,00€

Eläimet: 32,00€

Yht. 249,70€

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti