torstai 7. heinäkuuta 2016

Rokotukset kunnossa taas vuodeksi eteenpäin

Tänään oli vuorossa Varsinais-Suomen frettien joukkorokotus Marjo Rikkilän luona Nousiaisissa. Meiltä oli mukana taas koko lauma, sillä Miikkikselle käyvät samat rokotteet kuin tytöillekin. Meidän kyydissämme tuli myös Kasperi ja Sarianna omien näätiensä ja parin lainalapsen kanssa niin että autossa oli lopulta kaikkinensa yksitoista frettiä ja haisunäätä.

Koko laumalle otettiin vuosittain uusittava penikkatautirokotus, johon käytettiin taas tänä vuonna Disteminkiä. Lisäksi Miikkis sai Rabies-vahvisteen. Rabies-rokote ei olisi ehkä näin Suomessa välttämätön, mutta kun se on pidetty pojalla pennusta asti voimassa, niin pienellä vaivalla sen pitää jatkossakin, kun nytkin seuraava tehoste tuli vasta kolmen vuoden päähän. Miikkis ei ollut rokotteista moksiskaan, toisin kuin tytöt, jotka reagoivat selvästi herkemmin kirvelevään rokoteaineeseen. Kaikille kolmelle saatiin kuitenkin rokotteet hyvin annettua.

Marjo myös ystävällisesti katsoi samalla tyttöjen hampaat. Esterillä toinen kulmahammas kun on lähtenyt tummumaan, ja sitä on vähän mietitty, pitäisikö se jossain kohtaa poistattaa. Marjokin oli kuitenkin sitä mieltä, että nukutus ja kulmahampaan poisto on operaationa sen verran iso, että siihen ei kannata lähteä, ellei hammas ala selvästi vaivaamaan. Eli nyt jatketaan vielä tarkkailulinjalla. Oman vuoron päätteeksi ostettiin vielä loishäädöt laumalle mukaan, ja siirryttiin sitten palluttelemaan tuttujen näätiä.

Ja palluteltavaahan paikalla riitti mukaanlukien Miikkiksen siskonpoika Mörkö, Itsy, ja vauvaosastolta Sariannan ja Kasperin uusimmat tulokkaat Ruut ja Kluu.

Jos joku miettii mitä tässä kuvassa tapahtuu, otan Itsyä boksista. Ihan siltä varalta, jos joku saa mieleensä mitään muuta :P

Puhis, joukkiksen rahahenkilö ja sylissä Kasperin Hollo.

Sariannan Ruut. Oikein nätti ja kiltinoloinen lapsi <3

2 kommenttia:

 1. Tuollaisessa lastissa kannattaa ajaa kiltisti! Poliisisedällä/tädillä voisi olla muutama ihmettelevä lisäkysymys mitä kyydissä oikein onkaan, miksi niitä on niin monta ja mistä ne ovat peräisin... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitten voisi olla vielä enemmän ihmettelemistä, kun kaikille kaivettaisiin rokotekortit ja muut paperit henkkareiksi :D Rokotusreissuilla kaikilla kun on kortit mukana.

   Mie treenaan kyllä muutenkin näillä lajivalinnoillani kylähullun uraa. Etenkin kun kaloillekin on tullut joskus haavittua lähiöojista hyttysentoukkia tuliaisiksi. Siinäkään ei paljon auta selittää mitä tekee, vaan on parempi hypätä suoraan kohtaan että miksi :P

   Poista