maanantai 20. heinäkuuta 2015

Frettien ruokailutila

Meillä on ollut pientä ongelmaa sijoittaa otusten kupit niin, että Esteri ja Snurre pääsisivät kummatkin raksuille ilman että Miikkis pääsee niille. Snurren kohdalla nuo olisi vielä helppo nostaa keittiön tasolle, mutta Esteri ei tahdo kiivetä sille. Esteri ei ole muutenkaan kiinnostunut kiipeilystä vaan pysyy samalla tasolla Miikkiksen kanssa.
Tähän asti ratkaisuna on ollut laittaa portti paikoilleen työpäiväksi ja kuppi siksi aikaa tasolta lattialle. Esteri on voinut sitten syödä päivällä nappulaa, ja illalla neiti on saanut raakaruokaa ja kuivattuja lihanameja, jos nälkä on yllättänyt. Tämän systeemin ongelmana on kuitenkin ollut se, että unohdan kupin aina alas kun nostan portin pois paikoiltaan, ja sitten Miikkis on kupissa.
Niinpä aloin miettiä tytöille ruokintalaatikkoa, johon olisi porattu fretin mentävä aukko. En kuitenkaan keksinyt laatikolle hyvää paikkaa, saati sopivaa painoa joka estäisi poikaa sitä kaatamasta. Tänään keksin ratkaisun kumpaankin ongelmaan: ruokintalaatikko muuttui ruokintakaapiksi ja yksi keittiönkaapeista sai kylkeensä reiän ja oveensa lukon. Nyt sitten vain testaillaan, onko lukko kyllin jämerä, vai pitääkö se vaihtaa samanlaiseen mikä pakastimessa on. Jos nyt tämän myötä uskaltaisi jättää portin jo työpäiviksikin laittamatta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti