Kausi vaihtuu

sunnuntai 15. syyskuuta 2024

Huomasin että pimenevät sateiset illat ja iltaa kohden laskevat lämpötilat alkoivat taas laskea motivaatiotani viettää aikaa kanilalla. Niinpä tuli taas ajankohtaiseksi muuttaa kanit talveksi autotalliin. Autotallissa kanien hoito kun on talvikaudella mukavampaa, kun tilassa on pieni peruslämpö, sähkövalot ja vesipiste. Kuppi on siis helppo pestä ja täyttää samassa tilassa, kanien kanssa näkee touhuilla ilman otsalamppua, eikä myöhemmin talvella tarvitse tehdä ylimääräisiä lumitöitä päästäkseen kanien luo. Ilman omia mukavuustekijöitä kanien muutolla ei olisi ollut vielä mikään kiire, sillä kanilan vesikuppikin olisi mahdollista pitää sulana vielä pakkasillakin, kun vetäisi vain kasvihuoneelta jatkotroikan vesikupin sulanapitokaapeliin. Alunperin kun olimme ajatelleet, että kanit asuisivat ulkona ympäri vuoden, ja esimerkiksi kuppiratkaisu on mietitty sen mukaan. 

Kanien talviasunto autotallissa

Kanit olivat muutosta vähän ihmeissään, tosin vielä muuttoakin enemmän tunteisiin taisi mennä, että leikkasimme molemmilta samalla kynnet. Petteri ja Pampula kun eivät ole kumpikaan mitään sylikaneja, niin ajattelin niputtaa nyt kaikki pakolliset käsittelyt samaan. Pampulan turkkikin katsottiin läpi, mutta tällä kertaa siitä ei onneksi löytynyt takkuja. 

Petteri & Pampula
Donatellakin alkoi vetäytyä ulkona nukkumaan olkiin, joten toin sen sisälle Ronjan seuraan, siinä toivossa että se piristyisi. Rypsin kuoleman jälkeen kun olin ajatellut, että jättäisin kilpikonnien talviunet tänä vuonna väliin, ja ajatus vielä vahvistui, kun Ronja liittyi vasta tässä kohtaa vuotta uutena meidän porukkaan. Tosiasia kuitenkin on, että sekä Ronja että Donatella tuntuvat vain etsivän väliaikaisesta aitauksesta kohtaa, johon pääsisi kunnolla kaivautumaan unille. Niinpä siivosin tänään kaikki ruuat pois aitauksesta ja aloitettiin valmistautuminen siihen, että konnat siirtyvät jääkaappiin kunnon talvilevolle. Ajatus tuntuu yhä hieman stressaavalta, mutta jos konnat ovat joka tapauksessa päättäneet lopettaa syömisen ja käydä unille, on parempi että ne tekevät sen viileämmässä, niin että elintoiminnotkin hidastuvat ja energiankulutus laskee. Ja onhan tässä se käytännön etu, että saamme samalla enemmän aikaa rakentaa Mustin terraariota, kun ei tarvitse miettiä, että kilpikonnat pitäisi saada mahdollisimman nopeasti niiden omaan sisäaitaukseen, jossa Musti nyt väliaikaisesti majailee. 


Pampula

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 
BLOG TEMPLATE BY MAIJA SUNI