Alkuviikko koulun penkillä

keskiviikko 18. syyskuuta 2024

Tämän viikon ohjelmassa on kaksi päivää koulua, kolme päivää töitä ja kaksi päivää kotoilua. Viikko alkoi niillä koulupäivillä. Olen saanut nyt aika hyvin järkättyä, että olen tehnyt töissä lähinnä väli- ja iltavuoroa, niin oli pientä tuskaa huomatata, että koulupäivät alkoivat jo klo 9.00 ja 8.15, ja koulun lähipäiville oli vielä pikkuisen pidempi matka kuin työpaikalle. Eli aamuhommiksihan se meni. Etenkin kun tiistaina koululla oli ilmainen aamiainen tarjolla 7.20-8.00, joten koululle piti raahautua vielä vähän aiemmin, kun halusi hyödyntää senkin. En ole ikinä ollut ollut aamuihmisiä, ja nyt kun on saanut pidettyä vähän myöhäisempää rytmiä, se vielä korostui. Mutta selvisin ajoissa paikalle molempina päivinä.

Floristiikkatalolla valmistaudutaan jo joulusesonkiin, ja kaikkialla on kuivumassa kasveja.

Ensimmäiset lähipäivät olivat Tuorlan Floristiikkatalolla, joka olikin yksi niistä Livian pisteistä, jossa en ollut aiemmin käynyt. Paikka oli yllättävänkin kiva, ja luokat tilavia ja valoisia isoilla ikkunoilla. Kaksi ensimmäistä koulupäivää olivat etänä, joten nyt näki ensimmäistä kertaa myös luokkakaverit, kuuli tarkemmin mitä he tekevät, ja syntyi enemmän myös keskustelua. Vaikka sitä oli aamulla hetken harmitellut, että etänä ollessa olisi saanut nukkua vähän pidempään, nautin kyllä lähipäivistä todella. 

Ahkera(hko) koululainen

Tällä viikolla käytiin läpi muunmuassa digitaalista markkinointia, markkinoinnin vuosikelloa, Canvan käyttöä, somestrategioita, eri somealustoja, eri kanavien käyttäjäkuntaa ja ihmisten käyttäytymistä eri somekanavissa. Itse tuli pyöriteltyä asioita päässään sekä työpaikan somet mielessä, että vähän nämä omatkin. Samalla itselläni vahvistui hyvin vahvasti se, ettei meidän jengi ole siirtymässä ainakaan TikTokin puolelle. Sitä voisi silti kyllä miettiä, pitäisikö sitä koittaa vähän aktivoitua videoiden kanssa instan puolella. Voi myös olla, että sitä tulee jatkossa jonkin verran käytettyä Canvaa myös omien somesisältöjen muokkaamiseen, mutta tuskin mitenkään säännönmukaisesti, sillä instaan julkaisen lähes sataprosenttisesti kännykällä räpsäistyjä kuvia lähes heti kuvan ottamisen jälkeen. Niin jos niitä alkaisi isommin muokkailla ja miettiä, niin minun instani kuolisi todennäköisesti siihen. Mutta en minä sinne edes tarvitse mitään visuaalisesti harkittua ja myyvää yhtenäistä ilmettä, kun en ole sielä mitään myymässäkään, enkä koe painetta seuraajamääristä. Se olisi sitten eri asia, jos oma elanto olisi jotenkin kiinni siitä, että tili onnistuu vakuuttamaan ja sitouttamaan. Sen sijaan työpaikan someissa on välillä vähän kaivannut sitä, että osaisi muokata kuvia edes vähän, jotta postauksista kävisi heti selvemmin ilmi, minkä paikan postauksesta on kyse. 

Canva-harjoittelua instan kuvakoossa
 

Silloin kun koulu- tai työpäivä loppuu ennen neljää, sitä aina hetkellisesti aamupäivällä kuvittelee, että sitä ehtii tehdä töiden jälkeen vaikka mitä. Käytännössä kuitenkin jos olen herännyt aamulla ennen kahdeksaa, en saa enää iltapäivästä mitään järkevää aikaiseksi. Niinpä sitä ei ole nytkään tehnyt alkuviikosta koulun lisäksi juuri muuta, kuin pakolliset eläinhommat, ja vasta tänään ennen työvuoroa on saanut sitten touhuiltua muuta. Vähän sitä tuli kyllä eilen koulun jälkeen harjoiteltua Canvan kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 
BLOG TEMPLATE BY MAIJA SUNI