Kysymyksiä tekoälylle

keskiviikko 11. syyskuuta 2024

Luettuani Naukulan kerhon Kysyin tekoälyltä -postauksen, innostuin kokeilemaan samaa itse.  

Ensimmäiseksi kysyin, millainen on Päärynäeläin blogi.

Päärynäeläin-blogi on suomalainen blogi, joka tarjoaa monenlaista sisältöä, kuten tarinoita, pohdintoja ja henkilökohtaisia kirjoituksia. Blogissa käsitellään usein kulttuuriin, elämään ja henkilökohtaisiin kokemuksiin liittyviä aiheita. Sen nimi viittaa omintakeiseen ja luovaan lähestymistapaan, ja se houkuttelee lukijoita, jotka arvostavat syvällisiä ja ajatuksia herättäviä tekstejä.

Toiseksi kysyin blogin kirjoittajasta, eli kuka on Susanna Hoffren (sukunimeni vaihtui Mäkiläksi vasta kolme kuukautta sitten, joten päätin antaa sen verran armoa tekoälylle, että kysyin ensin nimellä, joka minulla on ollut pisimpään).

Susanna Hoffren on suomalainen kirjailija, toimittaja ja bloggaaja. Hän tunnetaan erityisesti Päärynäeläin-blogin kirjoittajana, jossa hän jakaa henkilökohtaisia pohdintojaan, tarinoitaan ja kirjoituksiaan. Hoffrenin kirjoitukset käsittelevät usein elämän eri osa-alueita, kuten kulttuuria, ihmissuhteita ja henkilökohtaista kehitystä. Hänen tyyliinsä kuuluu syvällinen ja pohdiskeleva lähestymistapa, joka houkuttelee lukijoita miettimään omaa elämäänsä ja kokemuksiaan.

Mielikuvituseläin ja Justiina <3

Kolmanneksi koitin samaa nykyisellä nimellä, eli kuka on Susanna Mäkilä.

Susanna Mäkilä on suomalainen kirjailija ja toimittaja, joka on tunnettu erityisesti kaunokirjallisista teoksistaan ja journalismistaan. Hän on kirjoittanut muun muassa romaaneja, ja hänen teoksensa käsittelevät usein henkilökohtaisia ja yhteiskunnallisia aiheita. Mäkilä on myös toiminut toimittajana, ja hänen kirjoituksensa ovat ilmestyneet eri medioissa. Hänen teoksensa ovat saaneet kiitosta niiden syvällisestä ja ajankohtaisesta sisällöstä.

Tässä ei ollut enää mitään blogiin liittyvää, joten otin askelen taaksepäin ja kysyin, mistä Päärynäeläin-blogi on saanut nimensä.

Päärynäeläin-blogin nimi, "Päärynäeläin", on peräisin blogin kirjoittajan, Susanna Hoffrenin, omasta mielikuvituksesta. Nimi ei viittaa konkreettisesti mihinkään eläimeen tai päärynään, vaan se on symbolinen ja metaforinen. Nimen taustalla on ajatus yhdistää päärynän pehmeä ja pyöreä muoto eläimen luonteeseen ja käytökseen, mikä heijastaa blogin omintakeista ja ajatuksia herättävää tyyliä. Se luo myös ainutlaatuisen ja mieleenpainuvan brändin, joka kuvaa blogin luonteen ja sisällön monimuotoisuutta.

Seuraavaksi kysyin, mistä eläimistä Päärynäeläin-blogi kertoo.

Päärynäeläin-blogi keskittyy erityisesti päärynäeläimiin, jotka ovat mielikuvituksellisia eläimiä, joita ei ole oikeasti olemassa. Nämä eläimet ovat blogin kirjoittajan luomia ja niitä käytetään blogissa symboloimaan erilaisia teemoja ja tunteita. Päärynäeläimet voivat edustaa monenlaisia asioita, ja niiden avulla kirjoittaja käsittelee elämän eri puolia, kuten henkilökohtaisia kokemuksia ja kulttuurisia havaintoja.

Mauno & Aino kakaroina

Nyt setti alkoi mennä jo sen verran taiteelliseksi, että päätin kysyä enää yhden kysymyksen, ja lopettaa leikin sitten siihen. Viimeiseksi kysyin, miten Päärynäeläin-blogista tulisi vieläkin parempi.

Päärynäeläin-blogin parantaminen voisi tapahtua useilla eri tavoilla riippuen blogin nykytilasta ja tavoitteista. Tässä muutamia yleisiä ehdotuksia:

1. Sisällön monipuolistaminen: Lisää vaihtelee sisältöä, kuten vieraskirjoituksia, haastatteluja tai eri aihealueiden käsittelyä, jotta blogi tarjoaa lukijoille uutta ja kiinnostavaa sisältöä säännöllisesti.

2. Visuaalinen ilme: Päivitä blogin ulkoasu ja visuaalinen ilme modernimmaksi ja houkuttelevammaksi. Hyvin suunniteltu graafinen ulkoasu voi parantaa lukukokemusta ja houkutella uusia lukijoita.

3. Interaktiivisuus: Lisää interaktiivisia elementtejä, kuten kyselyitä, keskustelunavauksia tai kommenttiosioita, jotka voivat innostaa lukijoita osallistumaan ja jakamaan omia ajatuksiaan.

4. Sosiaalinen media: Aktiivinen läsnäolo sosiaalisessa mediassa voi lisätä blogin näkyvyyttä ja houkutella uusia lukijoita. Käytä sosiaalisen median kanavia sisällön jakamiseen ja yhteydenpitoon lukijoiden kanssa.

5. Säännöllinen julkaiseminen: Varmista, että blogissa julkaistaan uusia postauksia säännöllisesti. Tämä voi auttaa pitämään lukijat kiinnostuneina ja kannustaa heitä palaamaan takaisin.

6. Lukijapalautteen hyödyntäminen: Kerää ja analysoi lukijapalautetta parantaaksesi sisältöä ja blogin toimintaa. Tämä voi antaa arvokasta tietoa siitä, mitä lukijat arvostavat ja mitä voit kehittää.

7. SEO-optimointi: Paranna blogin hakukoneoptimointia (SEO), jotta se näkyy paremmin hakutuloksissa ja houkuttelee enemmän kävijöitä.

Näiden keinojen avulla Päärynäeläin-blogi voi kehittää itseään ja tarjota entistä enemmän arvoa lukijoilleen. 

Meidän ihan orginaali näätäjängi <3 Mihail, Esteri & Snurre <3

Kiitos ChatGPT kun vahvistit uskoani siihen, että meitä sisällöntuottajadinosauruksia tarvitaan yhä, ja että vaikka tekoäly on kehittynyt paljon ja huimin harppauksin, se ei oikeasti pysty vielä korvaamaan ihmistä tekstintuotannossa. Ei ainakaan näin marginaalisella kielialueella mielikuvituseläinten parissa.  

Voi kyllä olla, että otan jossain vaiheessa vinkistä vaarin, ja pyydän tekoälyltä yhden vieraskynätekstin jostain blogiin liittyvästä aiheesta. Minua alkoi nimittäin itseäni jo vähän kiinnostamaan, miten päärynäeläimiä käytetään symboloimaan erilaisia teemoja ja tunteita käsiteltäessä elämän eri puolia.


10 kommenttia:

  1. Mielikuvituseläimiäkö ne kaikki ovatkin 😂 No ei ainakaan Mauno! Parantamisen ehdotukset taas eivät minusta ole niin hyviä (ainakaan kaikki)

    VastaaPoista
  2. Ja minä kun luulin lukeneeni skunkista, rotista, hiiristä, kissoista, freteistä, herpeistä ja vaikka mistä ja ne kaikki olivakin mielikuvituseläimiä! On sulla aikamoinen mielikuvitus ja hienoja kuviakin oot kuvitellut : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon itekin aika häkeltynyt tästä, miten oon saanut kuvattua mielikuvitustani ihan tavallisella kännykkäkameralla jo vuosia ennen tekoälyn yleistymistä. En oo edes tiennyt, että kännykät pystyvät siihen ja oon näin high-tech :D

      Poista
  3. Tirskis... kyllä tekoäly tietää 😹 Mä en ite uskaltanu kysyä Kiskateista, joten kamu hoiti kyselyn ChatGPT:lle ja lupasi kertoa mulla vastauksen vain jos se tunnistaa Kiskatit...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siihen nähden kuinka syvällinen, mielikuvituksellinen ja uniikki mie tekoälyn mukaan olen, nää vastaukset tuntuvat kyllä kovin geneerisiltä etenkin käsiteltävien aihealueiden suhteen :D

      Poista
  4. Joo... Tuo tekstihän oli kohtuullisen karmeaa. Lauserakenteet olivat raskaita ja kökköjä, sisältö oli ympäripyöreää.

    Ymmärrän, ettei se tunnistanut varsinaista Päärynäeläintä, kun sisältö on nykyään muunlaista, mutta miten se ei tajunnut muita eläimiä? Pitäisikö lukea kissa, koira, hevonen, että se tunnistaisi luetellut lajit eläimiksi? :D

    Toinen mieleentullut vaihtoehto oli, että internetti on saastuttanut tekoälyn (kuten onkin) ja se lähti sille linjalle, että tuntematon tai ei-toivottu asia voidaan dissata mielikuvituksen tuotteeksi. :(

    Blogineuvot olivat tekoälyn muualta pöllimää geneeristä huttua. Jossain lehdessä, ehkä Hesarissa, oli vähän aikaa sitten sisustusneuvokone, ja se antoi ihan saman tason neuvoja.

    Tekoälyn paras apu on tyhjän paperin kammon voittamisessa. Se kirjoittaa jotain tekstiä ja itse voi jatkaa siitä, tai lähteä ihan eri suuntaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Veikkaan että tekoäly jäi liikaa kiinni tuohon päärynäeläin-eläimeen, ja suoritti hakua sen ympäriltä, sen sijaan että se olisi oikeasti osannut hakea, mitä eläimiä blogissa mainitaan. Tosin blogin sisällön kuvaus oli kauttaaltaan niin geneeristä, että se pisti vähän miettimään, löysikö se koko blogia alunperinkään.

      Poista
  5. Aijai, mistähän noita sun kirjoittamia romaaneja löytyis? Lukisin kyllä mielelläni syvällisiä ja ajankohtaisia kirjoituksia henkilökohtaisista ja yhteiskunnallisista asioista xD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itselläni ei ole tullut vastaan vielä yhtään kirjoittamaani romaania (ellei lasketa sielä mielikuvituksessa pyöriviä katkelmia ja raakileita), mutta onneksi ChatGPT osasi auttaa tässäkin. Sen mukaan kirjoittamiani romaaneja voisi löytyä kirjakaupoista, verkkokaupoista, kaupallisista e-kirjakaupoista, kirjastoista tai kustantajan verkkosivuilta. Se myös totesi, että jos et löydä haluamaasi kirjaa heti, kannnattaa olla yhteydessä kustantajaan tai kirjakauppaan, niin ne voivat auttaa tilaamaan kirjan. Itse olisin vanhanaikaisena kuvitellut, että minun pitäisi ensin kirjoittaa kirja, ennenkuin se voitaisiin löytää, mutta ehkä se ei sitten ole tarpeen.

      Poista

 
BLOG TEMPLATE BY MAIJA SUNI