Kuluseuranta 2024: heinäkuu

keskiviikko 31. heinäkuuta 2024

Maunolle sopivien ruokien etsintä jatkui vielä heinäkuussakin, mikä on näkynyt kissojen tavallista korkeampina ruokakustannuksina. Mutta nyt vihdoin näyttäisi, että Maunolle on löydetty ruuat, jotka paitsi pysyvät sisällä, joita hän myös syö ihan mielellään. Voi olla, että Maunon ruokavaliota yritetään vielä joskus laajentaa nykyisestä (Royal Canin hydrolisoitu gastronappula + Brittin lammas gastromärkis), mutta sen suhteen ei pidetä mitään kiirettä, jos Mauno itse ei ala osoittaa kyllästymisen merkkejä. Mauno kun oksensi tosiaan myös osan hydrolisoiduista allergiaruuista, joiden pitäisi olla suolisto-ongelmissa hyvin siedettyjä. Muillekin kissoille täydettiin märkistä, kun Turun Voimaeläimen poistohyllyltä löytyi Bozitaa elokuun päiväyksellä.

Rottapuolella sorruin taas panostamaan vähän lisää bokseihin ja häkkeihin. Toinen hankituista häkeistä tulee poikaskäyttöön ja toisesta vielä arvon, tuleeko se poikasille vai laajennukseksi oman lauman häkkiin. Näiden kulujen osalta voidaan ehkä pitää lieventävänä asianhaarana, että näihin tuli käytettyä osittain niitä rahoja, mitä sain Suppisten minien hoidosta. Meillä kun on Saijan kanssa diilinä, että hommaan itse poikashäkit ja poikasten tarvikkeet, mutta saan sitten vastaavasti poikasrahoja itselleni. Ellen haluaisi itse shoppailla tarvikkeita mineille, niin toisena vaihtoehtona olisi, että Saija toisi meille aina kaikki mitä poikasten kanssa tarvitaan aina poikashäkeistä ja synnytysmökeistä poikueen ruokiin ja kuivikkeisiin, jolloin niistä ei tulisi kuluja itselleni. Lisäksi rotille tuli hankittua vähän uusia virikkeitä Tierran lemmikkipuodista sekä Kontista. Kontista tarttui mukaan myös muutamia säilytyskoreja rottalan vaatehuoneen organisointiin. Saijan kanssa tehdyltä shoppailureissulta tarttui mukaan myös tarvikkeita rottavirikkeiden askarteluun. Kuivikepuolelta hankittiin neljä säkkiä Toa-Lättiä ja 10l Chipsi Carefresh Confettia rottien kaivelutorniin.

Merivesipuolelle piti täydentää hieman reagenssiliuoksia ja hankkia uusi levämagneetti. Reaganssiliuokset olivat yllättävänkin halpoja. Sen sijaan levämagneetti maksoi lähes satasen, sillä altaan lasinpaksuudesta johtuen siihen piti hankkia järein malli joka Siniriutan valikoimista löytyi, sillä halvemmissa magneetin teho ei olisi riittänyt noin paksulle lasille. 

Ruokinta:

raakaruoka: -

kissanmärkäruoka: 107,62€

kissojen kuivaruoka: 46,52€

kokonaiset ruokaeläimet: -

hevi-osasto: -

heinä: 19,90€

namit (durra, puffattu riisi): 9,89€

lisäravinteet: -

rottien kuivaruoka: 20,99€

kalanruoka: 15,90€

 

Tarpeelliset tarvikkeet:

kissanhiekka: -

akvaariotarvikkeet (reagensseja ja uusi levämagneetti merivesiakvaarioon): 172,70€

rottien ja kanien kuivikkeet: 114,59€

rottatarvikkeet: 243,11€

matelijatarvikkeet (hitsaushanskat, kuminauhat): 11,49€


Eläinlääkäri ja eläinlääkintä:

terveydenhoito: -

sairaanhoito (Rutun lääke): 31,09€

eutanasiat + tuhkaus:

 

Lelut, pedit & muu ekstra:

Näädille fleecealustoja 10€ 

fleecejä ja leikkimatto 9,50€

 

Näyttely ja yhdistyskulut:

näyttelyt: -

yhdistysten jäsenmaksut:-

yhdistysten tapahtumat: -

 

Lemmikkien hankinta: - 


Byrokratia:


Heinäkuun eläinkulut yhteensä: 813,30€

Joskus onnistuu tekemään myös kivoja poistotuotebongauksia. Kuten Bozitaa ensikuun päiväyksellä 0,70€/kpl

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 
BLOG TEMPLATE BY MAIJA SUNI