Tervetuloa kotiin Pepi

sunnuntai 7. huhtikuuta 2024

Lauma kasvoi tänään jo toiseen otteeseen viikon sisään, kun Bluen ja Betan lisäksi jengiin liittyi Pepi. Pepi muutti meille Herpille Koti -ringin kautta. Vaikka meillä ei ollut tällä hetkellä aktiivisia suunnitelmia kasvattaa laumaa, kuningaskäärmeet ja niistä erityisesti meksikon musta kuningaskäärme ja kalifornian kuningaskäärme ovat kiinnostaneet minua jo pitkään. Edellisen kerran harkitsin aktiivisesti niiden hankintaa, kun Espanja alkoi puhua niitä EU:n vieraslajiluetteloon, ja oli riski, että ne kaikki menisivät lemmikkinä kieltoon, eli käsillä oli mahdollisesti viimeiset hetket toteuttaa haave. Lopulta vieraslajilistalle päätyi kuitenkin vain Lampropeltis getula, jonka alajeiksi meksikon musta kuningaskäärme ja kalifornian kuningaskäärme laskettiin ennenkuin ne erotettiin omiksi lajeikseen. Kun Joonas sitten päivitti, että HeKolle on tullut useita käärmeitä mukaanlukien kuningaskäärmeitä, minun oli pakko kysellä lisää. Kuningaskäärmeiden lisäksi kyselin myös kuningaspytoneista, sillä haluaisin vielä joskus pienen kuningaspyton pojan. Mutta koska kuningaspytonit ovat lemmikkinä huomattavasti yleisempiä, totesin että se haave on helpompi toteuttaa myös myöhemmin.

Tämmöisen paketin kanssa saavuimme kotiin (tässä lämpöpullo on jo otettu pois)

Tarkemmat kyselyt paljastivat, että kuningaskäärmeitä oli joukossa vain yksi, kalifornian kuningaskäärme, joka oletettiin naaraaksi. Ja siinä olikin melkolailla kaikki, mitä tyypistä tiedettiin. Iästä ja alkuperästä ei ollut esittää edes arvauksia muuten, kuin että kyllähän tuo selvästi aikuinen on. Kävin päässäni läpi meiltä jo valmiiksi löytyvät terraariot ja tarvikkeet, ja totesin että pystyisimme majoittamaan Pepin meille ilman että meidän tarvitsisi hankkia hänelle mitään lisää. En tullut edes kysyneeksi, oliko tyypillä jo nimeä, sillä heti kuvan nähtyäni tyypistä tuli minulle Pepi, kun meidän toinen mustavalkoinen on Musti. Juttelin asiasta Jussin kanssa lyhyesti illalla, ja vielä vähän lisää seuraavana aamuna, ja sen jälkeen lähdettiin sopimaan Joonaksen kanssa koska muutto tapahtuisi.

Tämmöinen neiti sieltä sitten paljastui

Koska tunnemme Joonaksen kanssa entuudestaan, uskalsimme sopia treffit puolimatkaan Saloon ja ottaa käärmeen säkissä. Kuningaskäärmeet ovat erittäin nopealiikkeisiä, pienikokoisia ja muiden matelijoiden tapaan vaihtolämpöisiä. Joten sovituilla parkkipaikkatreffeillä en edes koittanut vielä kurkkia, millainen tyyppi meille on muuttamassa, vaan neiti siirrettiin suoraan autosta meillä mukana olleeseen kylmälaukkuun, jossa oli valmiiksi lämpöpullo odottamassa. Mikäli minulla olisi ollut tarve nähdä tyyppi päätökseni tueksi, olisimme ajaneet joko koko matkan Lohjalle tai odottaneet Joonaksen seuraavaa Turun reissua, jotta vaihto oltaisiin voitu tehdä turvallisessa suljetussa sisätilassa. Mutta tiedän että jos käärmeen tämän hetkisessä kunnossa olisi ollut jotain erityistä huomioon otettavaa, Joonas olisi mainninnut siitä, ja koska käärmeet olivat tulleet HeKon haltuun viranomaishuostaanottona, olisin käärmeen hakiessanikin päässyt näkemään vain sen senhetkiset väliaikaistilat. Eli tilanne poikesi siinä hyvin vahvasti siitä, jos olisi esimerkiksi ottamassa poikasta kasvattajalta, ja kasvattajan luona olisi mahdollista nähdä emoeläimet ja eläimen kasvuympäristö.  

Tässä näkyy hyvin, kuinka kropassa on hyvin varaa kerätä vähän lisää massaa

Niinpä tapasin Pepin ensimmäistä kertaa vasta kotiin päästyä. Pepi on hieman hoikassa kunnossa, mutta muuten oikein uteliaan ja virkeän oloinen kaveri. Koska käärmeet olivat olleet HeKon hallussa jo yli kuukauden, päädyin myös tekemään jotain mitä en yleensä tee, ja siirtämään Pepin suoraan matelijahuoneeseen ilman erillistä karanteenia vielä täällä meidän päässä. Sillä vaikka Pepi on pieni, halusin sen heti kunnon kokoiseen terraarioon pienemmän karanteeniboksin sijaan. Pepi sujahtikin heti yhteen uuden terraarionsa luolista, mutta ei mennyt minuuttiakaan, kun pää jo pilkistä luolan suusta ja uuden terraarion tutkiminen alkoi. 

Pepi lähti tutkimaan <3

Minulla on vielä muutamia muitakin lajeja, joita en ole aktiivisesti hankkimassa, mutta joille en todennäköisesti sanoisi ei, jos sellainen tulisi Herpille Koti -ringissä vastaan. Vielä en ole kuitenkaan uskaltanut antaa sitä listaa suoraan Joonakselle. Niilläkään lajeilla kun ei ole kiire, vaan ehdimme mennä hyvin sen ehdoilla, koska sopiva kodintarvitsija tulee vastaan. Sitä ei kuitenkaan edes haluaisi toteuttaa kaikkia niitä haaveita samaan aikaan, tai välttämättä edes samana vuonna tai samalla vuosikymmenellä. Etenkään nyt, kun nuolimyrkyt ja Pepi sattuivat tulemaan samalla viikolla.

Pepin terraario (Pamela muutti tästä pinta-alaltaan isompaan terraarioon)

1 kommentti:

 
BLOG TEMPLATE BY MAIJA SUNI