Kanien muutto ulos

torstai 18. huhtikuuta 2024

Tänään otettiin taas yksi selkeä askel kevään suuntaan, ja muutettiin Petteri ja Pampula autotallista leikkimökkiin. Tänä vuonna olemme asiassa liikkeellä hieman edellisvuosia myöhemmin, sillä flunssassa ei jaksanut edes ajatella kanilan vuosisiivoukseen ryhtymistä. Tänä vuonna en jaksanut ottaa marjapensaiden karsimista mukaan samaan urakkaan, mutta kevät on edennyt puutarhassa sellaisin harppauksin viimeisten jäiden lähdettyä, että risusavottaan on korkea-aika ryhtyä viimeistään viikonloppuna. Samalla saadaan sitten kaneille kunnolla oksia silputtavaksi. 


Syksy- ja talvi ovat taas pahoinpidelleet kilpikonna-aitauksen yhteydessä olevaa kasvihuonetta, joten senkin kohdalla on pian kevätkunnostuksen paikka. Kilpikonnat joutuvat kuitenkin odottamaan omaa ulos muuttoaan vähän pidemmän tovin, sillä ne ovat muuttamassa ulos sisälämpötiloista. Eli niiden kohdalla odotellaan, että yölämpötilatkin nousevat lähemmäksi kymmentä astetta, vaikka kilpikonnienkin ulkotiloihin on mahdollista viritellä tarvittaessa lämpölamppu. 

Tänä vuonna kanila tuli tyhjennettyä katteeksi marjapensaiden keskelle, josko saataisiin siinä pysymään vähän selkeämpi käytävä.

Aluperin meillä oli suunnitelmissa laittaa marjapensaiden ja kasvihuoneen välissä olevat kasvilavat kokonaan uusiksi tänä keväänä, mutta totesimme sen jäävän aikataulu- ja kustannussyistä johonkin toiseen vuoteen. Tässä kun on kuitenkin enää alle kaksi kuukautta siihen, kun puutarhassa juhlitaan häitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 
BLOG TEMPLATE BY MAIJA SUNI