Kuluseuranta 2024: helmikuu

torstai 29. helmikuuta 2024

Raakaruokien osalta oltaisiin pärjätty tammikuussa hankituilla lihoilla määrällisesti helposti vielä tämäkin kuukausi. Mutta koska pidän mieluummin pakastimissa vähän monipuolisempaa valikoimaa, tässä kuussa tuli hankittua taas muutamia täydennyksiä, joita voidaan syöttää sitten rinnan viime kuussa hankittujen kanssa. Itse kun suosin edelleen 5-20 kilon pakkauskokoja, vaikka lauma on jo aika paljon pienempi kuin se on ollut, niin esimerkiksi tuohon tämän kuukauden 132,90€ sisältyy kolme tuotetta: 20kg broilerin koipi-reisilihaa, 10kg jauhettua peuraa ja kolmisen kiloa kanin sisäelimiä. Kokonaisten ruokaeläinten osuus koostuu tässä kuussa pääosin freteille hankituista hankituista aikuisista pakastehiiristä (78kpl 105€, pääosin 35-79grammaisia), elävistä hyönteisistä ja Luigille ja Almalla hankituista pakastekaneista. Heviosaston kohdalla vaihdoin hieman laskukaavaa, ja lasken jatkossa mukaan vain ne yrtit/salaatit/hedelmät/vihannekset jotka on erikseen hankittu eläimille. Tämän takia luku on pienempi kuin viime kuussa, koska näitä täydennetään ihmisille hankituista. Plus tässä kuussa ei tarvinnut tehdä vielä uutta sokrumössöä. Mutta nyt kun siirryimme siihen, että omiin ruokaostoksiin nostetaan tietty summa käteistä per viikko, ja eläinkulut maksetaan kortilla, näitä on helpoin seurata näin.

Tarvikepuolella selvittiin polttimo-hankinnoilla, joita tulee ikävän usein. Matelijapuolen polttimoista kaikki kun eivät kestä paria kuukauttakaan, ja ne on vähän pakko uusia aina kun ne hajoavat. Tai ainakin siihen asti, että keksii miten toisella tavalla saisi ratkaistua matelijoiden lämmitystarpeet, kun läheskään kaikille lajeille alhaalta lämmittävä lämpömatto ei ole se paras vaihtoehto. Polttimoissakin kokeillaan jatkuvasti eri valmistajia ja eri tyylisiä polttimoita, josko jossain vaiheessa löytyisi joku, joiden kestävyydessä ei olisi niin suurta vaihtelua. 

Eläinlääkäri ja lääkintäkohtaa emme tule saamaan varmasti tämän vuoden kuluseurannan aikana kertaakaan nollille Rutun ja Löllön jatkuvien lääkitysten takia. Toivon vain todella, ettei joka kuulle tulisi eutanasia tai tuhkauskuluja. Tässäkin kuussa tämä osio olisi kuitenkin ollut merkittävästi isompi, ellei työkaveri olisi tehnyt Hattaran ja Nutellan sydänultria Pro bono. 


Ruokinta:

raakaruoka: 132,90€

kissanmärkäruoka: -

kokonaiset ruokaeläimet (elävät hyönteiset ja pakastetut kokonaiset ruokaeläimet): 155€

hevi-osasto: 52,51€

heinä: -

namit: -

 

Tarpeelliset tarvikkeet:

kissanhiekka: -

akvaariotarvikkeet: -

matelijoiden polttimot: 31,80€

rottien ja kanien kuivikkeet: -

 

Eläinlääkäri ja eläinlääkintä:

terveydenhoito: -

sairaanhoito (Rutun verenpainelääke + Löllön Solensia + Löllön gabapentiini): 101,49€

eutanasiat + tuhkaus (Mallun tuhkaus): 85,00€

 

Lelut, pedit & muu ekstra: -

 

Näyttely ja yhdistyskulut:

näyttelyt: -

yhdistysten jäsenmaksut: 15€

 

Lemmikkien hankinta: -


Helmikuun eläinkulut yhteensä: 558,70€

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Tällä hetkellä raakaruokien hankintaan tulee käytettyä eniten Kennel-Rehua, Lihalineä ja Koirien Liharinkiä, joista hankittuja lihoja täydennetään sitten tutuilta kasvattajilta, Citymarketista, lähieläinkaupoista ja Patakani Oy:stä.

      Aiemmin käytin paljon myös Vauhti-Raksua, mutta ainakaan heidän tämän hetkiset kuljetusvaihtoehdot eivät toimi niin hyvin omiin tarpeisiin.

      Poista

 
BLOG TEMPLATE BY MAIJA SUNI