Kantarellin minien ensimmäinen viikko

sunnuntai 18. helmikuuta 2024

Kantarellin poikaset täyttivät tänään yhden viikon. Viikon aikana pienille pinkeille prinssinakeille on alkanut kasvaa turkki, ja poikasista näkee jo melko hyvin minkävärisiä niistä on kasvamassa. Sukupuoletkin ovat alkaneet selkiintyä, vaikka ensimmäisinä päivinä tuntui, että en tule saamaan niihin ikinä mitään tolkkua. Tällä kertaa sukupuolet kuitenkin julkistetaan vasta kun Saija on tarkistanut ne viikon päästä, sillä Saija on laittanut sukupuolijakaumasta pienen arvonnan pystyyn. Minulta bannattiin siihen osallistuminen heti kättelyssä, vaikka alkuun tuntui että arvoin sukupuolia ihan yhtä sokkona kuin nekin, joiden ei ole ollut mahdollista tuijotella minityyppien minivärkkejä. Vasta eilisestä alkaen minulla alkoi olla veikkauksestani vahvempi olo. 

Minien vauhti on kasvanut samaa tahtia niiden koon kanssa, ja nyt kuvausalusta ryömitään jo kovaa tahtia pois. Arvioituun silmien aukeamiseen on vielä useampi päivä, enkä osaa edes kuvitella, millaisia turbo-oravia mineistä tulee sitten kun ne alkavat vielä nähdäkin minne ne ovat menossa.

Päivä 1

Päivä 2

Päivä 3

Päivä 4

Päivä 5

Päivä 6

Päivä 7

2 kommenttia:

  1. Kahdesta tulee musta. Minkä värinen tuosta mustien välissä olevasta on tulossa? Ja entä ne pari tuossa keskellä, tuleeko niistä jotain kirjavia?

    Äkkiä ne kasvavat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällä hetkellä sanoisin että kaksi on mustia, kaksi mahdollisesti russian blue ja kolme jotain topazin tapaisia. Poikasista neljä on kuviollisia. Kaikki ovat sen verran yli-/alikuvioituja että en ole ihan varma miksi Saija ne laittaa. Mutta kolme voisi olla berkshire (toinen mustista, mustien välissä oleva ja alimman kuvan keskimmäinen). Ja sitten tuo alimman kuvan viides vasemmalta voisi olla hooded tai variegated.

      Poista

 
BLOG TEMPLATE BY MAIJA SUNI