Sitä samaa

sunnuntai 22. lokakuuta 2023

Blogi on ollut nyt kohtalaisen hiljainen, kun aivot omat viime viikot pyörittäneet aikalailla sitä yhtä ja samaa. Huomenna on Jesterin ja Mitellan kontrollit, niin sitten saa taas vähemmän subjektiivisia väliaikatietoja niiden osalta missä mennään. 

Tällä hetkellä tuntuu/vaikuttaa, että:

Mitella vastaa lääkitykseen hyvin, ja selvästi hyötyy siitä. Yskiminen ja pumppaava hengitys ovat pysyneet poissa lääkityksen aloittamisesta asti.

Jesterin vasemman takajalan turvotus on alkanut hieman laskea, eli meillä on ehkä sittenkin toivoa myös Jesterin kanssa, että saatetaan saada lääkitykselle jokin vaste. Vielä en kuitenkaan osaa arvioida, saadaanko osteomyeliitti tarpeeksi hyvin kuriin pelkillä antibiooteilla.

Minttu tuntuu stressaavan mielialalääkkeen antamista niin paljon, että lääkkeen hyödyt tuntuvat jäävän lääkkeen haittoja pienemmiksi. Minttu myös bongaa lääkkeen heti namitahnoista ja ruuan joukosta, eli sille pilleriä ei saada annettua minkään seassa, ja Minttu ahdistuu kun sitä pakko pitää kiinni lääkettä antaessa. 

Eli Jesterin kanssa ollaan taas vähän optimistisempiä ja Mintun kanssa aiempaa enemmän hukassa.  Mintulla on hoidettua viimeisten kolmen vuoden aikana hammassyöpymää, nivelrikkoa, korvapunkkeja, itsensä parturointia, ummetusta ja vääriin paikkoihin pissailua, ja sillä on mennyt nyt kohta vuoden säännöllisenä lääkityksenä Solensia nivelrikkoon. Välillä kaikki on mennyt hyvin kuukausiakin, ja on toivottu, että koko homma selittyi aina sillä viimeisimmällä diagnoosilla. Mutta mitä enemmän niitä diagnooseja on kertynyt sitä vahvemmin monen jutun taustalta mahdollisena syynä on noussut stressi.

Joten lääkityksen ohella on kokeiltu kaikki saatavilla olevat Feliwayt ja Pet Remedy. Lisätty vesikuppeja ja kokeiltu erilaisia kupin sijainteja ja virtaavaa/seisovaa vettä. Kokeiltu erilaisia vessalaatikoita ja erilaisia kissanhiekkoja. Koitettu lisätä Mintun ja muiden kissojen aktivointia. Aina oireiden kadottua on iloittu onnistumisista, kunnes jokin on taas käynnistänyt oireilun uudelleen. 

Keittiön lattia on jo pissattu vaihtokuntoon. Minttu suosii jostain syystä vessalaatikoita enemmän frettien pissa-alustoja ja ulkotarhan terassimattoa tarpeiden tekopaikkana. Tässäkin alkuun mietittiin nivelrikkoa mahdollisena taustasyynä, mutta Minttu on valmis hyppimään vaikka 90cm korkean pleksiaidan yli pissa-alustalle päästäkseen, eli se ei selvästi valitse sitä siksi, että kissanvessan reuna olisi ongelma. Yhtenä päivänä Minttu oli käynyt kakalla keittiön tasolla. Joinain päivinä sitä on ihan tajuttoman väsynyt eikä oikein keksi mitä tässä vielä koittaisi. Toisina päivinä koittaa lokeroida ongelmat ja keskittyä aina siihen, josta on seuraavaksi kontrolli. 

Mintun kaulalla ollut ihottuma, joka ehti välissä jo melkein parantua, on taas nuoltu helakan punaiseksi, jonka lisäksi vähän sen yläpuolelle on nuoltu toinenkin ihottuma alue. Samaan aikaan Minttu käy kuitenkin iloisena puskemassa kylässä käyneen kaverin ja nukkuu mielellään frettien kanssa samassa aitauksessa. Eli se reagoi erittäin uteliaasti ja avoimesti sellaisiin juttuihin, joiden voisi helposti kokea olevan stressaavia. 

Kissat ruokitaan kolmessa eri huoneessa, jotta Mintulla on syödessä ruokarauha. 

Nyt vain toivoo, että Minttua hoitavalla eläinlääkärillä olisi hyviä ideoita. Mintun kontrolli on varattu kotikäyntinä, että Minttua hoitava lääkärikin näkee sitten paremmin miten Minttu käyttäytyy omissa ympyröissään, eikä tarvitse stressata sitä taas yhdellä klinikkakäynnillä, sillä vaikka Minttu rakastaa nukkua kuljetusbokseissa, se ahdistuu hyvin vahvasti autossa.

4 kommenttia:

  1. Voi Minttu. Vaikea ulkopuolelta sanoa mitään, mutta mietin että kaipaako Minttu niin paljon huomiota että isossa taloudessa sitä ei saa. Viisautta kaikkeen ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällä hetkellä meillä on lähes koko ajan jompikumpi tai molemmat kotona, kun olen itse osittain työttömänä ja töissä on ollut paljon iltavuoroja siinä missä Jussi on nyt päivätöissä. Eli päiviin saadaan mahtumaan paljon pitkiä aamuja sängyssä loikoillen, namihetkiä kesken päivän, pelailuja kissat sylissä ja illan sarjahetkiä.

      Välillä kieltämättä miettii, voisivatko Mintun ongelmat ratketa sillä, että se saisi olla ainoana lemmikkinä taloudessa, jossa on vakaat rutiinit. Kuitenkin olen luvannut, että ollaan se Mintun viimeinen koti, kun sillä on kuitenkin jo pohjalla hammassyöpymät ja nivelrikko, ja erilaista stressioireilua on ollut jo vanhassa kodissa. Sen lisäksi Minttu kyllä myös selvästi tykkää noista kahdesta muusta tyypistä, joiden kanssa se meille saapui, ja nuolee usein Löllöä ja välillä Ruttuakin, ja hakeutuu niiden kanssa sohvalle hengaamaan. Niin en tiedä, viihtyisikö se kuitenkaan myöskään ainoana kissana, vaikka esimerkiksi ruokaillessaan ei halua Ruttua edes näköetäisyydelle.

      Poista
  2. Voi Minttu, kunpa osaisit kertoa mikä on...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mintun kohdalla on kyllä toivonut niin usein, että voitaisiin kysyä suoraan häneltä itseltään, mikä häntä vaivaa ja kuinka voitaisiin parhaiten häntä auttaa. Kun oltaisiin valmiita tekemään Mintun eteen hyvin paljon, mutta jatkuvasti tuntuu, ettei me meidän vajavaisin tiedoin ja aistein osata tehdä riittävästi oikeita juttuja.

      Poista

 
BLOG TEMPLATE BY MAIJA SUNI