Mitellan ja Jesterin kontrollit

maanantai 23. lokakuuta 2023

Tänään käytiin Mitellan ja Jesterin kanssa Koira-Kissaklinikalla kontrollissa. Mitellan tilanne oli selvästi parempi kuin kuukausi sitten, vaikkakin nestettä näkyi vielä. Mitellan lääkearsenaaliin lisättiin Vetmedin vet. Muiden Mitellalle aiemmin määrättyjen lääkitysten annostukset pidettiin tässä vaiheessa ennallaan. Mikäli mummuskan yleisvointi pysyy yhtä hyvänä kuin nyt, eikä yskä ala uudestaan, Mitellan seuraava kontrolli on joulukuussa jolloin arvioidaan seuraavan kerran lääkkeiden annostukset.

Jesterin kohdalla käynti oli vähemmän positiivinen. Vaikka takajalan polven turvotus on vähentynyt jonkin verran, Jesterin kanssa ollaan vielä kaukana pisteestä, että tilanne olisi hyvä ja eläin voisi elää kivutonta elämää ilman lääkkeitä. Mutta koska Jester on edelleen virkeä ja syö hyvin, ja sen lääkitys onnistuu hyvin kotona, päätettiin sen kohdalla katsoa vielä toiset kaksi viikkoa. Jesterin ennuste on kuitenkin sen verran varauksellinen, että päädyimme varaamaan sille jo valmiiksi eutanasia-ajan kahden viikon päähän. Ajan kun saa aina peruttua, mikäli lääkitys tehoaa riittävästi. Mutta koska todennäköisyys sille, ettei riittävää vastetta saada on kohtalaisen suuri, tässä kohtaa varaamalla saatiin varmistettua sellainen aika, että Jussikin pääsee mukaan käynnille. Samalla meillä on sitten hyvin selkeä deadline sille, minkä yli tilannetta ei enää tarkkailla. Sarikin kun oli sitä mieltä, että ottaeen huomioon Jesterin ikä ja että ongelma on kahdessa eri jalassa, eutanasia on leikkausta järkevämpi ratkaisu, mikäli riittävää vastetta antibiootille ei saada.  

Käynnin lopputulos oli aika odotettu, mutta silti fiilis on aika haikea. Jester on ihan mahtava tyyppi, ja ehdottomasti yksi suosikkiliskoistani. Ja vaikka kaikkea toivoa ei ollakaan sen suhteen vielä heitetty, samalla surutyö on jollain tasolla aloitettu, ja mummolla on nyt piikki auki ötököiden suhteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 
BLOG TEMPLATE BY MAIJA SUNI