lauantai 23. toukokuuta 2020

Toukokuun synttäritytöt ja -poika

Vappu saikin kuun alussa jo oman postauksensa, mutta senkin jälkeen toukokuussa on juhlittu jo kolmia synttäreitä, ja ne kaikki vielä peräkkäisinä päivinä. Kolmen päivän synttäriputken aloitti Mihail, joka täytti 7 vuotta 17.5. Seuraavana juhlittiin Itsyä, joka täytti 5 vuotta 18.5. Kolmentena juhlansa sai Lysti, joka täytti 3 vuotta 19.5.

Miikkis 7 vuotta
Miikkis on nyt seitsemänvuotiaana jo selvästi pappaantunut. Pappaantumisen mukanaan tuomista muutoksista tuli kirjoiteltua jo tammikuussa, mutta viimeksi tälläviikolla Miikkis oli taas laittanut haisemaan. Tälläkertaa kyse oli jo astetta isommasta annoksesta, sillä haju tuntui todella lievänä jo pihalle, kun tulin tiistaina kotiin. Vasta rappuun asti astuttuani kuitenkin tunnistin, mikä haju on kyseessä, ja vasta omassa asunnossa sisällä (ja etenkin makuuhuoneessa) se tuntui kunnolla. Sen jälkeen on kuitenkin taas keskusteltu Jussin kanssa astetta vakavammin, olisiko omakotitaloon muuttoa mahdollista aikaistaa, ja torstaina käytiinkin jo katsomassa yhtä omakotitaloa, ja maanantaina mennään keskustelemaan pankkineuvojan kanssa, riittäisikö meillä rahkeet siihen tai johonkin muuhun omakotitaloon mahdollisesti jo niin että se olisi mahdollista hankkia ennenkuin tähän nykyiseen asuntoon tulee putkiremontti loppuvuodesta. Sillä vaikka en usko Miikkiksen vielä häiritsevän naapureita, niin jos tuo tuhnailu lisääntyy, olisi varmasti kaikkien kannalta kivempi, että ympärillä olisi enemmän väljyyttä.

Itsy 5 vuotta
Itsystäkin tuli nyt viisivuotissynttäreiden myötä virallisesti veteraani, mutta hänen kohdallaan toivon todelliseen mummoutumiseen olevan vielä vuosia. Ainakin vielä Itsy on samanlainen touhukas muumimamma kuin aina ennenkin, vaikka Itsyllä on ollut terveyden suhteen aina vähän huono tuuri etenkin mitä tulee hampaisiin. Nyt hammas- ja pernaongelmien kanssa on kuitenkin ollut taas onneksi tasaisempaa.

Lysti 3 vuotta
Lystistä meinasin alkuun laittaa, että neiti on kolmivuotiaana vielä täysin kakara, mutta Lystin kohdalla se ei pitäisi täysin paikkaansa. Lysti kun on kyllä selvästi aikuistunut monella tavalla, vaikka osaakin olla yhä myös riehakas rymyprinsessa etenkin painaessaan pitkin kämppää bestiksensä Mitellan kanssa. Se aikuisuus karisee hyvin äkkiä myös silloin, jos Lystille edes vihjaa, että ruokana voisi olla hiiriä. Silloin neiti tekee äkkiä toistuvasti uusia maailmanennätyksiä kiivetessään pakastimen päälle. Minun puolestani neiti saisikin pysyä kakarana vielä vaikka seuraavat kymmenen vuotta.

Itse sain jätettyä torstaina tarkistukseen Yrittäjän ammattitutkinnon aineistoni, eli mikäli sen osalta ei tule täydennyspyyntöjä, saan toisen nyt käynnissä olleista tutkinnoistani pakettiin kesäkuussa. Niitä aineistoja onkin nyt tullut hiottua valmiiksi siitä asti, kun Livian opetus jäi kesätauolle. Nyt eletään muutenkin vähän jänniä hetkiä kesän opintojen suhteen, sillä seuraavasta työssäoppimispaikastani ilmoitettiin alkukuusta, että heidän täytyy vielä miettiä, uskaltavatko ottaa harjoittelijoita vallitsevassa koronatilanteessa. Ensiviikolla pitäisi siis ratketa, pakkaanko laukkuni ja poistun Turusta kesäkuun ensimmäiseksi kolmeksi viikoksi, koitanko keksiä äkkiä jotain muuta, vai siirränkö kesälomani kesäkuulle jotta saan lisää aikaa muuttaa kuvioita. Sen kuten asuntolainan saamisenkin saa siis pitää peukkuja! Tällähetkellä olen kuitenkin optimistinen sen suhteen, että järjestyivätpä asiat sitten miten vain, ne järjestyvät parhain päin.

4 kommenttia:

 1. Täällä pidetään peukkuja teidän omalle tuvalle, niin ei tartte muuttaa minnekään hyyrylle rempan ajaksi.
  Isoosti onnea kaikille synttärisankareille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pankki pitää meitä edelleen jännityksessä, mutta toivotaan parasta. Sankarit kiittävät onnitteluista!

   Poista
 2. Täälläkin pidetään peukkuja ja varpaita pystyssä oman tuvan ja luvan saamiseksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi talo mitä käytiin katsomassa olisi kyllä aika unelma <3

   Poista