torstai 28. helmikuuta 2019

Kuluseuranta 2019: helmikuu

Tiedättekö sen tunteen, että kun rahaa lähtee kulumaan enemmän, kaikki pienemmät hankinnat on helppo heittää samaan konkurssiin? Helmikuussa käytiin kahdesti eläinlääkärillä, tehtiin kaksi isompaa ruokatilausta ja tilattiin Yhdysvalloista Midwestin häkki, johon ihastuin Valentinessa. Näiden jälkeen muutamiin petisortumisiin, valjaisiin ja Prince-mökin kunnostukseen hankitut maalit eivät tuntuneet enää missään, sillä kuka nyt moisia pikkusummia enää noiden isompien jälkeen laskee - paitsi loppukuusta, kun tulee kuluseurannan aika.

Tuliko sitä tahnaa?
Kai se on todettava, että helmikuussa lähti taas vähän mopo käsistä. Toki iso osa kuluista oli sellaisia, jotka ovat enemmän välttämättömiä (eläinlääkäri, ruoka), mutta kyllä niihin leluihin, peteihin ja muuhun ekstraankin saatiin taas menemään yli 470€. Mikä kirpaisee enemmän nyt kuin sitten, kun ehdin ensikuun puolella esitellä mitä sillä on hankittu. Prince-mökin kunnostus kun alkaa olla jo valmis, ja sille on tulossa kaveriksi toinen mökki, joka tulee saamaan saman värimaailman. Ja ottaen huomioon paljonko varastosta jo löytyy playpenejä ja kevytaitauksia, uusi näyttelyhäkki menee meillä ehdottomasti hömppäkategoriaan. Silti en voi väittää, ettenkö odottaisi innolla, että pääsen tutkimaan sitä lähietäisyydeltä heti kun paketti ehtii Suomeen saakka.

Mutta nyt pakastimet täynnä ja pissa-alustoja yhä varastossa lähdetään optimistisesti kohti maaliskuuta, josko saisin pidettyä itselleni taas tiukempaa kulukuria.

Helmikuu

Ruuat & namit:
4kg hiiriä 160€
1 kg tipuja 21€
3kpl marsuja 13,50€
6kpl viiriäisiä 18€
toimituskulut IceMice 25,00€
1kg broilerin kaulat 4,99€
kaninsisäelinseos 3,42kg 44,45€
kanin lihaiset luut 1,26kg 10,08€
kanin päät 10kg 30,00€
kanin pinkit 1,64kg 32,79€
toimituskulut kanitilaus 13,90€
Purrfect -lohitahna 3,29€
Oleum Canis -lohiöljy 250ml 7,99€
Tubidog -lohitahna 12*75g 19,96€

Eläinlääkäri & lääkintä:
Itsyn 9,4mg hormoni-implantti 228€
Esterin lopetus 100€
Esterin tuhkaus 38€

Tarpeelliset tarvikkeet: -

Lelut, pedit & muu ekstra:
kaksi petiä näyttelystä 20€
leikkitunneli 12,90€
kettulelu 2€
Sydänlaatta 3,49€
Palazzo -kissanmökki 79,99€
valjaat 16€
Midwest Cat playpen -näyttelyhäkki 266,83€
ääntelevä kissanminttuhiiri 3kpl 4,49€
maalit ja pensselit Prince-mökin kunnostukseen 66,35€

Näyttely- ja yhdistyskulut: -

Lemmikkien hankinta: -


YHT. 1243€

4 kommenttia:

 1. Oho, teillä kyllä tuli kallis helmikuu :O.hui! Vaikka iso osa tuosta oli noita eläinlääkärikuluja.
  Tuo midwest cat playpen vaikuttaa tosi hyvältä! Jos en olis jo itse hankkinut häkkiä, olisin saattanut harkita tuon tilaamista.
  saako udella mistä olet tilannut kaneja, voisin itse olla myös kiinnostunut tilaamaan,sitten joskus kun se pentu eksyy meille asti :D ainakin jos myös pienemmät määrät onnistuu tilauksessa. Jos et halua täällä jakaa tietoa kaikille, laita fb:ssä viesti :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa Midwest Cat playpenissä itseä kiinnostaa se että se on kohtalaisen helppo ja nopea pysyttää ja laittaa kasaan, se on täysin metallinen ja siinä on katto. Playpenistä meillä kun tulee jo yksi yli ja toinen opettelee, ja kevytaitauksesta fretti tulee halutessaan läpi hyvin nopeasti. Meillä nykyiset eivät ole repineet kevytaitauksia, mutta joissakin tilanteissa ”ei ne ole ennenkään läpi tulleet” ei ole riittävä varmuus. Reissatessa kun ei voi aina laskea sen varaan, että käytössä on näätäturvallinen huone.

   Viimeisin kanitilaus tuli Ruohonjuuritason lihakanilasta, toisen paikan josta ollaan kanssa tilattu nimeä en tähän hätään muista. Pienempien erien tilaus onnistuu varmasti myös, mutta pienemmissä erissä toimituskulut tulevat suhteessa kalliimmiksi, ja pakasteet sulavat herkemmin, kun jäätynyt massa on pienempi. Sen takia itse pyrkii tilaamaan Matkahuollon kautta tulevat pakasteet mahdollisimman isoissa erissä.

   Poista
 2. Joo, tuo Häkki varmasti kyllä helpottaa sitä ongelmaa ettei fretit pääse mistään yli. Varsinkin jos "joutuu" esim. Yöpymään näyttelypaikalla. Teillähän on ollut se kangashäkki, mutta onhan tuollainen metallinen ainakin sen oman mielenrauhan kannalta parempi, ei tarvitse pelätä syökö joku kangashäkkiin reiän yön aikana :D

  Joo, varmasti rahtikulut nousevat jos ostaa pidempiä määriä. Enkä mä ihan ajatellutkaan että tilaisin vain tulevan pennun tarpeisiin, nehän sulaisi jo matkalla :D. Mutta hyvä kerätä erilaisia vaihtoehtoja ylös jo valmiiksi mistä saa minkäkinlaisia lihoja.
  Jos vaikka jossain vaiheessa tekisi jonkun kimppatilauksen lähellä asuvien frettiharrastajien kanssa jos he aiheesta innostuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kimppatilaus on aina hyvä vaihtoehto millä laskea kuluja ja saada enemmän variaatiota. Monet lihat kun tulevat selvästi edullisemmiksi 5-20 kilon erissä, mutta sellaisia määriä yhtä ja samaa ei ole yleensä kannattavaa hankkia vain yhdelle näädälle.

   Poista