lauantai 2. maaliskuuta 2019

Prince-mökin kunnostus

Tytöillä on ollut jo reilun vuoden oma Prince-mökki. Useamman kuukauden mökin kattoterassi on toimittanut myös tyttöjen ruokintapaikan virkaa, ja toiminutkin siinä oikein hyvin. Ainoa vain, että jatkuva ruokasotkujen pyyhkiminen kulutti pikkuhiljaa kokonaan pois mökin alkuperäisen maalipinnan, ja mökki muuttui paitsi vähän kulahtaneeksi, myös koko ajan vaikeamman puhdistaa paljaan puupinnan myötä. Niinpä mökille päätettiin tehdä pieni kasvojen kohotus kokonaan uuden maalipinnan myötä, minkä myötä neidit menettivät mökkinsä hetkeksi.

Ennen maalausta mökki sai perusteellisen pesun Tehotuotteen rasvanpoistolla ja karhealla siivoussienellä. Hiomisen jätin tällä kertaa väliin, se ja pohjamaali laitetaan harkintaan ensikerralla, jos tuntuu että uudelle mökkiremontille tulee tarvetta turhan pian edellisen jälkeen. Nyt siirryttiin suoraan maalaushommiin sitten kun mökki oli pesun jälkeen kuivunut. Maaliksi valittiin myyjän suosituksesta Teknos Aqua Futura 80. Valkoinen maali otettiin kiiltävänä, ja pinkiksi sävytetty maali puolikiiltävänä.

Tästä lähdettiin liikkeelle

Ensin otettiin työn alle valkoiseksi suunnitellut osat. Tässä kohtaa en vielä teippaillut mitään, sillä ajattelin pinkin kuitenkin peittävän mahdolliset lipsumiset pinkeiksi kaavailuille alueille. Maalikaupan myyjä oli suositellut ainakin kahta maalikerrosta riittävän peittävän pinnan aikaansaamiseksi, mutta koska valkoiset osat tulevat olemaan eniten alttiina kulutukselle, päädyin kolmeen maalikerrokseen valkoisen osalta. Maalin kuivumisajaksi oli ilmoitettu 14 tuntia, joten kerrosten maalaamisen välillä tuli pidettyä aina päivä väliä. Lopullisen kovuuden maalikerroksen ilmoitettiin kuitenkin saavan vasta pidemmän ajan päästä, mikä kanssa vaikutti päätökseeni maalata ensin valkoiset osat, jotta niillä olisi eniten aikaa kovettua ennen mökin paluuta käyttöön.


Kun valkoiset osat olivat ehtineet kuivua pari päivää, suojasin valkoisen ja pinkin rajapinnassa olevat valkoiset osat maalarinteipillä. Sen jälkeen mökki alkoi saada väriä. Olin arponut sopivaa sävyä kaupassa hyvän aikaa, mutta heti kun maalaaminen lähti käyntiin, olin hyvin tyytyväinen valintaani. Tyttöjen mökistä lähti tulemaan oikein herkullisen värinen. Harmi vain, että en tajunnut ottaa sävyn nimeä heti ylös mahdollista myöhempää tarvetta varten, mutta kai sen sitten jostain saa kaivettua esiin. Jos ei muuten, niin viimeistään toimittamalla sävytetyn maalipurkin merkinnät sinne liikkeeseen, mistä maali ostettiin.

Seuraava jännitys olikin sitten teippien poisto, mitä seurasi pieni harmistus. Joko maali ei ollut ehtinyt kuivua tarpeeksi, tai teippi oli turhan kiinnittyvää tavaraa, mutta osa valkoisesta maalista oli jäänyt kiinni teippiin. Mökin käyttöön palautus sai siis odottaa vielä pari päivää, kun jouduin paikkamaalaamaan muutamia kohtia. Viimeiset paikkamaalaukset tein tosin vielä siinä kohtaa, kun mökki oli jo siirretty näätähuoneeseen, kun parempi valo ja eri katselukulma paljastivat kaiteista vielä pari kohtaa, jotka kaipasivat paikkausta. Niiden jälkeen aloin kyllä olla lopputulokseen varsin tyytyväinen. Täytyy sitten ensiviikolla saapuvan seuraavan maalausprojektin kanssa laittaa teippi vaihtoon, ja jättää tämänkertaista pidemmät kuivumisajat, josko tältä ongelmalta sillä tavalla vältyttäisiin.

Mutta tässä se on: tyttöjen ikiuusi Princess-mökki!

1 kommentti:

  1. Tulipa nätti! Yllättävän pitkä kuivumisaika, jos on 14h, mutta taitaa johtua siitä, että maali kestää pesemistä ja pyyhkimistä.

    VastaaPoista