sunnuntai 17. helmikuuta 2019

Varjoja ja valoa

Eilen oli Valentine -frettinäyttely, joka tulee saamaan oman postauksena myöhemmin. Meillä oli lopulta mukana näyttelyssä kolme näätää ilmoitetusta viidestä. Nutella jäi pois siitä ihanasta syystä, että täällä toivotaan nyt todella, että neiti olisi kantavana. Esteri jäi pois siitä ikävästä syystä, että se on vanhentunut selvästi joulun jälkeen, ja ilta ennen näyttelyä siltä löytyi pehmytkudoskasvaimelta vaikuttava patti. Tunteet vetävät siis kunnolla vuoristorataa, kun toisaalta odotetaan kovasti syntymän ihmettä, ja mahdollista uutta prinsessaa. Toisaalta taas varaudutaan siihen, että yhteinen aika lauman vanhimman kanssa saattaa olla käymässä vähiin.

Nutella ja Mitella tutkivat näyttelyshoppailuja
Jos Nutellan kanssa kaikki menee hyvin, saattaa se synnyttää pentunsa jo viiden viikon päästä. Nutellaa ja Rapusta koitettiin yhdistää vielä neljännen kerran torstaina illalla ennen Rapusen lähtöä, ja silloin aiemmin kovin suostuvainen neiti antoi herralle tylyt pakit. Nyt pidetään sitten kaikki peukut pystyssä, että neidin muuttunut suhtautuminen johtuisi siitä, että astuminen onnistui jo aiemmin, ja että neiti olisi kantavana. Siihen että jotain on ainakin tapahtumassa viittaisi sekin, että vulvan turvotus on lähtenyt nyt laskemaan.

Esterin kohdalla sisäsiisteys alkoi rakoilla joulun jälkeen, ja sillä alkoi tulla aiempaa enemmän huteja. Nyt viime päivinä hudit ovat entisestään lisääntyneet, ja ulostuskertojen välillä mummuska tekee välillä minipissoja ja kakkoja, jotka vaikuttavat siltä, että sillä olisi vaikeuksia saada rakko kerralla tyhjäksi. Perjantaina illalla Esteriltä löytyi sitten alapäästä virtsarakon vierestä viinirypäleen kokoinen patti. Patti vaikuttaa hyvin pinnalliselta ja liikkuvalta, joten Jussi epäilee että se saattaisi olla hyvälaatuinen pehmytkudoskasvain, joka ei ole kiinnittynyt mihinkään elimeen. Mikäli Jussi on oikeassa, patti saattaa olla helposti poistettavissa kevyessä anestesiassa yhdellä pienellä pintaviillolla. Ja parhaassa tapauksessa se on myös se mikä on painanut virtsarakkoa, ja sen poistaminen helpottaisi myös pissailuongelmaa. Pahemmassa tapauksessa kasvain on vähemmän harmiton, tai lisääntynyt ulostaminen johtuu siitä, että ruoka ei enää imeydy entiseen tahtiin, mistä johtuen isompi osa siitä tulee läpi.

Esteri on tyytyväinen, kun Mitella ja Huisku palautettiin näyttelystä kotiin
Nutellan kanssa Sarianna on vähän taipuvainen siihen suuntaan, että tyttöä ei välttämättä ultrata, eli sen kohdalla nyt lähinnä odotellaan miten tilanne etenee. Esterille koitetaan saada eläinlääkäriaika loppuviikkoon, jotta patti saataisiin tutkittua ja tarkistettua samalla mummuskan hampaat ja otettua verikokeet. Niiden pohjalta mietitään sitten jatkoa. Esterillä on nyt ikää lähes kahdeksan vuotta, eli en usko, että se kestäisi enää mitään mittavampia leikkauksia, tai että ennuste sellaisesta toipumiselle olisi hyvä. Mutta toivotaan nyt todella, että nämä jutut vielä hoituisivat kevyessä anestesiassa, ja saataisiin pitää mummu vielä kanssamme virkeänä ja mukana touhuissa. Nytkin mummu kun selvästi ilahtui, kun se sai näyttelyn jälkeen pentunsa takaisin, ja tämä päivä sillä on mennyt taas pitkälti suojattiensa kanssa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti