sunnuntai 13. elokuuta 2017

Paskapostaus

Näätähuoneen iso vessapaikka
Jos freteistä haluaa antaa lähimainkaan realistisen kuvan lemmikeinä, joskus on pakko puhua myös kakasta. Frettien kanssa kakkaa nimittäin riittää, etenkin silloin kun niitä on lauma. Monella frettiharrastajalla paskan määrä onkin yksi merkittävä tekijä siinä, millaista laumaa on valmis kotonaan pitämään. Jokainen lisänäätä kun tuo myös lisää sotkua. Kakkojen koot ovat myös suhteessa eläimen kokoon, eli isot urokset sekä syövät että kakkaavat enemmän kuin pienet naaraat. Freteillä on kissoihin ja koiriin nähden varsin nopea aineenvaihdunta, joten muihin yleisiin lemmikkipetoihin nähden ne myös kakkaavat usein. Jussi ei tykkää yhtään kakkojen siivoamisesta, ja hän oli miun ja Sariannan Gambian reissun aikana laskenut, että fretit kakkivat noin viisi kertaa päivässä per näätä. Eli meidän nykyisellä laumalla se tekee noin kolmetkymmenet fretinkakat ja yhdet haisunäädänkakat per päivä. Se on syynä sille, että näätähuoneessa parketti on suojattu muovimatolla. Ja lienee turha erikseen mainita, että meillä näätähuone siivotaan päivittäin. Silläkin siivousrutiinilla kakkaa ehtii kertyä siivouskertojen välissä ihan kiitettävästi.

Näätähuoneen keskivessa
Vanhan viisauden mukaan kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, joten kuvasin näätähuoneen vessapaikat ennen siivousta. Kuvissa siis valtaosa yhden päivän kakkasotkuista (+ yksi bonuskuva siitä, miten onnistuneilla ruokavalinnoilla voi pahentaa kakkamayhemia: keksin yhtenä päivänä tarjota tytöille sekä tipuja että kananmunaa. Tämä oli kerrassaan loistoidea, sillä tipujen höyhenet tulevat läpi suolistosta, jonka lisäksi keltuaiset saavat kakat löysemmiksi. Löysät höyhenkakat leviävät oikein hienosti). Kuvissa näkyvien kakkojen lisäksi välillä tulee myös nurkkahuteja. Ne meillä on siivottu ilman dokumentointia sitä mukaa kun niitä on ilmestynyt. Ne ovat yksi syy siihen, miksi meiltä löytyy kotoa aina Simple Solutionia tai muuta vastaavaa siivoussuihketta.

Bonuskuvaa lukuunottamatta kuvien näkymä on meillä melko jokapäiväinen. Isoin vaihtelu tulee kakkojen rakenteesta. Niihin vaikuttaa moni asia, kuten se mitä näädät ovat syöneet, onko niillä ollut stressiä tms. Ilmeisesti myös näätien sukupuoli vaikuttaa: meillä on vain tyttöjä, mutta kuulin että pojilla pissat ja kakat olisi enemmän erillään, eikä samanlaisina piskakkoina kuin tytöillä. Meillä nyt viime päivinä Mitellan maha on ollut vähän löysällä sen saatua mahdollisesti jonkin mahapöpön Huiskun tultua. Huiskun kakat taas ovat olleet tänään kivan punaisia ja täynnä siemeniä sen pöllittyä Miikkikseltä vesimelonisiivun.  

Jos siis mielit frettejä, varaudu siivoamaan. Lohdutuksena voin kyllä todeta, että ne kakat ovat kuitenkin yleensä sentään vakiopaikoissa ja ne vakiopaikat ovat yleensä nurkkia. Poislukien ne kerrat, kun hätä ei lue lakia, jolloin vessapaikan suhteen voidaan olla hyvinkin luovia.

Prince-mökin viereinen mökkihuussi
BONUS: Mökkihuussi muna-tipu päivällisen jälkeen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti