sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

Suomen lemmikkihaisunäädät ry:n kevätkokous

Eilen oli Suomen lemmikkihaisunäädät ry:n ensimmäinen kevätkokous. Osallistujamäärä ei päätä
huimannut, mutta se ei niin haitannut, kun seura oli sitäkin laadukkaampaa. Mihail ei tosin ollut tästä välttämättä täysin vakuuttunut, sillä osallistujien mukana paikanpäälle tulivat myös Mihailin siskonpoika Mörkö ja Mörkön sisko Wilma. Miikkiskin on tosin jo oppinut, että tämä nuorempi polvi ei niin enon jupinoista piittaa, niin Miikkis vetäytyi suoraan makuupussiinsa sohvan alle ja jätti Esterin paimentamaan nuorisoa.

Mörköä ihmetytti, miksi Wilma ei halunnut ulos kassista
Päivän puheenaiheet pyörivät kokousjuttujen ohella haisunäädissä ja freteissä laajemminkin, kun onhan se aina ihana päästä vaihtamaan kokemuksia ja kuulumisia. Wilmakin pääsi sitten samalla pedikyyriin, sitten kun saatiin kaivettua se Mihailin vessapaikasta, jonne neiti oli päättänyt tehdä pesän. Viimeistään siinä kohtaa sitä vähän nauratti, kuinka sitä kokee aina tarvetta siivota asuntoa, kun kotiin on tulossa vieraita, oli kyseessä kuinka eläinihmiset tahansa. Tuskin siinä kukaan olisi sen enempää yllättynyt karvoista nurkista, mitä itseä hätkähdytti pieni kakkainen skunkkineiti. Eläinten kanssa on välillä vähän turha pyrkiä siihen että kaikki olisi aina tiptop. Etenkin nyt kun karvanvaihto on käynnissä vähän muillakin kuin Esterillä.

Mörkö Jussin sylissä
Yhdistyksen toimintaan ei ole tänä vuonna tiedossa mitään radikaalia muutosta, vaan jatkamme aika ruohonjuuritasolla pyrkien levittämään tietoa näistä karvapäärynöistä ja lisäämään näiden tunnettavuutta lemmikkeinä. Vuodenvaihteessa tullut lakimuutos hankaloittaa tätä toki paljon, ja estää osaltaan harrastuksen leviämistä. Toisaalta lakiin on turha toivoakaan mitään muutosta, mikäli monikaan ei edes tiedä, että näitä ylipäätään pidetään lemmikkeinä ja minkälaisia lemmikeitä nämä ovat verrattuna yleisemmin tunnettuihin koiraan, kissaan ja frettiin. Toki tämän hetkinen yleinen ilmapiiri eksoharrastuksen ympärillä vetää väkisin vähän vakavaksi: sillä vaikka eksoottisilla on nyt Seelin myötä loistava edustaja vieraslajiasiaa työstävässä työryhmässä, on hänellä ihan valtava työsarka. Seelin alaisuuteen kun kuuluu lukuisia lajeja, jotka tunnetaan yleisesti huonosti, ja jotka vaikuttavat ihmisten mielissä helposti villeiltä, vaarallisilta tai pelottavilta. 

Yhdistyksen kotisivutkin ovat jääneet täysin lakimuutoksen ja facebook-sivujen jalkoihin, ja niillekin olisi nyt kevään mittaan tarkoitus saada uutta sisältöä. Sillä vaikka emme tällähetkellä voi valitettavasti kertoa hyviä uutisia kenellekään omasta haisunäädästä haaveilevalle, voimme toivottavasti tarjota edes jotain tarjoamalla mahdollisuuden päästä tutustumaan näihin otuksiin.

1 kommentti:

  1. Sulle on pieni tunnustus mun blogissa :)

    http://elaimetjaelamaa.blogspot.fi/2016/04/blogger-recognition-award.html

    VastaaPoista