Takaisin arkeen

maanantai 1. elokuuta 2022

"Kierrettiinhän sinun kanssa paikat läpi silloin kun kävit tutustumassa? Hyvä, sillä nyt käydään suoraan hommiin!"

Kesäloma loppui, ja uusi työssäoppiminen uudessa paikassa alkoi. Ekana päivänä pääsin muunmuassa koittamaan kanylointia neljästi (kummankin koiran kohdalla onnistuin, kissojen kanssa en), putsaamaan hammaskivet kahdelta potilaalta, putsaamaan paikkoja, putsaamaan potilasta ja toimimaan kiinnipitäjänä. Samalla koitti sitten jo opetella, mitä missäkin klinikalla säilytetään, ja miten eri huoneet yhdistyvät toisiinsa klinikan hieman sokkeloisessa rakenteessa. Samoin kuin sitä, miten tällä klinikalla klinikkaeläinhoitajan ja eläinlääkärin työnjako poikkeaa siitä, mihin edellisessä paikassa tottui (edellisessä esimerkiksi eläinlääkäri otti hammasröntgenkuvat, nykyisessä hoitaja). Pää oli kaikesta tästä jo valmiiksi melko pyörällä siinä kohtaa kun jännityspäänsärky päätti purkautua ja sitä koitti miettiä sopivaa väliä kysyä jotakuta opastamaan minua pukkareiden suuntaan, jotta saisin haettua repustani päänsärkylääkettä. Klinikan lääkekaappi löytyi kuitenkin nopeampaa, ja sieltä Buranaa. 

Nava & Juutas ottivat kotona rennosti

Kun tähän lisätään vielä pari tuntia itselle vieraan auton ratissa, kotiin päästyä oli aika loppu. Silti sitä on aika positiivisella fiiliksellä. Paikkojen ja nimien opettelemisessa tulee varmasti menemään oma aikansa, samoin kuin siihen että oppii nimien lisäksi myös paremmin millaisia tyyppejä klinikalta löytyy. Kuitenkin jo nyt tuntuu siltä, että vaikka tämä nimenomainen pätkä tulee olemaan lyhyt (vain neljä viikkoa), sitä tulee taatusti pääsemään tekemään asioita. Vaikka tänään olinkin vielä vähän hukassa, minua ohjannut hoitaja lohdutti, että vaikka aikataulu on paikoitellen tiukka, niin en minä hidas ole. Että varmasti sitä saa hommat sujumaan, kun oppii rutiinit. 

Nyt Jussi on lämmittänyt minulle saunan. Ja onneksi kotona oman lauman kanssa on tutut rutiinit.   

4 kommenttia:

  1. Jee, siitä se lähtee taas uusi paikka ja tavat tulemaan tutuiksi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tää taas tästä! Vaikka nyt ekan viikon jälkeen tuntuu, että olisi taas loman tarpeessa :D

      Poista
  2. Pääsit heti tekemisen makuun, ei mitään kevyttä aloitusta! Mutta kiva noin, kertyy paljon kokemusta ja sen myötä rutiinit tutuiksi! Mukavaa työharjoittelua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tietyistä perusjutuista, kuten hammaskiven poistoista on kieltämättä tullut jo viikon aikana sen verran toistoja, että ne ovat alkaneet jäädä mieleen. Harvemmin olevia juttuja, kuten röntgenkuvauksia (etenkin virallisia röntgenkuvauksia) pitäisi jaksaa kerrata kotonakin enemmän, että ne jäisivät paremmin mieleen, mutta useimpina iltoina ei jaksa. Etenkin kun Kennelliiton viralliset kuvausohjeet ovat hyvin seikkaperäiset ja niitä on paljon.

      Poista

 
BLOG TEMPLATE BY MAIJA SUNI