maanantai 10. kesäkuuta 2019

Midwest Cat Playpen

Joku ehkä vielä muistaa helmikuisen ihastumiseni Valentine-frettinäyttelyssä näkemiini Midwestin kissa-aitauksiin, jonka seurauksena päädyin tilaamaan sellaisen itsellenikin. Lupasin kirjoittaa tuotteesta postausta heti kun saan sen Suomeen, mutta sitä postausta ei ikinä sitten tullut. Homma ei nimittäin mennyt ihan niinkuin Strömsoossa. Tuote tuli kyllä kotiin luvatussa ajassa ja vastasi täysin kuvausta, mutta omat odotukseni tuotteen suhteen olivat olleet turhan korkealla. Ajattelin että tästä häkistä saadaan meille se luotettava matkahäkki, johon fretit uskaltaa tarvittaessa jättää yöksi esimerkiksi näyttelypaikalla ilman pelkoa että kukaan tulee mistään yli tai läpi, mitkä ovat mahdollisia skenaariota metallisten frettiaitausten ja nylonisten kevytaitauksien kanssa. Valitettavasti tämä toive romuttui heti kättelyssä, sillä häkin alaosassa suoraan muovisen pohjatarjottimen yläpuolella oleva rako on sen verran suuri, että Huisku tuli siitä läpi kävelemällä. Ja koska Huisku ei ole edes meidän pienin tyttö, oli selvää että suunnitelmat häkin suhteen vuosivat kuin seula.

Häkki pyöriä vaille kasattuna
Alkuun ajattelin, ettei ongelma ole tämän näköinen, koska ainahan häkkiä voi modata. Olihan minulla muutenkin suunnitelmissa kehittää siihen riittävän leveä välitaso estämään mahdolliset pudotukset häkin yläosasta suoraan alas. Häkki kun on alunalkaen suunniteltu kissoille, jotka ovat huomattavasti frettejä ketterämpiä tämän tyyppisissä hypyissä. Ensiavuksi alaosaan viritettiinkin joukko nippusiteitä pienentämään rakoa, ja aloin jo suunnitella niiden korvaamista verkolla, mikäli osoittautuisi että nippusiteitä pystytään liikuttamaan liian helposti sivusuunnassa. Sitten se kuitenkin vain jotenkin jäi. Pitkälti kai siksi, että hankinnan koko idea oli ollut saada sellainen pomminvarma metallinen ja katollinen ratkaisu, eikä patenttikokoelma jonka kanssa jännätään seuraavat reissut, että joko se nyt toimii, vai palataanko suunnittelupöydän äärelle. Etenkin kun aika äkkiä totesin myös sen, että meillä on yleensä tuon tyyppisillä reissulla mukana vähintään 4-5 frettiä, ja niiden kanssa tuon pohja-alasta vähintään puolet menee pissa-alustoille, koska sen kokoinen lauma sotkee jo aika kiitettävästi, eikä meillä käytetä hiekkoja freteillä.

Säilytystä/kuljetusta varten häkki pakkautuu varsin pieneen kasaan
Aika äkkiä häkki siirtyikin varaston puolelle odottamaan sitä, että ehtisin miettiä ajan kanssa miten sitä modaisin. Nyt häkki on ollut varastoituna useamman kuukauden, ja on pakko myöntää, että modaamisen ohella olen alkanut miettiä myös sen myyntiä. Isoilla uroksilla tai kissoilla häkki kun voisi toimia ehkä jopa tuollaisenaan, tai huomattavasti pienemmällä fiksaamisella. Ainonkaan kanssa meillä kun tuskin tulee olemaan tuolle tarvetta, sillä Ainon kanssa ei ole suunnitteilla osallistua muunlaisiin tapahtumiin kuin ehkä näyttelyyn joskus, ja näyttelyissä käytettävän näyttelyhäkin mitat ovat aika rajatut. Modaaminen on alkanut huokuttaa aiempaa vähemmän etenkin nyt kun on nähnyt kuinka luikku Nutella on kesämitoissa, ja kuinka paljon voimaa ja sitkeyttä siltä tarvittaessa löytyy kun se haluaa jostain ulos. Siinä kohtaa se oli kyllä ihan hormoneissa, kun se repi melkein muovilistat irti seinistä, mutta silti.

Yksi häkin isoimpia ongelmakohtia ainakin naarasfrettejä ajatellen
Eli jos joku on tällaista miettinyt omilleen, ja on tämän jälkeen yhä kiinnostunut, täältä saattaisi löytyä erittäin vähän käytetty tapaus hieman uutta halvemmalla hinnalla. Muussa tapauksessa todennäköisesti pidän tuon vielä jonkin aikaa, jos sitä kuitenkin innostuisi kehittelemään tuosta jotain myöhemmin. Tuotteen malli on Midwest Cat Playpen Model 130, ja sen mitat ovat 91,5*60*128cm.


2 kommenttia:

 1. Tämä on kyllä harmi, ettei soveltunut teille :/ mutta On se juuri kuten sanoit, olisi aika turhauttavaa joka kerta miettiä parannuskeinoja tai kantaa mukanaan nippua rautalankaa ja nippusiteitä kun häkin kanssa johonkin lähtee, ei ihan palvele tarkoitustaan :/. Toivottavasti häkille löytyy ostaja :)
  Jos emme olisi ehtineet ostaa Viimalle häkkiä, olisin hyvinkin voinut harkita tämän ostamista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä herättää kyllä edelleen vähän ristiriitaisia tuntemuksia, kun toisaalta uskoo, että tuosta voisi saada kivan, mutta ei millään jaksaisi lähteä siihen modaustouhuun :D Toisaalta meillä on niin paljon erilaisia aitauksia, että yhdelle ihan kivalle lisää ei välttämättä ole käyttöä, vaikkei osaa lopettaa sitä täydellisen metsästämistä, minkä myötä noita ihan ookoita kertyy.

   Poista