torstai 25. lokakuuta 2018

Koppihoitoa

Siinä missä Jyväskylän näyttely yhdisti laumaa, Siilinjärvi erotti. Justiina nautti vähän liikaakin Nutella vapaasta viikonlopusta jäätyään Esterille seuraneidiksi, eikä se erityisemmin ilahtunut, kun junnu tulikin sitten takaisin. Alkuviikko menikin sitten turhan äänekkäissä merkeissä, kun Justiina ja pentu kirosivat puolin ja toisin, ja Justiina hätyytti pentua pitkin asuntoa. Eilen minulla meni sitten hermot tuohon elämöintiin, ja päätin taas testata koppihoitoa. Eli sen aikaa kun lauma olisi normaalisti näätähuoneessa (eli yöt ja työpäivien ajan), saavat ne loppuviikon viettää playpenissä. Ja vielä suhteellisen minimalistisesti sisustetussa playpenissä, jossa on tasan yksi laakea peti, pari pissa-alustaa, pari vesikuppia ja ruokaa.

Neitien totutuskoppi
Toki tästäkin nostettiin alkuun pienimuotoinen mekkala, mutta aika pian neidit olivat vastatusten tosiasioiden kanssa: kaikki ovat tasan yhtä jumissa, eikä kukaan todellakaan anna kenenkään omia yksinään sitä ainoaa petiä. Niinpä pienten jupinoitten ja kiroilujen jälkeen ei mennyt kauaakaan, kun kaikki olivat kasassa nukkumassa. Eilen vielä niin, että Justiinan ja Nutellan välissä oli koko ajan pari muuta näätää, mutta tänään neidit ovat olleet useampaan otteeseen jo kylki kyljessäkin. Toki siitä on vielä matkaa siihen, että sama sopu säilyy sitten kun on taas kunnolla tilaa väistää ja jokaiselle vaikka parikin omaa petiä, mutta ainakin saadaan ehkä taas vähän rakennettua luottoa siihen, ettei se toinen ole niin hirveän kauhean kamala.

Joku oli päättänyt aamulla roudata pissa-alustat lisäpehmikkeeksi petiin.
Samalla on sitten päässyt testaamaan playpenin Lystin pitävyyttä kattomaton kanssa. Ilman kattoa Lysti kun tulee sieltä yli jo sekunneissa. Mutta ainakin näin ensimmäisen yön jälkeen aitauksesta löytyi vielä aamullakin seitsemän näätää seitsemästä, ja mitä todennäköisemmin niin, että ne ovat myös olleet sielä koko yön. Kattomatto kun oli paikoillaan vielä aamullakin. Harkitsen silti vielä, pitäisikö kattomaton käytön lisäksi myös muovittaa yhden penin yläreuna, mikäli näätiä pitää joskus jättää siihen yöpymään muualla kuin kotona. Niin että Lystin ei olisi yhtä helppo saada ylimmästä pinnasta tukea hypätessä.

Kyllä ne taas ainakin näin hetkellisesti melki näyttää laumalta
Vaikka itsellä onkin taas lievä paska mutsi -fiilis tästä vapaudenriistokampanjasta, tytöt tuntuvat ottavan tämän varsin rennosti alkuharmistuksen jälkeen. Tänäänkin päivällä Huisku, Nutella ja Lysti kiipesivät sohvan kautta itse takaisin aitaukseen syömään ja päikkäreille päivävillien jälkeen. Mikä on kyllä sikäli lohdullista, sillä aitauksen ei ole ikinä ollut tarkoituskaan olla rangaistus, vaan turvallinen reissuasumus silloin, kun liikutaan paikoissa joita ei ole mahdollista frettiturvallistaa kokonaan. Silti olen hieman ihmeissäni siitä, että se kelpaa osalle porukkaa kotonakin, silloinkin kun valittavana olisi aika monta muutakin paikkaa missä nukkua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti