tiistai 15. toukokuuta 2018

Pakastimen täydennystä

Sovimme IceMicen kanssa viime viikolla näätien pakastekuorman kuljetuksen tälle päivälle, ja kun tämä päivä läheni, tiheni myös jännitys. Lämpötila kun on Turussa kohonnut parhaimmillaan jo yli kolmeenkymmeneen asteeseen, ja pakasteet matkasivat meille Kuopiosta asti. Matkaan meni siis käytännössä työpäivän verran. Jännitystä kyllä jonkin verran lievensi se, että tiesin pakasteita tulevan yli neljäkymmentä kiloa, ja sellainen määrä ei sula ihan hetkessä. Ei vaikka se jouduttiin jakamaan kolmeen isoon kylmälaukkuun, jotka ne täyttivät niin tehokkaasti ettei niihin mahtunut lihojen lisäksi minkäänlaisia jääpusseja kylmäkalleiksi.

Päivän lihakuorma
Jännitys osoittautuikin turhaksi, ja kuorma pääsi jäisenä perille. Missään tuotteissa ei näkynyt mitään sulamisen merkkejä, ja niinpä könttänä tulleet helmikanatkin piti jättää vielä useammaksi tunniksi huoneenlämpöön ennenkuin sain jaettua ne annospusseihin. Muut lihat tulivatkin 250-1000 gramman pusseihin tai pötköihin pakattuina ja ne saattoi nostella suoraan pakastimiin. Tätä, eilistä ja torstain kuormaa ennakoiden kun olimmekin jo käyneet hakemassa eilen herppihuoneeseen pienen kakkospakastimen. Hetken pakastinjakoa mietittyämme päädyimme siihen, että kaikki kokonaiset ruokaeläimet sijoitetaan herppihuoneeseen, ja loput näätähuoneen pakastimeen. Siinä kohtaa en kyllä ihan ajatellut että nuo kokonaiset ruokaeläimet jo yksinään täyttäisivät tuon sadan litran pakastimen, mutta ei se kyllä paljosta jäänyt puuttumaan. Meillä kyllä on nyt todella hyvin rottia, ja tilauksen mukana tuli mm. kolme kiloa hiiriä ja neljä marsua. Rottia kun haettiin eilen Nummelastakin pussillinen, samalla kun käytiin katsomassa viikon päästä kotiutuvaa Alma-kuningasboaa.

Kylmälaukkujen aarteita

Tämän päiväisessä kuomassa meille saapui:

8kpl natalhiiri
1kg kaninpinkki
4kpl marsu
6kpl hamsteri
3kg hiiriä
10kg KB Mix ankka -jauheliha
8kg KB Barf viiriäinen (torsoja)
5,5kg Alaska Combi -jauhelihalajitelma (sis. mm. kania, kanaa, kalkkunaa, kala/lammasta)
10kg KB Barf kaninpäät (olin alkuun miettinyt kanin lihaisia luita, mutta ne olivat nyt loppuneet)
5kg helmikana (torsoja)
(+ fuzzy-hiiriä ja XS rottia Jussin käärmeille)

Lisäksi pakastimessa oli ennestään muutamia kiloja:

rottia
kanankauloja
broilerinsydämiä
MUSH kana-/kalkkuna-/lammaspullia
broilerin reisilihaa
(+ surviaissääsken toukkia kaloille)

Näätähuoneen pakastimeen päätyi tällainen lihakattaus
Määrällisesti näiden pitäisi riittää hyvin kesäksi, etenkin kun torstaina haetaan vielä 10kg broilerin reisilihaa. Käytännössä pakastinta joudutaan kuitenkin täyttämään hiukan kesälläkin sitten kun sinne saadaan taas tilaa. Ainakin sydämiä ja sisäelimiä kun on tällähetkellä liian vähän suhteessa muihin lihoihin, vaikka osa jauhelihoista sekä tietenkin kokonaiset ruokaeläimet sisältävät myös niitä. Mutta tällaisilla eväillä lähdetään sitten kesää kohti. Ja tässä kohtaa tulee se seuraava jännitysmomentti: tässä kun on nyt useampaakin sellaista lihalaatua mitä yksikään meidän näädistä ei ole saanut aiemmin. Eli voi olla, että kaikki ei olekaan pelkkää herkkua, eläimet kun osaavat tunnetusti olla välillä vähän nirsoja.

Lysti varmasti eläisi mieluummin pelkillä herppihuoneeseen pakatuilla pakasteilla.

2 kommenttia:

  1. Kääks, vähänkös hieno Alma teille muuttamassa! Sie varmaan kerrot sitten kaikki tärkeät tiedot ...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Alma tulee kyllä saamaan oman postauksensa kun kotiutuu ensiviikolla. Meillä on nyt pakettiauto varattu maanantaiksi että saadaan tuotua Alma terraarioineen Turkuun 😊

      Poista