sunnuntai 10. syyskuuta 2017

Kuluseuranta 2017:elokuu

Tälläkertaa minun piti laskea kuukauden loppusumma kolmesti ennenkuin suostuin uskomaan sen.
Tiesin, että rahaa meni yli 200 euron eläinlääkärireissun, kahden Zooplus-paketin ja Huiskun haun myötä paljon, mutta että 787,23€. Jo ennen kuluseurannan alkua aina vitsailin, kuinka miulla palaa kaikki rahat näätiin, mutta etenkään ennen tämän vuoden lukuja en tajunnut, että en oikeasti edes vitsaillut. Näillä summilla sitä pystyisi jo melkein pitämään hevosta (ainakin olettaen, että se ei kauheasti sairastelisi...). Mutta koska haluan pitää laumaa näätiä enkä hevosta, näillä mennään.

Vuoden lopussa minun on tarkoitus tehdä tiukka yhteenveto siitä, mihin itsellä on palanut eniten rahaa, ja mistä kohdista olisi helpoin säästää ilman että se vaikuttaa näätien hyvinvointiin. Itsestään selvien rahasyöppöjen (näätähuoneen laitto, pentujen hankinta) jälkeen minusta tuntuu, että seuraavana listalla saattavat olla näyttelykulut sekä pissa-alustat. Sitä pitää oikeasti harkita, voisiko näyttelyihin lähteä joskus kokonaan ilman näätiä, tai vain yhden tai kahden näädän kanssa. Itse kun käyn kuitenkin näyttelyissä enemmän näkemässä ihmisiä, kuin hakemassa meriittejä omille näädille. Pissa-alustat ovat sitten kinkkisempi. Rakastan sitä kuinka nopeaksi ne tekevät siivoamisen, ja kuinka niistä ei kulkeudu hiekkaa joka paikkaan asunnossa. Kuitenkin ne itsessään ovat iso kasa muovitettua roskaa, ja niiden käyttö maksaa taatusti satasia enemmän vuodessa verrattuna siihen, että käyttäisi näätien vessoissa esimerkiksi puupellettiä.

Olen myös mahdoton sortumaan kaikkeen pieneen hömppään, kuten leluihin. Mutta niihin menevät summat ovat kuitenkin keskimäärin aika pieniä, vaikka tietenkin isosta kasasta pieniä ostoksiakin kertyy lopulta isompi summa. Mutta en usko, että aion silti lopettaa tätä täysin. Joskus vain vastaan tulee jotain kivaa, joka suorastaan huutaa jonkun nääpän nimeä. Kuten viimeksi tuo korkkitunneli. Siitä vain tuli heti mieleen, että etenkin Lysti varmasti ihastuisi siihen.Elokuu

Näädille:

Ruuat & namit:
Maukas broilerin sisäelinseos 2*500g 0,45€ (käytin tähän Mustin ja Mirrin kanta-asiakas bonuksia)
Tubicat -lohitahna *24 39,92€
Kuivattu ankkasuikale, 15*30g 7,61€
Kanafile 12*100g 13,64€
Ankkasuikaleiden ja kanafileiden postikulut 3,90€

Eläinlääkäri & lääkintä:
Snurren kortisonilääke 5,80€
Esterin hammaskiven puhdistus 134,00€
Lystin rokotukset + passi 98,00€
Mihailin silmäkontrolli 0€
Mihailin silmätipat 9,09€

Tarpeelliset tarvikkeet:
Savic Puppy Trainer pads pissa-alusta keskikokoinen 4*50kpl 37,98€
Savic Puppy Trainer pads pissa-alusta suuri 4*50kpl 69,98€

Lelut, pedit ja muu "ekstra":
Ääntelevä kissanminttuhiiri *6 9,98€
Höyhenkeppi *2 1,98€
Korkkitunneli 12,90€

Näyttely- ja yhdistyskulut:
Finnish Ferret Festival -ilmoittautumiset 58,00€
Fantastic Ferret -ilmoittautumiset  50,00€

Kaloille:

Lemmikkien hankinta:
Berlin-Spreewald-Berlin -junaliput 26,50€
Lemmikin ruumamaksu (jaettuna kahdella, kun tuli samassa boksissa Eetun kanssa) 37,50€

Huiskun Turvasiru -rekisteröinti 20€
Loppusumma Huiskusta 150€


Yht.787,23

2 kommenttia:

 1. Pissa-alustat voinee korvata pestävillä vastaavilla, mutta teillä ei Jussi tainnut tykätä ajatuksesta?

  Tiedän joitakin koiraharrastajia, joilla on koirien tavaroille omat tiski- ja pesukoneet, sitten kehtaa pestä mitä tahansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jussi ei tosiaan arvostaisi pestäviä pissa-alustoja :D Erillistä näätien pyykkikonetta hän sen sijaan varmasti rakastaisi, jos sellaiselle löytyisi paikka. Ainakaan kylppäriin sellaista ei kyllä valitettavasti saa, sillä vaikka kämpässä on muuten hyvin neliöitä, asunnon kylpyhuone on pienempi mitä edellisessä yksiössäni.

   Yhden koneen kanssa aikakin loppuisi varmasti kesken. Joka päivä kun ei ehdi pyörittää koneellista, ja seitsemän näädän ja siisteysasioissa hieman neuroottisen miehen kanssa pyykkiä kertyy jo nyt kohtalaisia määriä, kun koitetaan pitää kämppä kaikille kivana asua :) Nyt haaveillaan jo kyllä kuivausrummusta, jos sellaisen saisi jossain kohtaa helpottamaan pyykkirumbaa. Ja pääsisi testaamaan, vähentäisikö se oikeasti irtokarvoja vaatteissa, petivaatteissa yms., kuten moni on kehunut.

   Poista