Sokrujen lähtö lukittu

torstai 24. lokakuuta 2024

Meidän liitäjänelikosta ei ole tullut juurikaan kyselyitä, joten sovimme nyt tyyppien kasvattajan kanssa että tyypit muuttavat hänen luokseen jatkamaan kodinetsintää. Itse liitäjien muutto tapahtuu huomenna illalla, kun kasvattaja on käymässä meidän suunnalla. Sitten poikkeamme vielä lauantaina kasvattajan luona viemässä lauman häkin, kun olen ehtinyt purkaa ja pestä sen. Olo on tällä hetkellä aika ristiriitainen. Yhtä aikaa sekä hyvin helpottunut, että epävarma sen suhteen, olisiko minun kuitenkin vain pitänyt yrittää vähän enemmän ja pidempään. En ole tottunut luovuttamaan eläinten suhteen, joten se kirpaisee, vaikka en ole kohta kolmen vuoden aikana onnistunut muodostamaan juuri minkäänlaista suhdetta tyyppeihin.


Sitä kun ei ole kuitenkaan nyt viime viikkoina aktiivisesti stressannut sokruista. Tosin olin toissaviikon niin kipeänä, että en stressannut mistään muustakaan, ja eläinten suhteen on vedetty hyvin minimilinjalla. Ja kyllähän minä minimilinjalla jaksaisin varmasti sokrujen kanssa pidempäänkin, kun heittäisi vain ruuat ja vedet ja välillä vähän siivoilisi häkkiä, ja koittaisi olla ottamatta paineita mistään muusta. Mutta vaikka aikuiset eläimet kestävät jonkin aikaa hyvin sitä, että vedetään minimillä, haluaisin päästä siitä taas pikkuhiljaa kohti normaalimpaa tasoa. Ja sokrujen kanssa minulla ei olisi jaksamista muuhun kuin minimiin. Ja se minimikin vaatisi taas hiljalleen enemmän panostusta, kun sokrujen ruokakuutiot pääsivät taas loppumaan pakastimesta, eikä niitä saa hankittua valmiina mistään. 

Sokrujen kannalta olisi toki ollut ideaalimpaa, jos uusi koti olisi löytynyt suoraan ilman välilaskua kasvattajan luokse. Mutta itselleni tämä vaihtoehto on henkisesti helpompi. En nimittäin olisi muutenkaan halunnut luovuttaa tyyppejä uuteen kotiin ilman että kasvattaja olisi ollut paikalla, koska en tosiaan edes varmuudella erota tyyppejä toisistaan. Niin siinä olisi sitten ollut todella mukava heittää uudelle omistajalle alkuperätodistukset käteen ja todeta perään, että toi saattaa olla Bianca, jolloin toi on varmaan Dumble ja loput on EvangelineEsmeralda. Että näiden vanhemmat, syntymäajat ja muut ovat kaikki tiedossa, jos vain osaa arpoa oikeat tiedot oikeaan tyyppiin. Odotan myös mielenkiinnolla, millaiseksi tyyppien rytmi muotoutuu kasvattajan luona. Että alkavatko ne heräillä ja olla aktiivisia yhtä aikaa kasvattajan muiden liitäjien kanssa, vai jatkavatko ne täällä harjoittamaansa hyvin myöhäistä rytmiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 
BLOG TEMPLATE BY MAIJA SUNI