tiistai 19. marraskuuta 2019

Uusi flunssa-aalto

Pitikin hehkuttaa. Eihän siitä ole kuin vuorokausi kun ilolla kerroin, että välttyipäväthän ainakin näädät tältä flunssan kurimukselta. Tänään Nutella on alkanut aivastella, ja Mitella paitsi aivastelee, on erittäin räkäisen oloinen ja todella väsynyt. Niinpä apteekista käytiin hakemassa kasa erikokoisia neulattomia ruiskuja juottamista ja mahdollista syöttämistä varten (frettien ensiapukaapista löytyi valmiiksi CarnivalCare -tukiruokajauhetta, mikäli tauti tuntuu vievän ruokahalun), sekä nopeampi kuumemittari voinnin seuraamiseen. Ennen apteekkiin lähtöä Mitella saikin jo lisänesteytystä ruiskusta.

Ensiapukaapin päivitystä
Paljoa muuta ei tässä vaiheessa vielä voi kuin toivoa, että tauti ei kävisi läpi koko laumaa, ja että Mitellan ja Nutellan vointi ei huononisi. Sekä pitää huolen siitä nesteytyksestä sekä lisäämällä ruokaan vettä, että juottamalla. Parvekeleikit ovat kanssa nyt bannissa, jotta asunto pysyy mahdollisimman lämpimänä ja vedottomana.

Mikäli vointi laskee tai räkä muuttuu kirkkaasta paksuksi ja kellertäväksi, pitää harkita tehokkaampia tukitoimia, kuten ihonalaista nesteytystä ja/tai antibioottikuuria. Freteilläkin taudin kun on mahdollista edetä aina keuhkokuumeeksi asti, mikäli oikein huono tuuri käy. Mutta toivotaan että kenenkään kohdalla ei mennä sinne asti. 

Mitella parka on ihan veto pois
Samalla loppukuun suunnitelmat menivät vähän uusiksi. Meidän lauman piti olla lauantaina frettipäiväilemässä Länsikeskuksen Faunattaressa, ja minulle piti tulla viikonlopuksi kolme hoitofrettiä. Ensiviikolla meidän oli tarkoitus osallistua Capital-frettinäyttelyyn. Frettipäivä saadaan onneksi vedettyä läpi ilman minunkin näätiä, kun napataan mukaan Sariannan ja Mellun tyypit, mutta muut näillä näkymin peruuntuvat. Ainakin toivon, että kolmikolle löytyy toinen hoitopaikka tällä varoitusajalla.

8 kommenttia:

 1. Oi, EI. Paranemisia Nutellalle ja Mitellalle. Ja toivottavasti tauti ei tartu muihin. Miljoonasti tsemppejä teille parantumisiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nutellan ja Mitellan lisäksi myös Lysti sai tartunnan, mutta on onneksi jo parantunut/paranemassa.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Nyt aletaan olla toivottavasti voiton puolella. Onneksi pahimmat pelot eivät tälläkertaa tulleet toteen.

   Poista
 3. Voi ei, tsemppiä paranemiseen nyt kaikille! Pidetään peukkuja korkealla ettei lääkäriä tarvita <3 !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alkaa näyttää siltä että tästä savotasta selvittiin ilman lääkärireissua. Muiden asioiden tiimoilta sinne pitäisi kyllä varailla taas aikoja.

   Poista
 4. Eikä! Ihan kamalaa! Pikaista paranemista pikkuisille freteille. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvällä tuurilla selvittiin tästä reilussa viikossa <3

   Poista