Näätien kissanpyörä

maanantai 8. huhtikuuta 2019

Törmäsin kissojen juoksupyöriin ensimmäisen kerran jossain jenkkihaisunäätäryhmässä. Ihastuin ideaan heti, ja aloin miettiä, olisiko pyörästä apua myös Mihailin painonpudotukseen. Jussi kuitenkin toppuutteli intoani, sillä hän ei kyennyt näkemään, miten saisimme tuon meidän itsepäisen, laiskenpulskean ja kaikkea uutta enemmän tai vähemmän vieroksuvan rakkauspakkauksen lähtemään tähän leikkiin mukaan. Pyörät maksavat kuitenkin monta sataa euroa, joten siinä on pieni kynnys hankkia sellainen ihan vain kokeeksi. Idea jäikin sitten taka-alalle hautumaan. Jäi kunnes pyöriä alkoi pikkuhiljaa tulla vastaan muuallakin, kuten internetin frettiryhmissä. Freteistä kun on sanottava yhtenä isona erona haisunäätiin se, että fretit rakastavat kaikkea uutta. Ja meillä etenkin nuoriso rakastaa myös juosta ja riehua. Sen myötä sitä alkoi pikkuhiljaa miettiä, että tämä voisi olla koko lauman lahja. Ideaalitapauksessa niin, että se olisi käytössä kaikilla, mutta minusta alkoi tuntua, että olisi jo pienoinen ihme, jos kukaan meidän kahdeksikosta ei innostuisi.



Lopullinen kipinä hommaan tuli, kun Joonas laittoi facebookiin videon heille tulleesta kissanpyörästä joulukuussa. Joonas kun tiesi linkata myös kotimaisen maahantuojan, jonka kautta pyörät saisi toimitettuna kaikkialle Suomeen ilman erillisiä postikuluja. Kissanpyörä.fi sivuja tutkittuani päätin, että lauman yhteinen synttärilahja on selvillä. Olin alkuun ajatellut laittavani tilausta synttäriputken puoliväliin, eli toukokuun alkuun, mutta sitten huomasin sivuilla maininnan, että uusi pyöräerä on juuri tulossa, mutta että uudesta erästäkin iso osa on jo myyty. Jos siis halusin varmistaa saavani pyöräni ennen kesää, oli varminta aikaistaa tilausta hiukan ja laittaa tilaus jo maaliskuun erään.



Paketti saapui lähipostiin torstaina, ja pyörä piti toki koota saman tien. Miikkiksen reaktio oli arvattava: se otti niin nokkiinsa kokoamista edeltävästä huonekalujen siirtelystä, etä se tömisti pyörälle vain tassujaan ja näytti sille peppua. Niinpä sen kohdalla pyörätreenit päätettiin jättää myöhemmäksi, kun se on ehtinyt sulatella ylipäätään sitä, että tuollainen kapistus nyt tuli. Tytöt eivät sen sijaan tarvinneet paljoa rohkaisua päästäkseen jyvälle siitä, mikä pyörä on ja miten se toimii. Jussi käytti ensin tahnaa tyttöjen houkutteluun pyörälle, mutta jo parin minuutin päästä neidit juoksivat pyörässä ihan ilman houkutintakin. Kukaan meidän laumaa tunteva ei liene yllättynyt, että etenkin Lysti on ottanut pyörän omakseen, koska sillä pääsee juoksemaan kovaa.



Senkään suhteen ei ole vielä luovutettu, etteikö Miikkiskin voisi tästä vielä innostua. Jos niin käy, uutta videota on luvassa. Näin ensimmäisten päivien jälkeen olen tyytyväinen hankintaan. Pyörä oli yllättävän helppo kasata (lukuunottamatta keltaista mattoa, jonka tasaisesti ja tiiviisti saaminen osoittautui yllättävän haastavaksi), eikä se vie syvyyssuunnassa sen enempää tilaa mitä pyörän leveys on. Mukana tuli myös hyvät koamisohjeet niin kirjallisena kuin sähköpostiin toimitettuina videoina. Maton materiaalin kestävyys käytössä vähän jännittää, mutta sen saa onneksi tarvittaessa korvattua uudella, tai hankittua sen tilalle muuta mattoa.

Kyselin Kissanpyörä.fistä myös sitä, milloin seuraava erä on tulossa. Seuraavan erän saapumiseen menee noin 2,5 kuukautta, ja siitä tulee ennakkotilaus auki firman sivuille sitten kun tarkempi aikataulu on varmistunut. Eli mikäli omilleen mielii tällaista samanlaista menopeliä, olisi se todennäköisesti mahdollista saada kesäksi.

Tämä ei ole maksettu mainos tai yhteistyössä toteutettu postaus, mutta mielellään sitä mainitsee, jos kokee saaneensa jostain hyvän tuotteen ja mukavaa palvelua. Olkootkin että sen tuotteen olisi hankkinut ihan itse, kuten tässä tapauksessa.

8 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Tämä on. Ja värikin aika täydellinen meidän makkariin!

      Poista
  2. Todella hieno pyörä! Kuumeilisi kyllä hankkia itsellekin, tai siis kissoille, tuollainen... Toivottavasti Miikkiskin innostuu vielä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kyllä itelläkin olla, että ihmiskoossa tämä jäisi vähän vähemmälle käytölle kuin näädillä :D

      Poista
  3. Ihana! Varmaan hyvä tapa purkaa energiaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Etenkin Lystillä tämä on päässyt erinomaisesti tuohon käyttöön, sille kun tahtoo aina kertyä kierroksia enemmän kuin muille :D

      Poista
  4. Tämä on kyllä aika siisti kapine :D
    Ja herranjestas tuota lystiä ja sen vauhtia! Näätä nauttii :) <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi neidillä ei ole isommat korvat, niin ei tarvitse pelätä että se lähtisi lentoon :D

      Poista

 
BLOG TEMPLATE BY MAIJA SUNI