torstai 10. tammikuuta 2019

Kiimakuulumisia

Päivä on lähtenyt taas pitenemään, ja vaikkei sitä itse vielä niin huomaakaan, se ei ole jäänyt huomaamatta meidän ainoalta neidiltä, jolla ei ole hormoni-implanttia. Viime perjantaina Nutella alkoi näyttää ensimmäisiä kiiman merkkejä: sen pussailu alkoi saada hieman aikaisempaa maanisempia piirteitä, ja vulvan alueella alkoi näkyä pientä vuotoa. Pari päivää sitten tuli se viimeinenkin varmistus, ja aiemmin kuopalla ollut vulvan seutu oli alkanut turvota. Turvotus ei ole vielä kovin suurta, mutta tämä on se kohta, jossa yleensä olisimme varaamassa aikaa eläinlääkärille hormoni-implantin saamiseksi. Naarasfreteillä kiiman katkaisu kun on välttämätön toimenpide, sillä katkaisematon kiima voi johtaa pahimmillaan anemiaan ja sitä kautta fretin menehtymiseen. Hormoni-implantti hoitaa kiiman katkaisun yleensä 1-4 vuodeksi kerrallaan.

Tänä vuonna maailmaan saadaan ehkä lauma mini-Nutskuja
Tämä vuosi ja tämä neiti Nutella on meillä kuitenkin ensimmäinen poikkeus. Eläinlääkärin sijaan on otettu yhteys Sariannaan, ja pyritty kuvin ja kuvailuin pitämään hänet ajantasalla siitä, miten neidin kiima etenee. Ja huomenna Sarianna on myös tulossa katsomaan tyttöä. Tämä Nutellan ensimmäinen kiima kun katkeaa toivottavasti astutukseen, ja Sariannalla on lähiaikoina treffit järjestettävänä. Nutellan aiottu sulho Rapunenkin kun on onneksi jo herännyt lähestyvään kevääseen, ja sieläkin suunnilla on alkanut näkyä jo hormonihöyryistä toimintaa. Eli hyvällä tuurilla nuoripari on yhtäaikaa valmis koitokseen. Sariannan toisen jalostusparin kohdalla aiktaulu ei osunut ihan yhtä hyvin yhteen, vaan naaras aloitti kiiman selvästi sulhoaan aiemmin, ja naaraalle piti hakea hormonipistos, joka siirtää sen kiimaa joitain kuukausia eteenpäin niin että uros saa enemmän aikaa aloitella omaa kiimaansa.

Vilkkaan näädän pimperon kuvaaminen keinovalossa ei ole aina se maailman helpoin homma. Mutta kyllä tässä vähän tuo turvotus näkyy. Turvotus tulee lisääntymään tuosta vielä selvästi, eli ensimmäistä frettiään hankkivankaan ei tarvitse pelätä, että naaraan kiima jäisi helposti huomaamatta. .
Täällä ollaan siis aika odottavissa tunnelmissa. Seuraava jännityksen paikka itsellä on se, lähteekö Nutella Sariannan matkassa Keski-Suomeen tapaamaan sulhoaan, vai haetaanko Rapunen Turkuun treffailemaan. Tämä ratkeaa sitten lähempänä H-hetkeä, kun Sarianna pääsee laittamaan kalenterisulkeiset pystyyn Rapusen omistajan kanssa. Jussi on jo valmiiksi ilmoittanut, että jos treffit sovitaan tänne, hän aikoo sitten linnoittautua kuulokkeet päässä työhuoneeseen, sillä frettien astutustilanteet voivat olla hyvin kaukana romanttisista kynttiläillallisista.

Mutta kai se on uskottava, että tämän vuoden pentukausi on alkamassa, ja tänä vuonna se näkyy sijoitusnaaraan myötä myös meillä jo näin alkuvaiheessa.

4 kommenttia:

 1. Oi, toivottavasti kaikki osuu kohdilleen ja tulee pikku Nutelloja! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä niin toivotaan samaa ❤️ Vaikka odotankin jo vähän kauhulla, kuinka hiljaiselta koti tuntuu sit jos tuo apina lähtee mammailemaan 😅 Vaikka jää meille onneksi vielä tehotiimistä Lysti ja Mitella tuomaan kotiin vauhtia ja vaarallisia tilanteita.

   Poista
 2. Vauvoja ♥
  Mä tilaan nyt jo oikein paljon vauvakuvia sitten kun pienokaiset ovat maailmassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niiltä voi tuskin välttyä vaikkei tilaisikaan 😃 Nutskun toinen omistaja asuu kuitenkin vain parin kilometrin päässä, joten tulen varmasti vierailemaan sen ja pentujen luona usein ❤️ Ja aion ehdottomasti napsia kuvia!

   Poista